אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיטורים בפריימסנס: 50 עובדים מתוך 190 יילכו הביתה צילום: אוראל כהן

פיטורים בפריימסנס: 50 עובדים מתוך 190 יילכו הביתה

החברה מרמת החייל פיתחה את השבב העומד בבסיס בקר התנועה קינקט של מיקרוסופט. 45 מהמפוטרים ישראלים, ומגיעים מכל מחלקות החברה. "פריימסנס רווחית, אך אין כל הבטחה שנמשיך להיות כזו גם בשנה הבאה, והיינו צריכים לקבל החלטה קשה", מסביר המנכ"ל ינון ברכה

11.03.2012, 11:41 | אסף גלעד

גם לאחת מחברות הסטארט-אפ המבטיחות בישראל זה יכול לקרות: פריימסנס מרמת החייל תפטר 50 מתוך 190 עובדיה. החברה פיתחה את השבב העומד בבסיס בקר התנועה קינקט של מיקרוסופט.

45 מתוך המפוטרים הם ישראלים, והשאר פרושים במשרדי החברה בעולם. הבוקר (א') התקיים הליך שימוע לאותם עובדים, ובהמשך השבוע הם צפויים לקבל מכתבי פיטורים. הליך הפיטורים הוא רוחבי ומתפרש על פני כל המחלקות: שיווק ומכירות, פיתוח, תפעול ומחקר.

"פריימסנס היא חברה רווחית מאז 2010 ויש לה תזרים מזומנים חיובי שלא היה מבייש חברה ציבורית, אבל אין כל הבטחה שנמשיך להיות כך גם בשנה הבאה", אומר מנכ"ל החברה, ינון ברכה. "התחושה היא כמובן מאוד לא נעימה, כמנכ"ל אתה צריך לקחת אחריות על עסק ולקבל החלטות שנוגעות לעובדים ולמשפחותיהם. המהלך הזה מזכיר לי את הסרט '127 שעות': כמו גיבור הסרט, גם אנחנו צריכים להחליט החלטה קשה - להיפרד מבשר מבשרנו".

מערכת הקינקט, צילום: יאיר שגיא מערכת הקינקט | צילום: יאיר שגיא מערכת הקינקט, צילום: יאיר שגיא

"נתמקד יותר בשוק הארגוני"

לדברי ברכה, המשבר הצפוי בעולם האלקטרוניקה בכלל והגיימינג בפרט הוא שהוביל להחלטה. "בהמשך להאטה בשוק מוצרי האלקטרוניקה שהחלה ב-2011, גם בשנה הקרובה אנו צופים האטה בהוצאות הצרכנים. קחו לדוגמה את סמסונג, שהחליטה לאחרונה להיפרד מעסקי ה-LCD שלה, אז אם חברה גדולה כמוה מבצעת החלטה שכזו, מה יגידו אזובי הקיר? בשוק דובי, יצרניות האלקטרוניקה לא הולכות על חידושים משמעותיים, וזה חייב אותנו לבחון מחדש את האסטרטגיה שלנו. המתנו עם ההחלטה הזו כמה שיכולנו".

ברכה מנה את הישגי החברה עד כה: "הצלחנו לממש את החזון של פריימסנס מאז הקמתה ולהביא את חיישן התנועה שלה לקרוב ל-20 מיליון יחידות קינקט שנמכרו עד כה. המאזן שלנו חיובי, יש לנו יתרת מזומנים משמעותית, ויש לנו לקוחות חדשים שלצערי אינני יכול לספר מיהם, היות ומאז שיתוף הפעולה שלנו עם מיקרוסופט אנחנו מקבלים פניות מהמון חברות. מאז השקת הקינקט קיבלנו השקעת ענק מקרן סילברלייק (50 מיליון דולר - א"ג), והשקנו באמצעות מפתחים חיצוניים אפליקציות מבוססות קינקט.

"עם זאת, על רקע ההאטה שנראה בשוק בשנה הקרובה, אין כל הבטחה שנמשיך להיות רווחיים, ולאף חברה פרטית אין רישיון לשרוף כסף. הפרידה מהעובדים היא מהמורה שאותה נצטרך לעבור בצורה מכובדת ונעשה הכל כדי שהעובדים ימצאו את עצמם במקום עבודה חדש ומכובד".

ברכה טוען כי פריימסנס תבצע שינוי מהתמקדות במוצרים הנמכרים לצרכן הפרטי (כגון ממירים לטלוויזיה או מחשבים ניידים) לשוק של הלקוחות הארגוניים. "מוצר 'חדר ההלבשה הוירטואלי' למשל, יכול להתאים למכירה לחנויות בגדים או קניונים. זו אפליקציה שבאמצעותה ניתן באמצעות הקינקט בגדים וירטואלים לפני שלובשים אותם באמת".

