אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אריק בלום סמנכ"ל טכנולוגיות ב-BMC: "אנו בוחנים את השוק הישראלי כל הזמן"

אריק בלום סמנכ"ל טכנולוגיות ב-BMC: "אנו בוחנים את השוק הישראלי כל הזמן"

חברת BMC מחזיקה שני מרכזי פיתוח בישראל והיתר בהודו. החברה האמריקאית השקיעה עד כה 2 מיליארד דולר בישראל ועוד היד נטויה

12.03.2012, 12:10 | כלכליסט

"מספר פעמים בשנה מגיעים לישראל בכירים מהחברה על מנת לבחון חברות וטכנולוגיות ישראליות שמתאימות למפת הדרכים שלנו" כך אמר השבוע אריק בלום, סמנכ"ל הטכנולוגיות הראשי של החברה באיזור EMEA (אירופה והמזרח התיכון).

"בנוסף", אומר בלום, "לא הרבה יודעים שהפתרונות הטכנולוגיים העתידיים של BMC העולמית לשנים הבאות מפותחים בחממה הטכנולוגית שהקמנו בישראל שהיא אחת משתי חממות שיש ל-BMC בעולם. החממה השנייה נמצאת בהודו."

סך הכל השקיעה BMC בישראל עד כה כ-2 מיליארד דולר. "בכל ביקור שלי בישראל אני נפגש עם חברות שמציגות בפני את הטכנולוגיות שלהן. BMC בוחנת את השוק הישראלי כל הזמן".

BMC היא אחת מחברות התוכנה הגדולות בעולם והיא מתמחה בפיתוח של מערכות תוכנה לניהול מערכי המיחשוב של ארגונים גדולים ובינוניים. החברה מעסיקה בעולם כשבעת אלפים עובדים והכנסותיה מסתכמות בכ-2.1 מיליארד דולר בשנה.

בלום, כמו גם בכירים רבים אחרים ובראשם בוב ביצ'אמפ מנכ"ל BMC, מרבים לבקר בישראל ומכירים היטב את השוק המקומי. למעשה, 2 מרכזי הפיתוח המקומיים של החברה הוקמו לפני 12 שנה, לאחר שרכשה בישראל את חברת המימד החדיש, תמורת 650 מיליון דולרים ולאחר מכן ביצעה שתי רכישות מקומיות נוספות – את חברת אופטיסיסטם ב-70 מיליון דולר,ואת חברת איידנטיפיי תמורת 150 מיליון דולר.

כמה עובדים יש לכם כיום בישראל?

בישראל החברה מעסיקה כ-400 עובדים. לפני כעשור, הקמנו בתל חי מרכז פיתוח אסטרטגי, בו מועסקים כ-200 עובדים בתחום פיתוח התוכנה. בנוסף, יש לנו מרכז פיתוח גדול, הממוקם ברמת החייל בתל אביב ומועסקים בו גם כן כ-200 עובדים. מאז הקמתו, צומח מרכז הפיתוח הצפוני באופן עקבי, והוא נמצא בתנופת גיוס עובדים גם בימים אלה. יש במרכז הפיתוח שלנו תמהיל מעניין של העובדים הכולל ערבים, צ'רקסים, נוצרים, יהודים ממוצא רוסי ואתיופי ואפילו חרדים. אנחנו אף מציעים למהנדסים אשר יעתיקו את מגוריהם לגליל העליון חבילת סיוע רילוקיישן הכוללת סיוע בשכר דירה, בהוצאות ההובלה וכד' וזאת על מנת למשוך מהנדסי תוכנה גם למרכז הפיתוח שלנו בצפון.

במה מתמקדים המרכזים שלכם בישראל?

מרכזי הפיתוח שלנו מעורבים כיום בפיתוח כל מוצריה של BMC, הפתרונות שמפותחים בישראל מותקנים באלפי ארגונים ברחבי העולם. התשתית המקצועית של מרכז הפיתוח הצפוני שלנו מבוססת במידה רבה על שיתוף פעולה רב שנים עם המכללה האקדמית בתל חי. במסגרתו שולבו בתוכנית הלימודים תכנים ומקצועות טכנולוגיים ספציפיים לתחומי הפעילות של BMC (לדוגמה: תחום המיינפריים) באופן שמאפשר לבוגרים להתמחות תוך כדי הלימודים ולהשתלב בקלות בעבודה בתום הלימודים. כיום למעלה מ-50% מעובדי המרכז הם בוגרי המכללה, היקף שמעיד על הצלחתו של המודל וממצב את המכללה כעתודה הטכנולוגית של BMC העולמית במספר תחומי מפתח.

מעבר למרכזי הפיתוח הגדולים שלנו בישראל הקמנו כאן בשיתוף עם הטכניון גם חממה טכנולוגית המעסיקה צוותי מהנדסים, שעובדים על פיתוח פתרונות טכנולוגיים עתידיים, שיהוו את המוצרים העתידיים של BMC העולמית בשנים הבאות. לצוות בישראל יש השפעה של כ-50% על הכיוונים העתיידיים והמוצרים שנשיק בעולם בעוד כשנה שנתיים. בנוסף, במסגרת שיתוף הפעולה שלנו עם הטכניון מהנדסים של BMC חונכים סטודנטים בתהליך פיתוח רעיונות חדשים, שת"פ שהניב השנה 2 פרויקטי גמר של סטודנטים.

האם BMC מתכננת להיכנס לתחומים חדשים?

לאורך כל פעילותה BMC בוחנת כל הזמן אפשרויות לצעדים אסטרטגיים עתידיים. בהתאם לעיסוק באסטרטגיות המרכזיות שלנו המתמקדות בתחומי הענן, Dynamic BSM ואופטימיזציה של עלויות, אנחנו בוחנים היום תחומים עתידיים של פעילות כגון : DevOps, ניהול ואינטגרציה של data ושירותי ניהול של Big Data.

כיצד מתייחסת BMC לבאזז שנקרא Big Data?

אנחנו עדים לרמה הולכת וגוברת של עניין אצל לקוחותינו בכל ההיבטים של תחום ה-Big Data. היבטים אלה כוללים גם build-out של ניהול מערכות IT, וגם יכולות הרחבה וצימצום דינמיים של משאבים על מנת לתמוך בביג דטא ולאפשר ניהול אוטומטי של תהליכים, כולל בניית עננים פרטיים וציבוריים. אנחנו עובדים על פיתוח של מוצרים ופתרונות שידעו לתת מענה לצרכים אלו.

האם תמשיכו להשקיע שוב בישראל?

אני חושב שישראל היא מובילה טכנולוגית בשל אנשי הטכנולוגיה הישראלים המעולים. ההשקעה המאסיבית שלנו בישראל עד כה החזירה את עצמה ואנחנו מחפשים כל הזמן הזדמנויות מעניינות לרכישות שיתאימו לאסטרטגייה העסקית שלנו. BMC רוכשת רק כשהיא מזהה טכנולוגיה שמתאימה ותומכת בחזון ה-BSM (Business service management) שלה ואם נזהה אחת כזאת בשוק המקומי נשקול רכישה.

תגיות