אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": המענקים השנתיים של בכירי לאומי פרטנרס יקוצצו ב-40% צילום: אייל יצהר

בלעדי ל"כלכליסט": המענקים השנתיים של בכירי לאומי פרטנרס יקוצצו ב-40%

דירקטוריון בנק לאומי הורה לנסח חוזים חדשים לבכירי זרוע ההשקעות שלו בעקבות דרישת הפיקוח על הבנקים להוריד את הבונוסים ל"גובה שפוי"

25.03.2012, 06:59 | גולן חזני

בכירי לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות והחיתום של בנק לאומי, ייאלצו לבצע קיצוץ חד במענקים השנתיים שהם מקבלים, שעומדים על מיליוני שקלים.

ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון הבנק הינחה את דני כהן, ראש מערך משאבי אנוש בבנק לאומי, ואת היועצת המשפטית עו"ד דליה טל, לפתוח מחדש את חוזיהם של בכירי לאומי פרטנרס, ולהחתים אותם על חוזים חדשים שהבונוסים בהם מתבססים על נוסחה חדשה. זו תביא, לפי ההערכות, להפחתה של 30%–40% במענקים המשולמים להם.

ארבעת הבכירים שבהם מדובר הם ירון בלוך, מנכ"ל לאומי פרטנרס; עופר גרינבאום, המשמש סגנו של בלוך ומנהל לאומי פרטנס חיתום; שי נבו, סגנו של גרינבאום בלאומי פרטנרס חיתום; ומיכל רבינוביץ', היועצת המשפטית של לאומי פרטנס.

ל"כלכליסט" נודע עוד כי גרינבאום ונבו יקבלו את הבונוסים עבור 2011 לא בתשלום אחד כמקובל, אלא בשני תשלומים על פני שנתיים, אחד כבר החודש והשני בתחילת 2013.

הבונוסים של הארבעה בחישוב הקודם הגיעו למיליוני שקלים בשנה. הבולט מכולם הוא גרינבאום, שזכאי לפי חוזהו לבונוס בשיעור של 13.5% מה"רווח המזכה" השנתי עד לתקרה של 4 מיליון שקל. ב־2009 זכה גרינבאום לבונוס של 3.2 מיליון שקל וב־2010 לבונוס של 4 מיליון שקל. עלות שכרו השנתית של גרינבאום היא 700 אלף שקל. השכר והמענק של גרינבאום הביאו אותו בשנת 2010 למקום החמישי בדירוג השכר של לאומי, לפני ראש החטיבה העסקית, רקפת רוסק עמינח, וקצת מתחת למספר 2 אז בבנק, המשנה למנכ"ל זאב נהרי. נוסף על כך, הבונוס שקיבל נמוך רק מהבונוס של מנכ"ל הבנק, גליה מאור.

תנאי השכר של גרינבאום עוררו תהיות בבנק ישראל, בין השאר מאחר שהם סותרים את תוכנית התגמול של בנק לאומי. תוכנית הבונוסים של גרינבאום אינה כוללת, למשל, בונוס שלילי במקרה של הפסד ללאומי פרטנרס, אלא היא על בסיס הרווח בלבד. בדיקת בנק ישראל העלתה כי גם אצל נבו קיימת סתירה דומה, וכי גם חוזיהם של בלוך ורבינוביץ' כוללים מרכיבים המנוגדים לתוכנית התגמול של הבנק.

ל"כלכליסט" נודע כי בכירי לאומי פרטנרס ניסו להתנגד להחלטה. הם טענו בפני הבנק כי מדובר במגזר אחר לגמרי שבו כללים אחרים של תגמול לפי תוצאות. אצל גרינבאום ונבו יש היבט נוסף, שכן המנכ"לים והסמנכ"לים בחברות המתחרות - כמו טל רובינשטיין, מנכ"ל כלל חיתום, והסמנכ"לים שלה, או אליאב בר־דוד במיטב - מחזיקים ב־10%–30% ממניות חברת החיתום ונהנים גם מדיבידנדים, בעוד שגרינבאום ונבו, שהצטרפו לפני כשלוש שנים ללאומי פרטנרס, לא מחזיקים במניות, ואינם יכולים ליהנות מדיבידנדים.

ל"כלכליסט" נודע כי בהתנהלות של בנק לאומי מול בנק ישראל, קיבל בנק ישראל חלק מההשגות שטענו כי מדובר בשוק אחר, אולם עדיין ביקש להוריד את הנוסחאות לגובה "שפוי". אולם מדובר בסוגיה לא פשוטה גם משפטית, שכן מצד אחד היא נוגעת להוראות בנק ישראל והתאמת נוסחת התגמול לזו שנהוגה בבנק, ומצד שני היא נוגעת להרעת תנאים של עובדים בכירים שלהם חוזים בבנק.

לגבי בלוך ורבינוביץ', פריסה זו אינה רלבנטית. ל"כלכליסט" נודע כי לאומי פרטנרס סיים את 2011 בהפסד, לפי ההערכות של כ־100 מיליון שקל. לפי ההסכמים הקיימים, הפסד זה ימנע מבלוך ורבינוביץ' לקבל בונוס שנתי. השניים, כמו גם נבו, אינם נמנים עם חמשת מקבלי השכר הגבוה בלאומי, ולכן שכרם אינו מפורסם.

דובר בנק לאומי סירב להתייחס לידיעה.

תגיות