אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
eToro מגייסת 15 מיליון דולר בסבב גיוס רביעי צילום: אוראל כהן

eToro מגייסת 15 מיליון דולר בסבב גיוס רביעי

הגיוס - כולו פנימי מן המשקיעים הקיימים. החברה נחשבת לאחת המובילות בטרנד של"'מסחר חברתי", רשת חברתית להשקעות

12.03.2012, 22:15 | אסף גלעד

חברת הסטארט-אפ eToro מרמת החייל מגייסת 15 מיליון דולר בסבב גיוס רביעי, כולו פנימי מן המשקיעים הקיימים.

זהו הסבב הגדול ביותר שגייסה מאז הקמתה, לאחר שעד כה גייסה 16.5 מיליון דולר, ממשקיעים כגון קרן ספארק, BRM של אלי ברקת, ומשקיעים פרטיים כגון יונתן קולבר מקרן ויולה וגיא גמזו. להערכת גורמים בתעשייה, מדובר בגיוס לפי שווי של מאות מיליוני דולרים.

את eToro (לשעבר 'טרדונומי') הקימו האחים יוני ורונן אסיא, בניו של מייסד מג'יק דיוויד אסיא, יחד עם דודו רינג כחברה למסחר במט"ח, אשר במרוצת השנים התבדלה משאר שחקניות המט"ח האחרות בזכות הטכנולוגיה שפיתחה. החברה נחשבת לאחת המובילות כיום בטרנד המזנק של 'מסחר חברתי', רשת חברתית להשקעות, שעושה שימוש בחוכמת ההמונים לניהול השקעות.

דירוג משקיעים פרטיים לפי הצלחותיהם

 

למעשה, אתר eToro מאפשר לעקוב אחר השקעות של משקיעים מובילים ולחקות את השקעותיהם. האתר מציג דירוג משקיעים פרטיים לפי הצלחותיהם, מציג את היחס בין השקעות מוצלחות ללא מוצלחות, ואת התשואה שייצרו לעצמם, במעין דף פרופיל אישי המזכיר בצורתו דף פייסבוק. הוא מאפשר לקבל התראות בזמן אמת על פעולות המשקיעים המהווים כמודל לחיקוי ולהשקיע בהתאם לפעולותיהם. הממשק מאפשר גם ליצור קשר עם המשקיעים, לשאול אותם שאלות, או אפילו לכתוב סטטוסים על דף הפרופיל שלהם, בדומה לפייסבוק.

אחרי המשקיע המכנה את עצמו Moksel באתר, לדוגמה, עוקבים 3,200 משקיעים באתר, שמחקים את התנהגות ההשקעות שלו. עוד 20 אלף משתמשים משקיעים באמצעות כסף מדומה. "משקיע אחד בלבד מרכז כמות משקיעים שלא היתה מביישת בית השקעות ישראלי", אומר ל'כלכליסט' מנכ"ל החברה, יוני אסיא. גם Moksel עצמו, שהימר, לדוגמא, על פוזיציית דולר ניו זילנדי לדולר אמריקאי, ועשה תשואה של 7.5% על כספו לפני מספר ימים, מחקה מפעם לפעם התנהגויות השקעה של משקיעים אחרים. מספר המשתמשים הרשומים של eToro מגיע כיום לכ-2 מיליון, רק חלקם מבצע עסקאות מט"ח בכספו, והשאר בכסף מדומה.

באתר eToro ניתן כיום לבצע עסקאות השקעה אחרי מדדים כגון נאסד"ק, דאו ג'ונס, S&P, מדד הדאקס או הקאק, ובקרוב יתווספו מדדים מבורסות מזרח אסיה. נוסף על כך ניתן לפתוח פוזיציות על סחורות ומטבעות, אך לא לסחור בנגזרות. אסיא טוען כי בעוד שהשיעור הממוצע בין פוזיציות מרוויחות למפסידות נע לאורך זמן על 60% בממוצע, אותם משקיעים שבוחרים לחקות השקעות של מובילי דיעה, מרוויחים בממוצע 30% יותר. "זאת בעוד שבעולם מסחר רגיל, רוב הלקוחות מפסידים" אומר אסיא.

המודל העסקי של איטורו מגיע משותפות עם חברות ברוקראז' בינלאומיות המייצגות אותה בכל מדינה, לפי הרגולציה המקומית. בארה"ב, למשל, מיוצגת איטורו על ידי סוכנות הברוקראז' אפקס סולושנס, ואיטורו מקבלת עמלה על כל עסקת מסחר המתבצעת. לפי ההערכה, מכניסה איטורו עשרות מיליוני דולרים מדי שנה, כאשר הכנסותיה בשנת 2011 צמחו ב- 50% ביחס לשנה הקודמת. החברה אינה מאפשרת מסחר מישראל בגלל מחסור הולם ברגולציה.

תגיות