אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
345% תשואה בשלוש שנים צילום: רויטרס

345% תשואה בשלוש שנים

השוואה בין שתי הקרנות הזרות המובילות בהשקעה באינדונזיה מעלה עדיפות לקרן של פרודנשיאל, המנוהלת מתוך המדינה, הן מבחינת תשואה והן במונחי סיכון

06.03.2012, 07:03 | ארז ברית ויוליה ויימן
אינדונזיה היא הכלכלה הגדולה ביותר באיזור דרום־מזרח אסיה, עם תמ"ג של 650 מיליארד דולר. הגודל העצום של השוק הפנימי תומך בצמיחתה: 240 מיליון תושבים (יותר מצרפת, גרמניה ובריטניה יחד) המניעים את הצריכה הפרטית שמהווה כשני שלישים מכלכלת אינדונזיה, כמו במדינות המפותחות. נתון זה הופך אותה לפחות פגיעה מזעזועים חיצוניים. אינדונזיה מתהדרת בנתונים כלכליים בסיסיים בריאים, כולל חוב לאומי נמוך ותקציב מאוזן. ב־2011 היא צמחה ב־6.5% - השיעור הגבוה ביותר זה 15 שנה - וקיבלה ממודי'ס העלאת דירוג ל־Baa3. התחזית היא כי השנה יגדל התוצר של אינדונזיה בשיעור של 6.7%

פידליטי

שם הקרן: Fidelity Indonesia

נכסים מנוהלים: מיליארד דולר

אסטרטגיה: השקעה במניות של חברות באינדונזיה, או בחברות שחלק גדול מרווחיהן מגיע מהמדינה

תשואה 3 שנים: 305%

תשואה 12 חודשים: 11.3%

פרודנשיאל

שם הקרן: Prudential Opportunities Indonesia

נכסים מנוהלים: 700 מיליון דולר

אסטרטגיה: השקעה בחברות שממוקמות או רשומות באינדונזיה, או אלו שמרבית פעילותן היא במדינה

תשואה 3 שנים: 345%

תשואה 12 חודשים: 12.7%

בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות פתוחות, שתיהן נקובות בדולר (אך המשקיע שבהן חשוף לרופיה האינדונזית). הקרן של פידליטי מנוהלת החל מ־2008 על ידי Dhananjay Phadnis, שהצטרף לחברה ב־2004 כאנליסט השקעות לאחר שעבד כאנליסט מניות בשלוחת ג'יי.פי מורגן בהודו במשך ארבע שנים. אסטרטגיית הניהול של הקרן היא "bottom-up": בניית פורטפוליו על ידי מחקר מיקרו, סינון ובחירת מניות ספציפיות. ההעדפה היא למניות של חברות גדולות ובינוניות בשל נזילותן הגבוהה, וניהול מקצועי יותר.

הקרן של פרודנשיאל מנוהלת מסינגפור על ידי חברה־בת מקומית בשם איסטספרינג השקעות, המנהלת בסך הכל 80 מיליארד דולר בקרנותיה. מנהל הקרן הוא Chow Wing Kin, שמנהל אותה מהקמתה ועד היום. סטיית התקן של הקרן בשלוש השנים האחרונות של הקרן עומדת על 30.7, לעומת זו של מדד הייחוס שלה Jakarta Composite, העומד על 22.2. שיעור החודשים שבהם הקרן הניבה תשואה חיובית בשלוש השנים האחרונות הנו 70% לעומת 30% שבהם הקרן ירדה.

שתי הקרנות מציגות ביצועים טובים יחסית למדדי הייחוס וכן בהשוואה לקרנות הסל הקיימות בשוק Ishers Indonesia (שהוקמה במאי 2010) ו־MARKET VECTORS Indonesia (שהוקמה בינואר 2009). הנתונים הסטטיסטיים של שתי הקרנות דומים, אולי בגלל ש־9 מתוך 10 האחזקות הגדולות של כל אחת מהן הן במניות אותן חברות (שמהוות יותר מ־50% מנכסי הקרן), אם כי אחוז האחזקה מעט שונה בכל קרן.

נתון זה אינו מפתיע בשל גודלו הקטן יחסית של שוק המניות האינדונזי. כדאי לציין כי קרן פרודנשיאל תנודתית מעט יותר מהקרן של פידליטי, וכך גם התנודתיות בתקופה של שוק יורד, אולם היא הרבה פחות תנודתית מקרנות הסל. כמו כן, מבחינת ביצועים, הקרן של פרודנשיאל הראתה עלייה במספר רב יותר של חודשים לעומת פידליטי, וגם לעומת תעודות הסל (70% לעומת 66%).

השורה התחתונה: בטווח של שלוש השנים האחרונות, ההשקעה בקרן של פרודנשיאל השתלמה יותר מבחינת ביצועים ותנותדתיות, הן לעומת המתחרה והן לעומת השוק.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות