אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדד מנהלי הרכש עלה בפברואר ב-8.2% צילום: shutterstock

מדד מנהלי הרכש עלה בפברואר ב-8.2%

מדובר עדיין על התכווצות בפעילות התעשייתית, אם כי בעוצמה פחותה מבינואר. כלכלני הפועלים מעריכים כי צמיחת המשק הואטה לקצב שנתי של כ-2.5%

15.03.2012, 10:06 | כלכליסט

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש פברואר עלה ב-8.2% לרמה של 44.5, המצביעה עדיין על התכווצות בפעילות התעשייתית, אם כי בעוצמה פחותה מאשר בחודש הקודם.

מרבית רכיבי המדד רשמו עליות בפברוארה, אך הם עדיין מתחת ל-50 נקודות, הרמה המבחינה בין התרחבות להתכווצות בפעילות.

עליות בולטות נרשמו ברכיב תפוקות הייצור שעלה ב-14.1 נקודות והגיע לרמה של 49.6 וברכיב הביקושים המקומיים שעלה ב-9.5 נקודות.

כלכלני בנק הפועלים מציינים כי האינדיקטורים הכלכליים שהתפרסמו לאחרונה על ידי הלמ"ס מצביעים על האטה בצמיחה, אך בהחלט לא מיתון. "קיימת שונות גבוהה בין ענפי התעשייה: ניתן לראות שייצור תעשיות הטכנולוגיה העילית גדל בחודשים האחרונים בקצב מהיר, ואילו בשאר הסקטורים, הייצור די קפוא", מציינים בבנק הפועלים. "ייתכן שהרמה הנמוכה של מדד מנהלי הרכש מושפעת ממגמות לא אחידות אלו. רכיב התעסוקה במדד מצביע מזה שבעה חודשים על התכווצות, נתון שעולה בקנה אחד עם ירידה בשעות העבודה בתעשייה.

אנו מעריכים כי צמיחת המשק הואטה לקצב שנתי של כ-2.5%. מעבר להשפעות של הסביבה הגלובלית, שהקטינו את הביקושים לייצוא, ניתן לראות גם השפעות מקומיות ממתנות, שייתכן שנובעות מעלייה באי-הוודאות ובסיכונים העסקיים המקומיים", סיכמו כלכלני בנק הפועלים.

מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, ירד מעט בפברואר לרמה 51.1 נקודות. ארה"ב מוסיפה לבלוט לחיוב למרות הירידה המתונה ל-52.4. גם במרבית מדינות אירופה נרשמה החודש עלייה במדד, וחלקן אף עברו לרמה המצביעה על התרחבות בפעילות.

תגיות