ינון ברכה (מימין) והמייסד אביעד מייזלס. "לאף חברה פרטית אין רישיון לשרוף כסף", צילום: תומי הרפז ינון ברכה (מימין) והמייסד אביעד מייזלס. "לאף חברה פרטית אין רישיון לשרוף כסף" | צילום: תומי הרפז ינון ברכה (מימין) והמייסד אביעד מייזלס. "לאף חברה פרטית אין רישיון לשרוף כסף", צילום: תומי הרפז

שברו את שיא גינס

פריימסנס נחשבת לאחת החברות המרכזיות בתעשיית החיישנים הישראלית. היא זכתה לעיקר פרסומה בזכות הקינקט, שיועד במקור לקונסולת המשחקים אקסבוקס ומכר 8 מיליון יחידות בתוך 60 יום - שיא גינס בקצב המכירה של מוצר אלקטרוניקה.

פרט לקינקט עומדת הטכנולוגיה של פריימסנס במרכז מוצרים ופיתוחים נוספים: בין היתר חשפה מיקרוסופט באוקטובר האחרון פיתוח המאפשר להפוך כל משטח לממשק מגע, כולל חיווי ואינטראקציה. הפיתוח, המכונה OmniTouch, מבוסס על השימוש במצלמת הקינקט. גם הסטרימר WAVI Xtion של אסוס, המאפשר לגשת לסרטים ותמונות מהמחשב האישי דרך הטלוויזיה באופן אלחוטי ובאמצעות תנועות ידיים בלבד, פותח בשיתוף פעולה עם פריימסנס.

בתחילת 2011 גייסה פריימסנס 50 מיליון דולר בהובלת קרן סילברלייק, בסבב שנחשב לגדול במיוחד. לפי אתר המחקר IVC, גייסה פריימסנס טרם אותו סבב סכום של 30.4 מיליון דולר.

תגיות

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
פריימסנס מנסה לצייר תמונה שונה אבל בסוף היא כמו כולם
החברה שמנסה להצטייר כשחקן שונה וחריג מתגלה בסוף כמו כל החברות עליהן היא התנשאה. מאיה (מנהלת כוח האדם) משחקת את עצמה רגישה ואנושית וינון כציוני נלהב אבל כשמגיע רגע האמת אין אנושיות ואין ציונות. אנשים שנתנו ימים כלילות לטובת החברה נזרקו כפסולת שאין בה צורך. בקשות פשוטות להקל בצורה כזאת או אחרת על הפיטורים האכזריים נדחו על הסף בצורה גורפת. אז נכון שמייקרוסופט עוזבת ונכון שעוד 3-4 חברות שהיו על סף חתימה ויתרו ברגע האחרון אבל כרגיל, מי סופג את האש - אחרון העובדים. לא חלילה מנהלי המכירות שכשלו להביא חוזה אחרי חוזה וגם לא ינון בעצמו שבארבע שנים לא הכניס לחברה אפילו שקל (שלא לדבר על ההחלטה לפתח צ'יפ חדש שנזרק בסוף לפח יחד עם 5 מליון הדולרים שהושקעו בו). אז היה סבב ראשון ויהיה גם כנראה סבב שני (מקווה שנצליח לחמוק ממנו או למצוא משהו אחר לפני שיפטרו גם אותי) וכנראה שאם לא ישתנו דברים ינון עצמו יהיה בסבב השלישי (אבל לא צריך לדאוג לו - כשהוא ייזרק זה יהיה עם חבילת נחיתה קצת יותר נוחה מזאת שהוא נתן לאנשים אותם הוא זרק). לפחות עכשיו כולם יודעים את האמת - גם אנחנו חלק מהבלוף.
אחד מבפנים  |  19.03.12
43.
פריימסנס ,כל הכבוד לכם.
מסטארט אפ שזינק כמו טיל ופרץ את השמים ועמד בכל דרישות הצרכנים על מנת לספק את המצרך ולצורך כך גייס עובדים לא איבדתם כיוון ועל אף שאתם עדין מצליחים אתם מבינים שאינכם יכולים לה משיך בשיא מתמשך של שיאי גינס, לי אישית הפיטורים מעידים על כך שאתם יודעים היטב מה אתם עושים וכעת זה גם מסביר את ההצלחה שהיתה ןשעדין ממשיכה ואיחולי שתימשך , אשית אין לי ספק שבעתיד תכבשו עוד שיאי גינס ושוב כל הכבוד שאתם עושים את הדברים הנכונים
11.03.12
לכל התגובות