אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תורת הפערים: השכר הממוצע במטריקס נחתך, ומי לא נפגע? צילום: עמית שעל

תורת הפערים: השכר הממוצע במטריקס נחתך, ומי לא נפגע?

בעוד שהשכר הממוצע לעובד הצטמק בשנה האחרונה, מנכ"ל מטריקס מוטי גוטמן רשם שנת שיא מבחינת התגמולים שגרף, שקפצו לקצת יותר מ־9 מיליון שקל. גם עובדי נגב קרמיקה ראו את המנכ"ל אבי מוטולה נהנה מבונוס מיוחד, כשבקשתם לשדרוג שכר מוסמסה

13.03.2012, 07:29 | קרן צוריאל-הררי ומיקי פלד

מי שקרא בעיון ראיונות שנערכו בעבר עם מנכ"ל מטריקס מוטי גוטמן, לא אמור להיות מופתע מחבילת התגמול המרשימה שנחתה בחיקו ב־2011. "להקפיא שכר זה רק ניסיון למצוא חן", אמר בראיון ל"כלכליסט" שבו הביע התנגדות לרעיון הקפאת שכר כסוג של אמירה חברתית.

"בכל רבעון אני מקבל ציונים על ההישגים שלי. ככה מתנהלת חברה קפיטליסטית. בקצה הפירמידה אתה חי בעולם של סיכון. אם אתה טוב, צריך שיתגמלו אותך".

על פי דו"חות החברה ל־2011 שפורסמו אתמול, נהנה גוטמן מדמי ניהול של 2.1 מיליון שקל, מענק מיוחד של 3.6 מיליון שקל ואופציות בהיקף של 3.2 מיליון שקל. בסך הכל מדובר בתגמולים של קצת יותר מ־9 מיליון שקל.

 

למעשה, 2011 היתה השנה המתגמלת ביותר של מנכ"ל מטריקס מאז שנכנס לתפקידו לפני 11 שנה. אלא שעובדה זו מגלמת פרדוקס: מצד אחד, בזמנו הפנוי מופיע גוטמן עם הרכב הג'ז שלו במועדונים, מעודד את עובדיו להשקיע בחייהם הפרטיים ולא לשקוע רק בעבודה, ממיר חלק מתקציב השיווק לטובת פעילויות שיחזקו את הקשר עם העובדים ומצר על כך שמכרז החשב הכללי באוצר, שבו זכתה החברה, הוא הפסדי ופוגע גם בעובדים.

מצד שני, בדו"חות החברה לסיכום 2011, היא מתייחסת לאתגרים של 2012 וצופה כי ייתכן שתיאלץ להיפרד מעובדים בשנה הקרובה, בשל הפער שבין ציפיות השכר שלהם לבין השכר שאותו החברה תהיה מוכנה לשלם. בפועל, כבר בשנה החולפת שכרם של עובדי מטריקס ירד, ואם ב־2010 שכרו של עובד עמד בממוצע על 161.9 אלף שקל בשנה, הרי שב־2011 הוא התכווץ ל־149.2 אלף שקל. מדובר בירידה של 8%. הירידה הזו מוסברת ברכישות שביצעה מטריקס השנה (יפורטו בהמשך), שהוסיפה למצבת עובדי החברה מאות עובדי קול סנטרס, ששכרם הממוצע נמוך משמעותית מזה של אנשי תוכנה. עובדים אלה הצטרפו למטריקס בתנאי ההעסקה הקודמים שלהם.

 

בלי התכווצויות

פערי השכר במטריקס זינקו כמעט פי שניים

גוטמן עצמו לא ספג התכווצות בשכרו. להפך, הוא מתוגמל היטב. כל כך טוב, עד שחבילת התגמול שלו השנה גבוהה פי 60.4 מהשכר הממוצע של עובד מטריקס. בשנה שעברה, כשחבילת התגמול שלו היתה נמוכה יותר ועמדה על 5.8 מיליון שקל בלבד, וכששכרו של עובד בחברה היה גבוה יותר - גוטמן הרוויח רק פי 36 ממנו. אם מרחיבים את תמונת השכר של גוטמן מגלים כי מאז 2003 הסתכמה חבילת השכר, המענקים והאופציות שלו ב־48,933,909 שקל.

