אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דוד ברוך: "ב-12 החודשים האחרונים נפתח פער משמעותי של 22% בין המדד המקומי למדדים הזרים" צילום: אודי אלפסי

דוד ברוך: "ב-12 החודשים האחרונים נפתח פער משמעותי של 22% בין המדד המקומי למדדים הזרים"

מנכ"ל אקסלנס נשואה בכנס ת"א 100 Live 3 של "כלכליסט" ואקסלנס: מה שקורה כיום בשווקים אינו חלק מתהליך מחזורי - הוא מחוץ למחזור. יש כאן מסר מטריד, שמזמין את קובעי המדיניות להיכנס לזירה ולהבין מה קורה בה

06.03.2012, 15:48 | ענת ציפקין

"אנחנו פועלים בסביבה לא פשוטה, המורכבת משלוש מעטפות. המעטפת הראשונה היא מעטפת מאקרו, גלובאלית ומקומית. השנייה היא הנושאים המקומיים הגיאו פוליטיים, והמעטפת השלישית היא מעטפת שוק ההון, בה אנחנו פוגשים קוקטייל מסובך של מצב שוק ורגולציה, שמייצרת סביבת עבודה שלא היכרנו בעבר. מה שקורה כיום בשווקים אינו חלק מתהליך מחזורי - הוא מחוץ למחזור - לכן צריך ללמוד את המציאות ולהפיק ממנה לקחים לעתיד", כך אמר דוד ברוך, מנכ"ל אקסלנס נשואה בכנס ת"א 100 Live 3 המתקיים בחסות "כלכליסט" ואקלסנס.

"בפרספקטיבה ארוכת טווח, מדד ת"א 100 עשה יותר מהמדדים הגלובאליים, אולם בפרקי זמן קצרים יותר, בעיקר ב-12 החודשים האחרונים, נפתח פער משמעותי של 22% בין המדד המקומי למדדים הזרים. דרוש לכך הסבר, ויש כאן מסר מטריד, שמזמין את קובעי המדיניות להיכנס לזירה ולהבין מה קורה בה. בשנת 2011 שווי החברות בבורסה התכווץ בשיעור של 25% ל-533 מיליארד שקל לעומת שנת 2010. מחזור המסחר היומי במדד ת"א 100 יורד, ובסך הכול מחזור המסחר היומי הסתכם בממוצע של 1.2 מיליארד שקל בשנת 2011 לעומת 1.5 מיליארד שקל בשנה קודמת. הירידה בהיקף המסחר גורמת לשוק להיות פחות נזיל, ופחות יעיל.

בתוך כך, רואים כי גם תיק ניירות הערך של הציבור התכווץ בשנת 2011 בשיעור של 164 מיליארד שקל ל-384 משנת 2010. מדובר בנתון משמעותי, הנתון הזה בולט עוד יותר כאשר רואים שחל גידול מקביל בהיקף המניות הזרות שמחזיק הציבור בתיק ניירות הערך שלו. המסקנה היא שכסף יוצא החוצה לשווקים הגלובאליים ולא נשאר בשוק המקומי".

תגיות