אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברודקום הכריזה רשמית על רכישת ברודלייט ב-195 מיליון דולר צילום: עמית שעל

ברודקום הכריזה רשמית על רכישת ברודלייט ב-195 מיליון דולר

ברודקום תעניק 10 מיליון דולר נוספים במזומן למשקיעים, בתלות בעמידה של ברודלייט באבני דרך. בכך תהפוך מפתחת השבבים לתקשורת אופטית לחברה ה-10 שענקית השבבים העולמית רוכשת בארץ. ברודלייט מעסיקה כיום 130 עובדים בהרצליה ובסין והושקעו בה 55 מיליון דולר

21.03.2012, 14:28 | אסף גלעד

ענקית שבבי התקשורת האמריקאית ברודקום הכריזה רשמית אחר הצהריים (ד') על רכישת הסטארט-אפ הישראלי ברודלייט (Broadlight), ונתנה לו תג מחיר נמוך מהצפוי: 195 מיליון דולר. נוסף על כך, ברודקום תעניק 10 מיליון דולר נוספים במזומן למשקיעים, בתלות בעמידה של ברודלייט באבני דרך.

בעלת המניות הגדולה ביותר בברודלייט היא קרן ההון סיכון בנצ'מרק. משקיעות קטנות יותר בחברה הן הקרנות דלתא, אזור, סטאר ומוטורולה מוביליטי. המשקיעות יקבלו את מרבית הסכום במזומן, והעובדים - יחד עם המנכ"ל רענן גבירצמן - ייהנו ממניות, אופציות ומרכיב מזומן בשווי כולל של יותר מ-10 מיליון דולר.

הרכישה, כך על פי ברודקום, לא צפויה להיות משמעותית עבורה בטווח הקצר: ברודקום הסבירה רכישת ברודלייט לא תשנה את תחזיותיה לרווחי המניה שלה. העסקה צפויה להיסגר סופית בתוך חודש.

את פעילות ברודקום בישראל מרכז שלמה מרקל, סגן נשיא בברודקום העולמית, שהיה פעיל במיוחד בשנים האחרונות בניהול מספר רכישות של סטארט-אפים ובהם פרוביג'נט ופרסלו.

 

ברודלייט, המפתחת שבבים לתקשורת אופטית בתקן GPON, מעסיקה כיום כ-130 עובדים במרכזי מו"פ בהרצליה ובסין. הכנסותיה לשנת 2011 מוערכות בכ-50-40 מיליון דולר, לאחר שאת שנת 2010 סיימה עם הכנסות של כ-40 מיליון דולר. בחברה הושקעו עד כה 55 מיליון דולר. 

לדברי בכירים בענף, ברודלייט סובלת מתחרות גוברת עם ענקיות שבבים דוגמת ברודקום ומארוול, אשר הצליחו לאמץ בזמן פתרון GPON מתחרה ומפריעות לשיעורי הצמיחה הגבוהים שמהן נהנתה ברודלייט בעבר. האטה צפויה זו בצמיחה גרמה למשקיעים בחברה לתהות לגבי המחיר שיוכלו לקבל על מכירת ברודלייט.

תגיות