אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות האשראי זכו בקרב על הורדת עמלת הסליקה צילום: shutterstock

חברות האשראי זכו בקרב על הורדת עמלת הסליקה

בית הדין דחה את דרישת החברות הגדולות במשק להוריד את עמלת הסליקה מעבר להסכם בין ההגבלים העסקיים לחברות האשראי

08.03.2012, 08:35 | מארק שון

בית הדין להגבלים עסקיים אישר אתמול את הסכם הפשרה בין חברות האשראי לבין הממונה על ההגבלים העסקיים בעניין גובה עמלת הסליקה, שצפויה לרדת בהדרגה עד שנת 2014 לגובה של 0.7%. ההסכם בין הממונה לחברות האשראי תקף עד שנת 2018.

החלטת בית הדין מסיימת קרב שנמשך מאז תחילת העשור הקודם בין חברות האשראי, הממונה על ההגבלים וחברות ענק במשק כמו פרטנר, סופר פארם ושירותי בריאות כללית שנלחמו בגובה העמלות. עמלת הסליקה המדוברת היא חלק מהעמלה הכוללת שמשלם בית העסק לחברת הסליקה, המהווה את התשלום עבור שימוש בכרטיס אשראי מתחרה. החברות דרשו כי ההפחתה בשיעור העמלה תהיה חדה יותר מאשר נקבע בהסכם הפשרה.

בהתאם לאישור בית הדין, ההפחתה בשיעור עמלת הסליקה יבוצע בהדרגה, כאשר בחודש יוני הקרוב יירד שיעור העמלה מ־0.875% ל־0.8%. במחצית הראשונה של 2013, יירד שיעור העמלה ל־0.75% ומאמצע 2014 ירד ל־0.7%. שלומי פריזט, הכלכלן הראשי ברשות להגבלים עסקיים, קבע בחודש מאי כי יש להפחית את העמלה באופן דרמטי יותר ל־0.638%.

"ההסדר מאפשר גביית פרמיה קרטליסטית מהציבור", תקפה חברת פרטנר את ההסדר שאושר. "ההסדר סוטה באופן משמעותי מהמתווה עליו המליץ ד"ר פריזט ופועל לרעת הציבור".

שוק עסקאות כרטיסי האשראי עומד על כ־200 מיליארד שקל בשנה, נכון לשנת 2011. בתי העסק טענו כי ההפרש בין הורדת העמלה ל־0.7% לבין הורדתה ל־0.638% מתרגם להכנסה של 124 מיליון שקל לקופת חברות האשראי.

"בפני בית הדין עומדת תשתית מספקת לשם קביעה כי ההסדר הוא לטובת הציבור", נכתב בהחלטתה של השופטת נאוה בן אור, "שוכנעתי כי ההסכם הנו לטובת הציבור ונכון לאשרו, על קרבו ועל כרעיו". את בנק לאומי ייצגו עוה"ד יהודית גל אור וירון אלחנני, את לאומיקארד ייצגו עופר לוי ויחיאל כשר ממשרד יובל לוי, את מסטרקארד ייצג צביקה אגמון, את כאל ייצגה עו"ד טל אייל־בוגר.

תגיות