אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדריך "כלכליסט": שלוש אפליקציות שיעזרו לכם להכיר את השכנים צילום: shutterstock

מדריך "כלכליסט": שלוש אפליקציות שיעזרו לכם להכיר את השכנים

כנס SXSW מסמן את הלהיט החברתי הבא: אפליקציות המציגות אנשים דומים לכם שנמצאים בסביבה. "כלכליסט" בדק שלושה יישומים בולטים בתחום הזה

14.03.2012, 16:18 | שי ענבל

כנס SXSW הפך בשנים האחרונות לזירה המרכזית שבה מציגים סטארט־אפים חדשים את אפליקציות המובייל החברתיות שלהם. בשנה שעברה כיכבו בכנס אפליקציות המסרים הקבוצתיים (Group Messaging), שמאפשרות לשלוח הודעות טקסט בחינם, ליזום צ'אטים קבוצתיים, לשלוח תמונות ועוד. שתיים מהחברות שבלטו אז כבר נרכשו - Beluga נקנתה על ידי פייסבוק, שלושה חודשים בלבד לאחר שהוקמה, ו־GroupMe נרכשה על ידי סקייפ, לאחר שהיא עצמה נקנתה על ידי מיקרוסופט.

ההצלחות האלה והאפליקציות שבלטו בשנים הקודמות ביססו את הכנס באוסטין ככזה שמסמן את הלהיטים הסלולריים של מחר. בימים אלה מככבות בכנס אפליקציות שמציעות שירותי מיקום לגילוי אנשים זרים, ונראה שהחברות שמוצגות כאן יהפכו בקרוב לרכישות הבאות של חברות האינטרנט.

הפופולרית: Highlight

הלהיט החזק ביותר שמסתמן מהכנס, אפליקציית Highlight, היא בעצם פורסקוור משודרג עם פייסבוק, אבל ללא הדגש על מקומות אלא על האנשים. כל שדרוש כדי להתחיל להשתמש בה הוא חשבון פייסבוק, שאיתו מתבצעות ההתחברות וההרשמה. האפליקציה מציגה אוטומטית את החברים בפייסבוק, ושולפת את כל הפרטים על המשתמש לפי המידע שמילא שם - תמונה, מיקום, עבודה, תחביבים ועוד ועוד. אפשר גם להזמין חברים בקלות. הבלוגר המשפיע רוברט סקובל כבר הפליג בשבחים על היישום.

Highlight Highlight Highlight

אחרי ההתקנה וההתחברות הראשונית, האייפון מתריע בכל פעם שברדיוס הקרוב אליכם ישנם חברים בהיילייט, בין אם הם ברשימת הפייסבוק שלכם ובין אם הם זרים גמורים, שאיתם תוכלו לצ'וטט בחינם ואולי אף לקבוע להיפגש, לצפות בסטטוסים שלהם ולראות מה משותף ביניכם – תחביבים, מקום עבודה או בית ספר יסודי משותף, למשל.

הרעיון הוא לעזור לכם להכיר אנשים מעניינים וחדשים. השימוש באפליקציה אינו אינטואיטיבי: לא תוכלו לדעת אם מישהו שאתם כבר מכירים נמצא בהיילייט, אלא אם כן תפגשו בו במקרה. האפליקציה עובדת בכל העולם (גם בישראל), אם כי קשה לדעת כמה משתמשים היא כבר צברה בארץ. מה שכן, הממשק מינימליסטי ונוח והפוטנציאל קיים.

מחיר: חינם, לאייפון בלבד

(להורדה)

הזמינה: Glancee

 

גלנסי מבוססת על עקרונות דומים מאוד לאלה של היילייט, והאפליקציה הושקה כבר בשנה שעברה. היתרון הגדול שלה הוא הזמינות ליותר מפלטפורמה אחת – ניתן להשתמש בה באייפון, באנדרואיד ואפילו כיישום בפייסבוק. רעיון הגילוי זהה, כאמור, לזה של היילייט: מתחברים אל האפליקציה באמצעות חשבון פייסבוק וכך נוצר הפרופיל בגלנסי.

האפליקציה מציגה אנשים שמחוברים לשירות באזור ומציעה "לשדך" ביניכם על סמך תחביבים, לייקים או מכרים משותפים. גלנסי כוללת מספר משתמשים רב יותר (גם בישראל) ופיצ'רים נוספים על אלה של היילייט, כמו "יומן" שמרכז את הפעילויות בשירות. אבל העיקר הוא כמובן הזמינות לא רק לאייפון.

התוצאה היא שבעוד שבהיילייט לא מצאנו נפש חיה, גלנסי שוקקת הרבה יותר ולאחר זמן קצר הופיעו במסך שלנו כ־30 איש, רובם זרים. לכולם אפשר לשלוח מסרים כאוות נפשנו, לצרף אותם לרשימת אנשי הקשר ולהציץ בפרופיל שלהם כדי להבין מה הדמיון שמצאה גלנסי ביניכם.

מחיר: חינם, לאייפון, אנדרואיד ופייסבוק

(להורדה)

החברתית ביותר: Sonar

Sonar Sonar Sonar

לא חייבים להתבסס על פייסבוק: סונאר פונה ישירות אל מכורי שירותי המיקום ומאפשרת להתחבר וליצור משתמש באמצעות השירות של פורסקוור. לאחר מכן ניתן, בדומה למתחרות, לגלות אנשים אחרים שמשתמשים באפליקציה ונמצאים בסביבה הקרובה, להצמיד פרטים נוספים שלכם באמצעות חיבור חשבון הטוויטר או הפייסבוק שלכם, וכמובן לשלוח מסרים.

הייחודיות של סונאר היא התמיכה בשלוש הרשתות החברתיות הפופולריות ביותר בשוק, מה שמאפשר לנהל את הפעילות של כולן ממקום אחד – תוכלו לצייץ או לכתוב סטטוס, לעשת צ'ק־אין בפורסקוור ולעקוב אחר אנשים זרים בסביבתכם הקרובה. יעיל, מיוחד ומעט מלחיץ.

מחיר: חינם, לאייפון בלבד

(להורדה)

תגיות