אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השורה התחתונה - חשיפה לסחורות: חברות כרייה שייהנו מהביקוש הגובר לזהב צילום: בלומברג

השורה התחתונה - חשיפה לסחורות: חברות כרייה שייהנו מהביקוש הגובר לזהב

4 מניות לרכישה בתחום כריית הזהב ואחת לשורט; לרנגולד העוסקת בחיפושים וכריית מכרות זהב במערב ומרכז אפריקה יכולת מוכחת לגילוי מיליוני אונקיות במרבצי זהב ולהמירם למכרות רווחיים

14.03.2012, 08:01 | ענת ציפקין

ניומונט (NEM)

ניומונט האמריקאית היא אחת היצרניות הגדולות בעולם של זהב. החברה פועלת באוסטרליה, קנדה, אינדונזיה, מקסיקו, פרו וארה"ב.

הסיכוי: החברה נסחרת היום לפי שווי של 30 מיליארד דולר ומייצרת שולי רווח תפעולי גבוהים של כ־40%. מכפיל הרווח החזוי של החברה עומד על 10 בעוד שהמכפיל הממוצע בתעשייה עומד על 14.5, מה שמעמיד את תמחור החברה כזול ביחס למתחרותיה. בנוסף, ניומונט מחלקת דיבידנד שנתי של 1.4 דולרים למניה, שצמוד למחיר הזהב ומשקף תשואה של 2.4% במחיר המניה הנוכחי.

לניומנט עתודות זהב מוכחות של כ־98 מיליון אונקיות זהב, פיזור גלובלי ועתודות לעשור הקרוב. כל אלה מחזקים את יכולת החברה להתפתח על רקע הגידול בביקוש לאונקיות זהב בעולם. בשנה שעברה השלימה את רכישה של פרונטיר שעשויה להגדיל את הכנסותיה.

הסיכון: למניה מתאם גבוה עם מחיר הזהב ולכן עלייה ברמת הוודאות בשווקים עלולה לגרום לירידה משמעותית במחיר הזהב.

למה לקנות: עתודות הזהב, הצפי לצמיחה בהכנסות והדיבידנד שצמוד למחיר הזהב מייצרים הזדמנות טובה.

הממליץ הוא אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט

עובדים של ניומונט, צילום: בלומברג עובדים של ניומונט | צילום: בלומברג עובדים של ניומונט, צילום: בלומברג

 

קינרוס גולד (KGC)

קינרוס גולד עוסקת בחיפוש ורכישת מכרות זהב, כרייה ועיבוד זהב וכסף ברחבי העולם. משקל החברה במדד ה־GDX (מדד העוקב אחר חברות קידוחי זהב) עומד על 4.42%.

הסיכוי: בתחילת השנה החברה קיצצה החברה בהשקעות בפרויקטים צומחים כדי לקצץ בהוצאות. השוק הגיב בשלילה למהלך והמניה צנחה בינואר 2012 בשיעור של 20% למחיר מניה אטרקטיבי של 10.9 דולר ובמכפיל רווח נמוך של 14.6 כאשר הממוצע בענף עומד על 16.7 (הנתון מתייחס לכל ענף כריית המתכות, כולל כריית זהב).

החברה צפויה להתייעל בכך שהיא עתידה להפחית את הוצאות ההון ב־23%, ומתמקדת בפרויקטים רווחיים.

לחברה 1.8 מיליארד דולר בקופה ועוד 1.2 מיליארד דולר זמינים כקווי אשראי פתוחים שמעניקים לחברה נזילות להרחבת פרויקטים.

הסיכון: אכזבה בחיפושים במכרות שאליהם הסיטה החברה השקעות יגרמו לשוק לחזור ללחוץ את המניה מטה.

למה לקנות: המחיר אטרקטיבי, אך יש להביא בחשבון כי הסטת ההשקעות תיצור לחץ על המניה.

הממליץ הוא ניר מימון, מנהל השקעות חו"ל במנורה מבטחים ניהול תיקי השקעות

עבודות במכרה של קינרוס גולד, צילום: איי פי עבודות במכרה של קינרוס גולד | צילום: איי פי עבודות במכרה של קינרוס גולד, צילום: איי פי

 

רנדגולד (GOLD)

חברת רנדגולד ריסורסס עוסקת בחיפושים וכריית מכרות זהב במערב ומרכז אפריקה. גילתה בשנים האחרונות כמה מכרות גדולים במאלי, סנגל וחוף השנהב. החברה אף השקיעה במכרה "מוריה" שמסוף שנת 2000 ועד היום ייצר 6 מיליון אונקיות.

הסיכוי: לחברה יכולת מוכחת לגילוי מיליוני אונקיות במרבצי זהב ולהמירם למכרות רווחיים.

החברה צופה עלייה בהיקפי פעילותה ובעקבות כך ירידה בפרופיל העלויות. מניית החברה הציגה עד היום צמיחה טובה מאוד ובמבט לעתיד מגמת הצמיחה צפויה להימשך. לחברה מאזן יציב התומך במימון פיתוחים ופרויקטים עתידיים שבכוונתה לפתח.

הסיכון: מחיר הזהב תנודתי מאוד, ולכן הוא עשוי להוות מכשול לחברה בתרחיש שבו מחירי הזהב יצנחו באופן משמעותי.

סיכון נוסף שטמון בהשקעה בחברה הוא שרוב אזורי כריית הזהב שלהם נמצא באזורי שלטון לא יציב שעלולים לפגוע במכרות ולשבש את פעילותה.

למה לקנות: החברה הציגה צמיחה מרשימה שצפויה להימשך, אולם תפגע אם מחירי הזהב יצנחו.

הממליץ הוא זיו ספיר, מנהל דסק חו"ל במגדל שוקי הון

אחד ממכרות הזהב של רנדגולד, צילום: בלומברג אחד ממכרות הזהב של רנדגולד | צילום: בלומברג אחד ממכרות הזהב של רנדגולד, צילום: בלומברג

 

בריק גולד (ABX)

חברת הזהב הגדולה בעולם מבחינת שווי שוק (כ־48 מיליארד דולר) מחזיקה במכרות בכל העולם ומחזיקה בעתודות קיימות של כ־140 מיליון אונקיות. החברה בעלת מאזן יציב עם 2.7 מיליארד דולר במזומן ויחס חוב נטו ל־EBITDA של 1.3, המאפשר לה לממן את הצמיחה ולהחזיר מזומן לבעלי המניות.

לפני כשנה, בריק גולד רכשה את החברה הקנדית אקינוקס המתמקדת בכריית נחושת באפריקה, ובעקבות הרכישה, כחמישית מהכנסותיה מגיעות מנחושת.

הסיכוי: בריק גולד היא חברה מובילה בתחום כריית הזהב, וצפויה להציג צמיחה נאה בתפוקתה.

החברה נסחרת בדיסקאונט עם מכפיל רווח חזוי ל־2013 ול־2014 של 9.5 ו־8 בהתאמה, לעומת מכפיל ממוצע בסקטור של כ־ 13.5 ו־10.5, בהתאמה.

הסיכון: הסיכונים העיקריים בהשקעה בחברה הם ירידה במחירי הזהב והנחושת, עלייה בעלות ההפקה או התפתחות שלילית בפרויקטים החדשים.

למה לקנות: מאזן החברה יציב ומאפשר חלוקת דיבידנדים, צפויה להציג צמיחה בשנתיים הקרובות.

הממליץ הוא יונתן חדד, אנליסט חו"ל במיטב בית השקעות

משאית במכרה של בריק גולד, צילום: בלומברג משאית במכרה של בריק גולד | צילום: בלומברג משאית במכרה של בריק גולד, צילום: בלומברג

 

גולדקורפ (GG US)

חברת גולדקורפ הקנדית מחפשת, מפתחת ורוכשת פעילויות זהב שונות ברחבי העולם. לחברה מכרות עם מאגרי זהב גדולים בקנדה, מקסיקו, גואטמלה ומדינות נוספות.

הסיכון: גולדקורפ הגדילה משמעותית בעשור האחרון את פעילות היצור וההפקה, ותחזית הצמיחה שלה אגרסיבית. לכן, הוצאותיה עשויות לגדול. כמו כן, אנו מעריכים כי מחירי הזהב עשויים לרשום נסיגה מסוימת לאור התאוששות הכלכלה האמריקאית, ולפגוע בביקוש לזהב דווקא כשהייצור צפוי לצמוח. אם לא די בכך, החברה אינה מגדרת את מחיר הזהב והיא נסחרת במכפיל רווח של 20 - שיקר גם ביחס למניות מענפים אחרים.

סיכוי לאפסייד: לחברה מספר מכרות בעלות הפקה נמוכה יחסית למתחרות, כמו גם מאגרים מוכחים של זהב הפנויים להפקה. על אף הסיכונים, משקיעים ובנקים מרכזיים ברחבי העולם עשויים לראות בזהב כמכשיר לפיזור סיכונים ולהגביר את הביקושים הגבוהים לזהב כתחליף לנכסים פיננסיים.

למה למכור: חשופה לתנודתיות במחיר הזהב והוצאותיה צפויות לגדול לאור תוכנית ההתרחבות.

הממליץ הוא משה אוזקרגוז, אנליסט מניות חו"ל בבנק דיסקונט

מכרה של גולדקורפ, צילום: בלומברג מכרה של גולדקורפ | צילום: בלומברג מכרה של גולדקורפ, צילום: בלומברג

תגיות