בחסותו של גוטמן עברה מטריקס מהפכה, כשמאוסף של חברות תוכנה והדרכה השתדרגה לאחת מחברות ה־IT הגדולות בישראל, המעסיקה 6,000 עובדים. עם לקוחותיה נמנים שירותי בריאות כללית, הבורסה לני"ע, צים, טבע, פז, אמדוקס, נטפים, אלקטרה, בנק לאומי, ישראכרט, אל על, כיל ורבוע כחול. לאורך השנים גוטמן השביח את החברה שאותה הוא מנהל, העוסקת במתן פתרונות ושירותים בתחום התוכנה. הוא עשה זאת בין השאר באמצעות מסע רכישות וארגון פעילויות, שהביאו אותה לממדיה הנוכחיים.

ב־2011, למשל, הסתכמו הכנסותיה ב־1.76 מיליארד שקל - גידול של 15.1% לעומת 2010, כשהרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות צמח ב־8.4% ל־96.3 מיליון שקל. ההכנסות והרווחיות צמחו בשנה שעברה גם בין הרבעונים עצמם.

ומה הוביל לתוצאות היפות האלה? צמיחה בכל זרועות הפעילות של החברה, שמקורה בין השאר בשש החברות שמטריקס רכשה השנה בכ־42 מיליון שקל. השש, בהן סמארט, באבקום ומצ'פוינט, תרמו 6.1 מיליון שקל לרווחיות מטריקס וסכום של 72.3 מיליון שקל להכנסותיה של החברה.

תוצאות אלה מרשימות במיוחד על רקע חוסר הוודאות הכלכלי והפיננסי שאפיין את 2011. הישג זה משמעותי כשמדובר בחברות IT, מפני שזהו אחד התחומים הראשונים שבו חברות מקצצות את תקציביהן בשעה שהן מריחות חוסר יציבות.

מענק על מענק

בונוס מיוחד לגוטמן על חתימת החוזה

מטריקס משתפת בהצלחה את הציבור, ובחמש השנים האחרונות חילקה דיבידנדים בכ־350 מיליון שקל. במקביל מתנקזת ההצלחה הזו במישרין לחבילת התגמול של גוטמן. ב־2007 החברה החליטה שהיא רוצה לקשור אותו אליה בחוזה לארבע שנים, עד 2011. החוזה הורכב מכמה רגליים המעודדות אותו לשפר את ביצועי החברה באמצעות קשירת התגמול לביצועיה. כשהסתיים החוזה בראשית 2011, נחתם עם גוטמן חוזה חדש שעקרונותיו דומים.

בינואר 2011 עמד שכרו החודשי של המנכ"ל על כ־122 אלף שקל בחודש ברוטו, לא כולל הוצאות נלוות. השכר עולה ריאלית ב־2% לשנה וצמוד לעליית המדד - לא לירידתו כמובן. בנוסף, נהנה גוטמן ממענק שנתי בן שני חלקים: 3.25% מהרווח הנקי השנתי ו־1.75% מרווח ההון השנתי. וכמובן שיש לו גם חבילת אופציות.

אלא שב־2011 גוטמן קיבל בנוסף עוד מיליון שקל - מחצית ממענק מיוחד, מעין מענק חתימה, שאותו קיבל עם החתימה על החוזה החדש. את המחצית השנייה, מיליון שקל נוספים, הוא יקבל בתום תקופת החוזה בדצמבר 2014. אגב, מענק בסכום זהה של 2 מיליון שקל, ובאותה שיטת תשלום, ניתן לגוטמן כשחתם על החוזה הקודם ב־2007. בכל מקרה, לגזר זה יש גם מקל: אם גוטמן יעזוב את מטריקס בנסיבות מסוימות, הוא יצטרך להחזיר את החצי הראשון של המענק.

בחוזה החדש מופיע עוד דובדבן קטן ומתוק לגוטמן, המאפשר לו לנהל את מטריקס באמצעות חברת ניהול שבבעלותו, לא כשכיר. מטריקס קבעה קו אדום לכך. היא הסכימה לכך, ובלבד שעלות ההעסקה תהיה זהה לעלות העסקתו כשכיר. וכך, במהלך 2011, הגיש גוטמן מדי חודש למטריקס חשבונית על סך 164,284 שקל. מדוע זה שווה לו? כי באמצעות חברת הניהול גוטמן משלם מס חברות, שכידוע נמוך בעשרות אחוזים ממס על עבודת יחיד.

