אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רפת רגלים: "תנובה מחזיקה אותנו כבני ערובה" צילום: עמית שעל

רפת רגלים: "תנובה מחזיקה אותנו כבני ערובה"

לכלכליסט נודע כי אחת הרפתות הגדולות בישראל הגישה בשבוע שעבר תביעה כנגד תנובה, בה נטען כי נכפית על הרפת התקשרות לאספקת חלב מהדרין ל־5 שנים

25.03.2012, 07:03 | טל ליטמן

בעוד תנובה מתמודדת עם נזקי המחאה החברתית על רווחיה, קריסת תנובה רומניה ועם המלחמה מבית מול עובדיה, נפתחה נגדה חזית נוספת.

ל"כלכליסט" נודע כי רפת רגלים, המשותפת לקיבוצים רגבים, בחן ונחשולים, ומונה כ־1000 פרות ומייצרת 9.6 מיליון ליטרים חלב בשנה, הגישה בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות עו"ד אילן גולדשמיט, תביעה בה נטען כי תנובה מנצלת לרעה את מעמדה המונופוליסטי.

רגלים טוענת כי תנובה מחזיקה את הרפת כבת ערובה מעל שנה, על אף שהודיעה לה לפני כשלוש שנים כי ברצונה לסיים את ההתקשרות ולעבור לספק חלב למתחרה "מילקו טרה", שהציעה לרפת תנאים מסחריים טובים יותר במאות אחוזים. רגלים מבקשת מבית המשפט ליתן פסק דין הצהרתי שיורה על סיום הסכם השיווק עם תנובה.

על פי המתואר בכתב התביעה, באפריל 2005 חתמו תנובה ורפת רגלים על חוזה לאספקת חלב בהכשר מהדרין, שתוקפו חמש שנים, עם אופציה להארכת חוזה לחמש שנים נוספות. הואיל וייצור חלב מהדרין יקר יותר מייצור חלב רגיל, ומוערך בענף בתוספת של 1-1.5 אגורות לעלויות, חתמו הצדדים על חוזה נוסף לתשלום מענק מהדרין לרפת בסך של כ־250 אלף שקל לשנה. בתמורה לקבלת מענק המהדרין התחייבה רגלים לפעול בהתאם להנחיות ייצור חלב בכשרות מהדרין הכוללות בין היתר איסור על רפתנים יהודים לטפל במערכות חליבה ושאיבה בשבת, חיוב בהצבת מצלמות לתיעוד 24 שעות ביממה ודיווח על כל ניתוח או פעולה חריגה שמתרחש בשבת לאיש קשר מטעם תנובה. חוזה המענק לא כלל אופציה להארכתו, והסתיים באפריל 2010.

בכתב התביעה נטען כי במחצית השניה של 2009 ובמחצית הראשונה של 2010 נפגשו נציגי הרפת עם נציגי תנובה והבהירו שאין בכוונתם להאריך את ההתקשרות, על רקע הצעה שקיבלו ממחלבת מילקו טרה, שהיתה גבוהה במאות אחוזים. לטענת רגלים, נציגי תנובה הבהירו כי אינם מחזיקים יצרנים בכוח וכי ניתן יהיה לסיים את ההסכם בסוף 2010. עם זאת, טוענת רגלים כי להפתעתה ביולי 2010 הודיעה תנובה לרגלים כי החוזה חודש ל־5 שנים וייפוג רק באפריל 2015. רגלים פנתה אף למנכ"ל תנובה אריק שור במטרה להשתחרר מהחוזה אך תנובה עמדה בסירובה.

לטענת רגלים, התנהגות תנובה היא ניצול לרעה של כוח. עוד נטען כי משמעות סירובה של תנובה להביא את ההסכם לידי סיום הינה כי רגלים היא למעשה בבחינת בת ערובה וכי המשך ההתקשרות מסב לרגלים נזק של 240 אלף שקל בשנה.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה