אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כפי שנחשף ב"כלכליסט" - דירקטוריון דש איפקס אישר את מתווה המיזוג עם מיטב צילום: בועז אופנהיים

כפי שנחשף ב"כלכליסט" - דירקטוריון דש איפקס אישר את מתווה המיזוג עם מיטב

אתמול חשף "כלכליסט" כי דש ומיטב מנהלות מו"מ למיזוג אשר ייצור את בית ההשקעות השני בגודלו; לפי המתווה מיטב תחזיק 45% מזכויות ההצבעה בחברה הממוזגת. דש תחלק דיבידנד של 187.5 מיליון שקל

20.03.2012, 08:12 | מעין מנלה
דש איפקס הודיעה הלילה (ג') לבורסה שדירקטוריון החברה אישר אתמול מתווה מיזוג עם מיטב. המו"מ למיזוג בתי ההשקעות נחשף אתמול ב"כלכליסט".

לפי מתווה העסקה שאושר, תתבצע החלפת מניות, כך שבעלי המניות במיטב יחזיקו 45% מזכויות ההצבעה בחברה (משפחת סטפק ושלמה סמינובסקי). כמו כן דש איפקס תבצע חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בהיקף של כ-187.5 מיליון שקל המהווים 5.3 שקל למניה.

כחלק מהעסקה מאיה החזקות, של משפחת סטפק תרכוש מברמ פיננסים, שבבעלות קבוצת ברמ, בעלת השליטה בדש איפקס, 2.8 מיליון מניות של דש איפקס במחיר 22.25 שקל למניה ובסך כולל של 62.4 מיליון שקל, כך שבסופו של דבר יחזיקו משפחת סטפק וברמ פיננסים 28.64% מזכויות ההצבעה בדש איפקס.

המיזוג יוצא אל הפועל לאחר ששני בתי ההשקעות ניהלו מגעים לרכישת בתי השקעות קטנים יותר, כשמיטב מנהל מגעים לרכישת כלל פיננסים, ודש איפקס בוחן הזדמנויות שונות גם הוא, לצד כניסה לתחום הביטוח.

רעיון המיזוג נולד אצל ויקטור שמריך, המנכ"ל המשותף הפורש של דש איפקס, כשהגבלת דמי הניהול בקופות הגמל על ידי אגף שוק ההון באוצר ל־1.05% היווה זרז משמעותי לתהליך. בנוסף, עם פרישתם הצפויה של נויברגר ושמריך נוצר בדש איפקס ואקום ניהולי עצום, שאליו נדרש להיכנס ידין ענתבי, מנכ"ל דש הנחשב למוערך אך נעדר ניסיון.

 

את המו"מ למיזוג הענק הובילו בחשאיות בימים האחרונים צבי סטפק, בעל המניות הגדול במיטב, ואלי ברקת, בעל השליטה בדש איפקס.

בינואר 2010 רכש ברקת 55% ממניות דש איפקס בתמורה ל־585 מיליון שקל ובספטמבר האחרון רכש את מניות שמריך ונויברגר בחברה בכ־18 מיליון שקל, כך שהשקיע בסה"כ 603 מיליון שקל. שווי מניותיו בחברה כיום עומד על כ־308 מיליון שקל, כך שהוא מופסד בכ־49% על ההשקעה.

מיד עם חשיפת המגעים למיזוג באתר "כלכליסט", החלה חרושת שמועות בענף, ובשני בתי ההשקעות בפרט. כבר כעת ברור שהמיזוג ילווה בהליך התייעלות משמעותי ומכאיב, שפירושו פיטורי מאות עובדים, שכן בית ההשקעות הממוזג יכלול פעילויות כפולות רבות. בית ההשקעות מיטב מעסיק כיום כ־420 עובדים ואילו בדש איפקס מועסקים 440 עובדים.

 

בעיית תעודות הסל

 

כבר עתה ברור כי לממונה על ההגבלים יהיה מה לומר לגבי המיזוג. לפחות בתחום אחד, תעודות הסל. מדובר במיזוג בעייתי לכאורה, שכן הגוף הממוזג יחזיק ב־45% משוק תעודות הסל. דש איפקס רכש בשנה שעברה את תעודות הסל תכלית מברק קפיטל ומיזג אותן עם אינדקס ואילו מיטב רכש את תעודות הסל מבט מידי כלל פיננסים ומיזג אותן עם הפעילות המינורית שקיבל מגאון במסגרת המיזוג המשולש.

השינויים הרגולטוריים בענף בתי ההשקעות וחברות הביטוח מקטינים משמעותית את פוטנציאל הרווח ועל פי ההערכות מגמת המיזוגים בתחום עוד תתחזק. השוק כולו צפוי להתכווץ ולייצר פחות תחרות ויותר בינוניות, כשהשאיפה המובילה בקרב הגופים המנהלים היא להתקרב יותר למדדים, על ידי מוצרים עוקבי מדדים, ולהקטין את ההתמחות בניהול ההשקעות. נדבך נוסף של המגמה הוא שחיקה צפויה רבמות השכר הנחשבות לגבוהות בענף.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
המיזוג פוגע ללקוחות - אסור לרגולטורים לאשר אותו
הורדת דמי הניהול והתחרות מחייבים היערכות אחרת של בתי ההשקעות - אבל לא בכיוון אליו הם הולכים. במקום לקצץ בהוצאות השכר הגבוהות, במשרדים היוקרתיים, ברכבים ובשאר התנאים בתי ההשקעות יפגעו בלקוחות. פחות תחרות. צמצום יחידות השירות. שירות לא אישי ולא מכוון צרכי הלקוח. יווצרו גופים בגודל של בנקים באיכות ניהול, ביקורת ובקרת סיכון של חברות פרטיות קטנות. אסור לממונה על שוק ההון, לראש הרשות לניירות הערך ולממונה על ההגבלים לאשר את המיזוג. שיחתכו בתי ההשקעות בבשרם הם ולא בבשר הלקוחות.
דן חסכן  |  20.03.12