אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 מבשלות בירה עם פאבים צילום: אוראל כהן

10 מבשלות בירה עם פאבים

הברופאבים - פאבים הצמודים למבשלות בוטיק - צצים באחרונה ברחבי ישראל ומציעים מנות שיורדות נהדר עם בירה הנמזגת טרייה ישר ממכל ההתססה

07.03.2012, 10:00 | גלי וולוצקי

גניגר: סלארה

הפאב פה הוא לא יותר מבר קומפקטי, אך אפשר לשתות בו את חמש הבירות שמייצרת המבשלה. מה לטעום: סמוקד סטאוט - בירה למתקדמים המשלבת בין פורטר אנגלית מעושנת לסטאוט אירי, היא מרירה ובעלת ארומות שוקולד ברקע (22 שקל לשליש, 28 שקל לחצי). עם הבירה: באמצע השבוע בייגלה וזיתים, בימי שישי מבחר נתחים מעושנים עם תפוחי אדמה שספגו את מיציהם במעשנת (אנטרקוט, סינטה, עוף, חזה אווז ועוד - 40–90 שקל לק"ג). פרטים: רביעי־חמישי 20:00–23:00, שישי 8:00–16:30, 050-4288029.

מבשלת סאלארה, צילום: אלעד גרשגורן מבשלת סאלארה | צילום: אלעד גרשגורן מבשלת סאלארה, צילום: אלעד גרשגורן

 

דלתון: בטרפליי

המבנה הדו־קומתי מעוצב בסגנון אירופי ומאפשר לשתות בלאונג' בקומה השנייה, בבר בקומה התחתונה או במסעדה, שבה נערכים גם מופעים וערבי נושא. מה לטעום: בטרפליי בלונד - בירה בהירה, מרירה קלות ומרעננת (18 שקל לבקבוק). עם הבירה: כנפיים ברוטב צ'ילי ובירה בטרפליי בראון (30 שקל), סטייק פרגית במרינדה של בירת בטרפליי סאנסט (79 שקל), ירקות (קישוא, חציל ופטריות) בבצק בירת בטרפליי בלונד (39 שקל). פרטים: ראשון־חמישי 10:00–23:00, שישי 9:00 עד שעה לפני כניסת השבת, שבת (ערב קריוקי) מ־21:00, פארק תעשיות רמת דלתון, 04-6991079.

 בטרפליי בדלתון , צילוםף אביהו שפירא בטרפליי בדלתון | צילוםף אביהו שפירא  בטרפליי בדלתון , צילוםף אביהו שפירא

 

תל אביב: דנסינג קאמל

 

מבשלת הבוטיק הראשונה שהוקמה בישראל, ב־2006. בשנה האחרונה נפתח פאב הפועל מדי ערב במבשלה שבמתחם רחוב המסגר, וממש השבוע נפתח גם פאב בפלורנטין. מה לטעום: אמריקן פייל אייל - מרעננת, בעלת גוף קליל ונעים עם ארומות הדרים (22 שקל לשליש, 27 שקל לחצי). עם הבירה: כריך רוסטביף או קורנדביף 300 גרם בשר (52 שקל), צלחת מטיאס (20 שקל), פוטלונג הוט דוג מבשר בקר (30 שקל). פרטים: האוכל כשר, אך המקום פתוח כל השבוע, מ־17:00 עד לקוח אחרון, התעשייה 12, dancingcamel.com.

דנסינג קאמל, צילום: אוראל כהן דנסינג קאמל | צילום: אוראל כהן דנסינג קאמל, צילום: אוראל כהן

 

פתח תקווה: ג'מס

נפתחה במאי 2009 כמבשלה עם מסעדה כשרה, ומדי ראשון בערב מתקיימות פה הופעות מוזיקה. מה לטעום: פילס - לאגר קליל בסגנון פילזנר צ'כי. עדין אך בעל אופי, מתאים לשתייה לבד או לצד ארוחה לא מחייבת (23 שקל לשליש, 28 שקל ללארג', כ־600 מ"ל). עם הבירה: נקניקיות תוצרת בית מאנטרקוט בקר ובשר כבש עם כבד עוף ובצל מטוגן (58 שקל), בומביי מבשר פרגית ותערובת תבלינים הודית (58 שקל), כריך מיטבול (44 שקל). פרטים: המגשימים 15, jems.co.il.

