אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים של פרחים שהופכים לבושם

חיים של פרחים שהופכים לבושם

פרנסואה דמאשי, "האף" של דיור ומעצב הבשמים הראשי של בית האופנה, מספר על הריחות שמגדירים אותו

27.03.2012, 10:10 | רוני דורי
הריח הראשון

תרופות ופרחים

מאחורי בית המרקחת של אבי בגראס, צרפת, נפרס נוף מרהיב של אינספור פרחים וצבעים. הניחוח המשכר נישא בגבעות, ואנחנו הכנו זרים קטנים בשדות היסמין. בבית המרקחת אבא גם יצר בושם ושמן שיזוף מהפרחים המקומיים.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

מיס דיור

הריח של אמא

אמי היתה הכל עבורי, אין יום שאני לא מודה לה, והיא נהגה להשתמש בבושם מיס דיור, זה היה הריח שלה.

מפעלי הבושם

מקור החושניות שלי

ביליתי את כל ילדותי ונעוריי בגראס, עיר מרכזית בתעשיית הבשמים, וזה משפיע על הדרך החושנית שבה אני חווה דברים. ניחוח הבשמים מהמפעלים נישא בכל העיר.

 , צילום: איי אף פי צילום: איי אף פי  , צילום: איי אף פי

לבנדר

טוהר ובתוליות

בנעוריי, בכל אוגוסט משאיות הפרחים היו מגיעות לעיר וממלאות את האוויר בניחוח לבנדר. השדות הסגולים שנחרתו בזיכרוני מסמלים עבורי יותר מכל טוהר, רעננות ובתוליות.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

מרפאת שיניים

הקריירה שעזבתי

רציתי לצאת לדרך עצמאית, ונסעתי לניס ללמוד רפואת שיניים. כשריח של מרפאת שיניים עולה באפי אני נזכר בתשוקה שלי למקצוע הנוכחי שלי.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

ניחוח אשה

המוזה שלי

אם אתה לא אוהב נשים, אתה לא יכול ליצור בושם. הוא חלק מתהליך הפיתוי. אני שואב השראה מאיזו אשת פנטזיה מושכת, בכל פעם טיפוס אחר לבושם אחר.

  , צילום: איי אף פי צילום: איי אף פי   , צילום: איי אף פי

כמון

האתגר המקצועי הגדול

אני אוהב כמון, ואת העובדה שבכל מדינה יש לו איכויות ייחודיות: במרוקו אני אוכל דג ים בכמון, באיטליה אני אוהב גבינה עם כמון - ובכל פעם התבלין הזה דומה ושונה. יש לי רצון עז לשלב כמון בבושם, יש לי תחושה שאני יודע מה הוא יכול לתרום לניחוח, אך מעולם לא הצלחתי להגיע לפרופורציות הנכונות והוא יצא מסריח.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

תה שחור

אקזוטיקה

בביקור בפודוצ'רי, הריביירה הצרפתית של הודו (בצילום), הכרתי את התה השחור, שנוצר מעלים שגדלו בסביבה צפופה, נקטפו בעדינות גדולה ועובדו בעבודת יד מדויקת מאוד. יש לתה הזה ניחוח עדין ומשכר, שהיה מבחינתי חותמת עדינה למסע.

תגיות