אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקרוב: החמרה משמעותית בשפיטה ובענישה על עבירות תעבורה חמורות צילום: ערן יופי כהן

בקרוב: החמרה משמעותית בשפיטה ובענישה על עבירות תעבורה חמורות

ועדת השרים לענייני חקיקה, אישרה הצעת חוק המתירה בין היתר השבתת מכוניות, שלילה וקנסות לנהגים שיבקשו להישפט במקרה של ברירת קנס

18.03.2012, 14:53 | תומר הדר

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') את הצעת החוק שהוגשה על ידי שר התחבורה, התשתיות הלאומיות והבטיחות בדרכים, ישראל כץ, הכוללת החמרה משמעותית בשפיטה ובענישה על עבירות תעבורה חמורות. החוק החדש כולל בין השאר החמרה משמעותית של הענישה על עבירות המוגדרות כמסכנות חיים ופסילת רישיון נהיגה עד תום ההליכים, במקרים חמורים או בעבירות חוזרות ונשנות, הגדלת מספר העבירות בגינן ניתן יהיה לפסול מינהלית רישיון נהיגה והרחבת רשימת העבירות בהן ניתן להשבית רכב.

כמו כן, כולל החוק שינויים משמעותיים בהליכי סדר הדין הפלילי, בעבירות קנס. חלק גדול מהבקשות להישפט בעבירות מסוג ברירת קנס מוגשות ללא הצדקה ולכן קובע החוק כי בקשה להישפט בעבירת ברירת קנס תותנה בהפקדת סכום הקנס מראש וכי בית המשפט יטיל קנסות גבוהים יותר במקרה של הרשעה. עוד כולל החוק הגדלה משמעותית של קנסות לנהגים שיבקשו להישפט במקרה של ברירת קנס.

על פי החוק החדש יגדל מספר העבירות בהן ניתן לפסול רישיון של נהג לתקופה של 30 יום וחלקן יועבר לפסילה מינהלתית של 60 יום. החוק קובע עוד כי קצין משטרה יוכל לפסול רישיון נהיגה למשך 90 יום על עבירות תעבורה חמורות: "פגע וברח", גרימת תאונת דרכים שבוצע תוך נהיגה בשיכרות, עקיפה מסוכנת, נסיעה עם משקל עודף ברכב וחציית פסי רכבת.

החוק מרחיב את רשימת העבירות שבהן יכול קצין משטרה לפסול את רישיון הנהיגה ל- 60 יום ולכלול בהן עבירות של שיכרות (פי אחת וחצי מהמותר) נהיגה במהירות העולה על 65 קמ"ש מהמותר, בכביש בין עירוני או 55 קמ"ש בכביש עירוני, כניסה לשטח פסי רכבת בנסיבות מחמירות ועבירות חמורות שבוצעו על ידי נהג חדש. החוק מרחיב גם את רשימת העבירות שבהן יכול קצין משטרה להשבית רכב ל-30 יום וכולל בו גם נהגים שרישיון הנהיגה שלהם לא היה בתוקף מלא משנתיים.

החוק מטיל עונש מינימום של פסילה מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של שלושה עד שישה חודשים בגין שורה של עבירות חמורות בהן: עבירות שגרמו לתאונה שבא נחבל אדם או ניזוק רכוש, נהיגה ללא רישיון תקף, נהיגה ללא מלווה כמתחייב מהחוק, נהיגה בשיכרות, אי ציות לרמזור אדום או תמרור עצור, נסיעה במהירות גבוהה במיוחד מהמותר בחוק והפקרה של פצוע. כמו כן קובע החוק מאסר חובה לנהג שנהג בזמן פסילת רישיון הנהיגה וזאת בדומה לעונש הקבוע כיום לגבי הפקרה של פצוע לאחר תאונת דרכים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שפיטה, קנסות, עונשים זו עבודה קלה.
ניראה אותם מתאימים ומשפצים כבישים ומתאימים אותם לנסיעה בכלל ולמהירויות גבוהות בפרט,או מראים נוכחותבכבישים בצפון ודרומה מבאר שבע , זו עבודה קשה . נדרשים תקציבים, נדרש להחליט, לעבוד ולבצע. אבל למה לעבוד אם אפשר להסיט את תשומת הלב ולקבוע חוק? הרי ממילא החוק לא חל על המחוקקים ועושי דבריהם.
אזרח מיואש  |  19.03.12