 

נגב קרמיקה

שכר המנכ"ל גדל ב־17 אלף שקל

שני אירועים הפוכים לחלוטין התרחשו במקביל ביולי 2010 בנגב קרמיקה ובאים לידי ביטוי בדו"חותיה ל־2011. מנכ"ל החברה אבי מוטולה קיבל את אישור הדירקטוריון להעלאת שכרו ל־77 אלף שקל בחודש, לעומת כ־60 אלף שקל בחודש עד אז. כמה ימים קודם לכן החליט דני כהן, מלגזן במרכז הלוגיסטי של החברה בראשון לציון, להקים עם עמיתיו ועד עובדים. בלי שידעו על החלטת הדירקטוריון בנוגע למוטולה, גם העובדים תכננו לבקש ששכרם יעלה בכ־28% -

כך שהשכר יגיע ל-6,000 שקל בחודש.

לא רק כסף הוביל להחלטה להקים ועד. בין השאר, טענו המלגזנים והסבלים במרכז הלוגיסטי כי ההנהלה הפסיקה לחלק את מה שהם ראו כבונוס השנתי שלהם: כרטיסים לימי כיף. זה קרה במקביל לאישור שהעניק הדירקטוריון להעברת בונוס של 450 אלף שקל למוטולה. החברה חילקה סכום דומה לשלושה בכירים נוספים.

השורה התחתונה היא כזו: בשנת 2011 עמדה עלות שכרו של המנכ"ל מוטולה על 2.09 מיליון שקל בשנה. נתון זה גבוה פי 16 מעלות השכר הממוצעת לכל אחד מ־855 העובדים, העומדת על כ־127 אלף שקל בשנה.

בתחילת השנה שעברה כבר היה ברור שהקמת הוועד בנגב קרמיקה נכשלה. מסיבה מסתורית ביטלו עוד ועוד עובדים את החברות שלהם בהסתדרות ובוועד העובדים, עד כדי כך שלא נותר ועד שיכול לייצגם - ותוספת השכר לא עלתה לדיון. בחברה הכחישו כמובן שהפעילו לחץ לביטול החברות בוועד, אבל המציאות ברורה. דרך אגב, כהן לא מאשים את העובדים שביטלו: "כשהם חתמו הם חשבו עם הלב, לא עם הראש".

תגיות

72 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
לכל צרי העין לכו תנהלו ספינה כמו מטריקס
לכל צרי העין תנסו לדאוג לתעסוקה קבועה לעובד שמפרנס משפחה אחת, לשני עובדים, עשרה ... לא פשוט להבטיח פרנסה כל יום לכל השנה, לדאוג לתנאים סוציאלים, חופש, מתנות לחגים...ועכשיו תכפילו ב 600. ד"א יש גם עובדים במטריקס שמרווחים 20 ו 30 אלף שקל בחודש ויותר והם לא סמנכלים או מנכלים.
אשבל  |  19.03.12
69.
אנשים יקרים כנסו ותבינו
בס"ד וואלה , הרבה כסף עושה אדון גוטמן , באמת הרבה . אבל תחשבו , הבן אדם הקים חברה , בנה אותה מאפס , היגיע להיות מנכל חב IT הגדולה בישראל , 6000 משפחות מתפרנסות מהחברה , 6000 אתם מבינים מה המס הזה ? לא מתאים למישהו לעבוד שם שילך , שילך לפרי גליל = עובדי קבלן אמרתם לא?! שם יותר טוב ? , אתם פשוט בכיינים וקנאים , כל אחד ואחד שעונה כאן היה מת להחליף את המנכ"ל ואני משוכנע שלא היה מוריד את עלות השכר של עצמו . גוטמן נבחר ע"י אנשים אובייקטיבים למנכ"ל מס' 1 ב 2011 , מה אתם רוצים ממנו ? הוא יכול להסתדר עם פחות ואף עם חצי , אבל אם לבנאדם יש דרישת שכר ויש מי שמקבל ונותן לו את מבוקשו מה אכפת לכם? מה אכפת לכם אם הוא שכיר או מוציא חשבונית ? הוא גונב מכם? כל אחד מכם יכול להסתדר עם 30.000 שח בחודש נכון? אבל אם הייתם דורשים 50.000 שח וגוטמן היה מסכים אז זה בסדר ?! הרי אתם יכולים להסתדר עם פחות תחשבו לפני שאתם מתלהמים ?! כל עוד אין בחוק הגבלה/תקרה לשכר מנכל בישראל אז אין לאף אחד מה לבוא בטענות ? בנוסף , תרשו לי לומר לכם שמבדיקה של חברות בסד"ג שכזה בארץ ובחו"ל , כן בארץ ובחול , רמות השכר של מנכ"לים אחרים במשק גבוהות יותר והרבה יותר.. תבדקו אותי . שיהיה לכל עם ישראל יום מקסים , בריאות, בטחון ואהבה .
אמיתי , כל הארץ  |  14.03.12
לכל התגובות