אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קונדואיט יחלק 300 מיליון דולר דיבידנד למשקיעים ולעובדים צילום: יובל חן

בלעדי ל"כלכליסט": קונדואיט יחלק 300 מיליון דולר דיבידנד למשקיעים ולעובדים

הדיבידנד יחולק בין העובדים, המנהלים והמשקיעים בחברה, שכוללים את הקרנות יוזמה ובנצ'מרק קפיטל. השבוע מכרה קרן יוזמה חלק מאחזקותיה במפתחת סרגלי הכלים לקרן האמריקאית W Capital Partners תמורת כ־40 מיליון דולר

19.03.2012, 07:00 | מאיר אורבך וגולן חזני

חברת ההייטק קונדואיט מרחובות מתכוונת לחלק דיבידנד בהיקף של כ־300 מיליון דולר בחודשים הקרובים לעובדים, למנהלים ולמשקיעים בחברה - כך נודע ל"כלכליסט". המשקיעים בחברה כוללים את קרן ההון הסיכון יוזמה, שמוכרת חלק ממניותיה בקונדואיט אך תישאר עם 6% מהאחזקות, ואת קרן ההון סיכון האמריקאית בנצ'מרק קפיטל.

פרשנות איך הוא עושה את זה? קונדואיט הוא סטארט־אפ נחוש שיודע ליצור נאמנות אצל העובדים וגם לרצות את המשקיעים מאיר אורבך, תגובה אחתלכתבה המלאה

שלשום חשף "כלכליסט" את כוונת קרן יוזמה המנוהלת על ידי איש הון הסיכון הוותיק יגאל ארליך, למכור אחזקות בקונדואיט בכ־40 מיליון דולר לקרן השניונית האמריקאית W Capital Partners. העסקה משקפת לקונדואיט שווי של 1.3 מיליארד דולר. על פי הערכות, חלוקת הדיבידנד תבוצע רק לאחר שעסקת המכירה תושלם.

ההכנסות השנתיות של קונדואיט מוערכות ב־500 מיליון דולר בשנה והרווח הנקי החודשי שלה מוערך ב־25 מיליון דולר. החברה עובדת במקביל עם מנועי החיפוש של גוגל ומיקרוסופט (בינג) והכנסותיה מגיעות דרך השימוש במנגנון החיפוש, שמופיע בכל אחד מסרגלי הכלים שלה. בספטמבר האחרון חילקה קונדואיט דיבידנד שמוערך בכ־300 מיליון דולר לכל עובדיה ומשקיעיה.

קונדואיט הוקמה ב־2005 על ידי רונן שילה, דרור ארז וגבי בילצ'ק, שממשיכים להחזיק במרבית מניותיה. מוצרי החברה מאפשרים יצירת סרגלי כלים ואפליקציות מובייל, כמו גם שליחת הודעות מיידיות והוספת שכבת אפליקציות אינטראקטיביות לאתרי אינטרנט. לקונדואיט שותפות עם יותר מ־260 אלף יצרני תוכן, שמתקשרים עם יותר מ־250 מיליון משתמשים.

בישראל מספר חברות הפועלות על פי המודל העיסקי של קונדואיט ומרוויחות מגוגל ובינג על פי השימוש במנגנוני החיפוש שלהם. משקיעים רבים רואים הקבלה בין בין קונדואיט לבבילון, כיוון ששתי החברות פועלות בתחומים דומים ומתבססות על לקוח עיקרי. בבילון נסחרת בבורסה במכפיל של קרוב ל־20 על הרווח, בעוד בקונדואיט נעשתה עיסקה לפי מכפיל 4 על הרווח.

תגיות