ג ג'מס בפתח תקוה | צילום: אריאל בשור ג

 

מורן: מבשלת הגליל

המבשלה, שהוקמה לפני פחות משנה, פתחה פאב שמציע לא פחות מ־60 סוגים של בירות בוטיק ישראליות. מה לטעום: סטאוט - בירה בסגנון אוטמיל סטאוט, עשירה וסמיכה, עם טעמי קפה ושוקולד (20 שקל לשליש, 25 שקל לחצי), או לנסות את מסלול הטעימות של ארבע הבירות (30 שקל). עם הבירה: פלטת בשרים מעושנים (65 שקל), כריך רוסטביף (45 שקל), כריך גבינת ברי עם אגסים צרובים (45 שקל). פרטים: חמישי ושבת מ־21:00, שישי מ־22:00, moran.ishuv.co.il/vhq.

יחיעם: מלכה

אחת ממבשלות הבוטיק הראשונות בארץ, שמוצריה נמכרים במאות מסעדות ופאבים. גן הבירה שלה משקיף אל נוף מדהים ומאפשר לשתות בחוץ כשמזג האוויר נעים, ובסגירת חורף מחממת כשקר. מה לטעום: בירת חיטה בסגנון בווארי קלאסי – בירה מעוננת ועשירה עם רמזים לדבש ולמשמש (15 שקל לשליש, 20 שקל לחצי). עם הבירה: פלטת נקניקים (20 שקל), גולאש בבירה עם לחמניות שאור (45 שקל), נקניקיות עגל (25 שקל). פרטים: חמישי 17:00–24:00, שישי 12:00–18:00, באמצע השבוע בתיאום מראש, 04-9856101.

קצרין: מבשלת הגולן

המסעדה במתחם התיירותי של מבשלת הגולן אמנם אינה מתופעלת בידי המבשלה, אך מאפשרת לשלב ארוחה בסיור בה. מה לטעום: עוג חיטה דאבל בוק - הבירה החדשה של המבשלה, בירת חיטה עשירה בעלת מתקתקות עדינה ומרירות קלילה. מצוינת ליד ארוחה (25 שקל לשליש, 36 שקל לחצי). עם הבירה: המבורגר 160–300 גרם (69–48 שקל), אנטרקוט 330 גרם (112 שקל), קדירת בקר וירקות שורש בבירה (76 שקל). פרטים: ראשון־שבת 11:00 עד לקוח אחרון, beergolan.co.il.

תל אביב: נינקאסי

מרכז ההדרכה והחנות לבשלן הביתי התחיל לאחרונה לבשל בירות במקום, וגם פתח פאב כשר. מה לטעום: בירה צ'כית כהה למקצוענים – משלבת מרירות עם מתקתקות, עשירה ומעניינת מאוד (25 שקל לבקבוק). עם הבירה: נקניקייה עם כרוב כבוש וסלט תפוחי אדמה (43 שקל), קרפלעך תפוחי אדמה ברוטב בירה (45 שקל), כריכי קורנדביף, רוסטביף או חזה עוף (45 שקל). פרטים: שני (ערבי טנגו), חמישי ושבת 19:00–24:00, שישי 11:00–17:00, היסוד 4, 03-5182705.

באר שבע: קוקה

כאן הפאב הקדים את המבשלה, וכיום הוא מציע בלעדית את הבירות המיוצרות במקום, ישר ממכל ההתססה. מה לטעום: בירת חיטה - מעורפלת, בסגנון בווארי קלאסי, מתקתקה, קיצית ומרעננת (25 שקל לחצי). עם הבירה: שפרדס פאי בבירת גינס (42 שקל), המבורגר אנטרקוט מבושל בבירה (56 שקל), נקניקיות הבית עם פירה וכרוב כבוש (48 שקל). פרטים: ראשון־חמישי מ־9:00, שישי 9:00–16:00, שבת מ־21:30, ארלוזורוב 50, 050-7737772.

זכרון יעקב: פאבו

 

