אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשורה למצייצים בישראל: טוויטר מציע ממשק בעברית צילום: בלומברג

בשורה למצייצים בישראל: טוויטר מציע ממשק בעברית

בדיקת "כלכליסט" מעלה כי התרגום מוצלח מאוד ותקין ברובו, והשפה קולחת ולא מסורבלת

06.03.2012, 22:26 | עומר כביר
חדשות שמחות למצייצים העבריים: שירות המיקרו-בלוגינג טוויטר מציע מהערב ממשק משתמש בעברית.

בסוף ינואר פתח טוויטר את מרכז התרגום שלו לשפות הנכתבות מימין לשמאל, ובהן עברית, ואפשר בכך לגולשים להתחיל ולתרום לתרגום הממשק. כעת, אחרי כחודש וחצי של עבודה, מוצגים סוף סוף התוצאות, בממשק העברי החדש שזמין החל מהיום.

Tweets אימצו עכשיו רשמית את כינויים העברי "ציוצים"; ריטווט זוכה לתרגום יעיל אך קליט פחות, "ציוץ מחדש" או "צויץ מחדש", בהתאם להקשר; Favorite הוא "אהוב"; האשטג היא מעתה פשוט "תגית"; ו-Trending Topics הם "נושאים חמים". ההתרשמות שלנו: התרגום מוצלח מאוד ותקין ברובו, והשפה קולחת ולא מסורבלת – עדות לכוחו של תרגום באמצעות חכמת ההמונים.

עם זאת, הבחנו בכמה תקלות בתרגום. למשל, Tweets בתיבת נתוני המשתמש, תורגמו כ"צייוץ" במקום "ציוצים". בעמוד ההגדרות, תחת עמודת ה"ססמה" (כך במקור), מופיע ההסבר העילג "החלפת הססמה שלך או שחזור את הססמה הנוכחית". עם זאת, מדובר בפאקים שוליים יחסית במה שנראה כתרגום מוצלח, שבוודאי יתוקנו בקרוב.

יש לתת צל"ש מיוחד על השימוש המוצלח, ברוב המקרים, בניסוחים נייטרלים תוך הימנעות מלשון זכר/נקבה. כך, למשל לחצן התגובה תורגם כ"להגיב" ולא כ"הגב", ובחלון הוספת הציוץ ההזמנה היא "כתיבת ציוץ חדש..." ואולם, בכמה מקרים הפנייה היא בלשון זכר (למשל, לחצן "צייץ"), ויהיה זה נחמד ביותר אם בעדכונים עתידיים לתרגום יעשה מאמץ למצוא ניסוחים ניטרליים יותר.

כדי לעבור לממשק בעברית יש להיכנס לעמוד הבית של טוויטר, ללחוץ על דמות הראש בפינה הימנית עליונה, ולבחור ב-Settings. בעמוד שנפתח, הקליקו על תיבת הגלילה לצד Languge, ובחרו "עברית – Hebrew". כעת גללו לתחתית העמוד, הקליקו Save changes, הזינו את סיסמת הטוויטר שלכם ואשרו.

בפוסט בבלוג הרשמי של טוויטר נמסר כי יותר מ-13 אלף מתנדבים תרמו למלאכת התרגום של השפות החדשות, אשר בנוסף לעברית כוללות גם ערבית, פארסית ואורדו. בין המתרגמים: בלוגר סעודי, סטודנטים מצרים, עיתונאי של הבי-בי-סי, אנשי IT באיראן ובפקיסטן, מורה מישראל, מייסדי קמפיין #LetsTweetInArabic, בלשנים ובני-נוער מלבנון.

"חלק ממתנדבים אלו חיים באזורים בהם טוויטר חסום רשמית", נכתב בפוסט. "מאמציהם מצביעים על הנכונות של אנשים להפוך את טוויטר לנגיש ולמובן בקרב קהילותיהם".

תגיות