אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משה ליכטמן וחיים שני בוחנים הקמת קרן השקעות צילום: יובל חן

משה ליכטמן וחיים שני בוחנים הקמת קרן השקעות

לפי ההערכה, השניים מתכננים להקים קרן לחברות בשלב בוגר, ומתכננים גיוס של מאות מיליוני דולרים. "טבעי ששני בכירים מנוסים בתחום ההייטק יחברו אחד לשני", אומר בכיר בתעשייה

07.03.2012, 11:46 | אסף גלעד ומאיר אורבך
המנכ"ל לשעבר של מרכז המו"פ של מיקרוסופט ישראל, משה ליכטמן, יחד עם מנכ"ל האוצר עד לאחרונה, חיים שני בוחנים הקמת קרן השקעות לחברות הייטק. בשלב זה אין מדובר בתכנית מגובשת והשניים טרם החלו בתהליך גיוס, וכן טרם הוחלט מבנה הקרן. לפי ההערכה, השניים מתכננים להקים קרן לחברות בשלב בוגר, ומתכננים גיוס של מאות מיליוני דולרים.

גורם בתעשייה המקורב לשניים אומר כי "אך טבעי הוא ששני וליכטמן, שני בכירים מנוסים מאוד, בעלי ותק של עשרות שנים בניהול מיזמי וחברות הייטק, יחברו אחד לשני". חיים שני סירב להתייחס לנושא ואילו משה ליכטמן אומר ל'כלכליסט' כי "אנחנו בשלבים מוקדמים של בדיקת האפשרויות ומאמינים שמדובר בהזדמנות משמעותית גם למשקיעים וגם לתעשייה. יש צורך בהשקעות משמעותיות בכדי לגדל חברות גדולות". עתה נשאלת השאלה האם הקרן, כאשר תגוייס, תעשה שימוש בתכנית שהגה שני בהיותו מנכ"ל האוצר, ותפנה לגופים המוסדיים הישראלים במטרה לסייע בגיוס כספים. לפי התכנית של שני שזכתה לכינוי 'יתרון יחסי' תערוב המדינה לגופים המוסדיים- חברות ביטוח, קרנות הפנסיה וקופות הגמל- בבואם להשקיע בקרנות הון סיכון, גופי ההשקעה המרכזיים בהייטק.

חיים שני שימש כמנכ"ל משרד האוצר החל מנובמבר 2009 ועד ימי המחאה החברתית של אוגוסט 2011. קודם לכן שימש כמנכ"ל חברת התוכנה הישראלית נייס. שני הצטרף לנייס בתחילת 2001 כשמצבה היה לכאורה בכי רע. זמן מה קודם לכן עזב את החברה המייסד האגדי שלה דידי ארזי, מה שהביא למשבר ולצניחה במניית החברה מ־40 דולרים ל־4 דולרים. לפני נייס כיהן שני בתפקיד בכיר בשלוחה הישראלית של אפלייד מטריאלס וקודם לכן עבד באורבוטק.

חודשיים לפני פרישתו של שני מהאוצר, הודיע ליכטמן על פרישתו ממיקרוסופט לאחר חמש שנים כמנהל מרכז המו"פ ועשרים שנה במיקרוסופט. ליכטמן היה זה ששכנע את סטיב באלמר להקים את מרכז המו"פ החדש של מיקרוסופט בישראל בשנת 2006, לאחר 15 שנה כמנהל פיתוח במשרדי החברה ברדמונד, ארה"ב. במהלך חמש שנותיו כמנכ"ל המרכז המקומי, הוביל ליכטמן רכישה של שבע חברות ישראליות בהיקפים של מאות מיליוני דולרים, ואת שיתוף הפעולה של מיקרוסופט עם פריימסנס הישראלית, ספקית בקרי החישה התלת מימדי של הקינקט.

תגיות