במבשלה, שנפתחה לפני כשנה, יש מרכז מבקרים ופאב־מסעדה כשר. מה לטעום: פילס - מהפילזנרים המובילים בארץ. זוהי בירה מרעננת, בהירה ונעימה לשתייה, בעלת ארומות תבלינים וכשות עדינה (26 שקל לשליש, השליש השני בחצי מחיר; 55 שקל לקנקן ליטר; ערכת טעימות של חמישה סוגים, 100 מ"ל מכל סוג - 30 שקל). עם הבירה: פלטת הבית - נקניקים, ממרחים ולחם דגנים (55 שקל), פלטת פרושוטו בקר עם לחם הבית וממרחים (39 שקל), אמפנדס במילוי בשר/תפוח אדמה/תרד, בליווי סלסה חריפה (31 שקל). פרטים: ראשון־חמישי 9:30–24:00, שישי 9:30 עד שעה לפני כניסת השבת, שבת משעה אחרי צאת השבת עד 24:00, pavo.co.il.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
זכינו לשירות אומלל ומעליב בבטרפליי דלתון
קיבלה את פנינו בחורה צעירה ונמרצת שסקרה בפנינו בקצרה את קורות הבעלים והמליצה על "טעימות". הטעימות כללו 3 בירות שהיא בחרה עבורנו, ומכל אחת קיבלנו כוסית זעירה בגודל של כוסית משקה חריף. לכוסיות מזגה מבקבוקים שאחד מהם, אני בטוח, אפילו לא היה מלא אלא מפוקק מחדש. זכינו כ"א ל-3 כוסיות בירה במחיר 15 ₪, שזה ללא ספק עלוב ומעליב. באופן מוחלט, אבל בעיקר באופן יחסי לחוויות מקבילות במבשלות וביקבים לאין ספור בהם ביקרנו בשנים האחרונות. אילו רכשנו את שלושת הבקבוקים שלמים היינו משלשים את כמות הבירה באותו מחיר... אפילו במבשלות במרכז הארץ כיבדו אותנו בטעימות בחינם, אבל האמת שלא חיפשנו מתנות חינם. כמו כל שותה בירה בעולם- רצינו חוויה חיובית. להרגיש טוב יותר אחרי הבירה משהיינו לפניה. הבירות, אגב היו טעימות. אני מעדיף את דנסינג קאמל, מלכה ואת מבשלת הגולן ובזלת בצפון, אבל זה עניין אישי. למרות זאת, ובעיקר מאחר והיינו חברים טובים ביום כיף שכלל טיולים ומזון משובח, שמרנו על מצב רוח וביקשנו לרכוש שישייה לכל אחד מאיתנו. כשהביאה את הבירות ביקשנו להחליף בקבוק אחד בכל שישייה בבקבוק קר. נענינו בשלילה בצורה בוטה למדי, בטונים ויחס שאני זוכר היטב מרמת שירות שקיבלו לקוחות במזרח אירופה שלפני נפילת הגוש הקומוניסטי. עם משפטים כמו "למה אני צריכה לשלם על הקירור", ו"אתה רוצה קר אז תשלם", אבל, ובעיקר, הטון המתנשא והמזלזל. אני יודע שהלקוח לא באמת תמיד צודק, וראוי אולי להכפיל (כן, להכפיל: 15 במקום 8 ש"ח) את מחיר הבקבוק רק בגלל שהוא קורר. אבל אני זוכר את הגאווה בפרסומים שלהם בכך שהם "בירה של מחאה חברתית". אז ככה- אני לא הייתי לקוח יותר. עזבתי בגועל את המקום בלי לקנות את הבירה וכך שלושה מארבעתנו. ואני חושב שכל אחד מחברי ומכרי חשוב שישמע על חוויותיי. הם שמחים תמיד לשמוע על חוויות טובות והמלצות להיכן כן להגיע ומה כן לשתות ולאכול- אולי הגיע הזמן גם לומר להם להיכן לא. ואם אני מבין משהו בקידום מכירות ופרסום- הרי שאני ודי הרבה אחרים שישמעו יימנעו לא רק מלבקר במבשלה, אלא גם מלרכוש את המוצרים שלכם בחנויות, ללא קשר עם איכותם או מחירם. כי אם משהו למדנו מהקיץ שעבר זה שיש לנו כוח. וכש"מתקמצנים עלינו" ומזלזלים בנו כצרכנים וכבני אדם בכוחנו כצרכנים להגיב בצורה כואבת. הזדרזתי לכתוב ולהפיץ ככל שאוכל את המסר כשהוא עדיין טרי. לפני שבירות רבות אחרות תטשטשנה את התחושות...
danny  |  23.05.12
8.
גיימס?-יקרה מידי!
אם חשקה נפשם של בעלי פאב גיימס שאנו, מקרית-מטלון השכנה, נבקר בפאב-שיואילו להוזיל את המחירים. כשאני נוסע למופע של להקה טובה בפאב תל אביבי מוכר עולה לי חצי! המופע-חינמי, הבירות במחיר שפוי - (ואני אורח בהרבה פאבים ), ואז ההנאה יותר שלמה. חצי -מעל 25? מופע-יותר מ-70 לאחד? 300 גרם בשרי -יותר מ-50? מחירים יקרים למיקום תעשייתי.
חיים , פתח תקוה  |  08.03.12
לכל התגובות