אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניצחון לפיפ"א: תתאפשר מכירת משקאות אלכוהוליים במונדיאל בברזיל צילום: shutterstock

ניצחון לפיפ"א: תתאפשר מכירת משקאות אלכוהוליים במונדיאל בברזיל

בנוסף, בגלל ההכנות למונדיאל: ברזיל העבירה את אירוח הקופה אמריקה ב-2015 לצ'ילה

25.03.2012, 17:11 | רונן וודלינגר

בשבועות האחרונים עמד החוק המיוחד שנועד להסדיר את מונדיאל 2014 במרכזם של מאבקים רבים בין פוליטיקאים ברזילאיים לבין ראשי פיפ"א ובתוך הפרלמנט הברזילאי עצמו. אולם בסוף השבוע האחרון הושגה הכרעה באחת מנקודות המחלוקת המרכזיות שלפיה תאושר מכירת משקאות אלכוהוליים באצטדיונים בזמן המשחקים.

האישור למכירת אלכוהול הופיע עוד בתוכנית ההכנות המקורית למונדיאל שהעביר הממשל הברזילאי לקונגרס. למעשה, עוד ב-2007 חתמו כל המדינות שהגישו את מועמדותן לאירוח המשחקים על התחייבות שלפיה הספונסרים של פיפ"א יוכלו למכור את מוצריהם במהלך הטורניר. לאור העובדה שכמה מהספונסרים המרכזיים הם יצרני בירה, הפכה מכירת אלכוהול במגרשים לתנאי חשוב מבחינת התאחדות הכדורגל העולמית. אגב, גם קטאר, שתארח את המונדיאל ב-2022 חתמה על הסכמה דומה, וזאת אף שמדובר במדינה מוסלמית. 

הבעיה בברזיל נבעה מהעובדה שההסכם שנחתם עם פיפ"א מתנגש עם חוק ברזילאי קיים, שעוסק בספורט, ואוסר על מכירת אלכוהול במגרשים. הטעמים לכך ברורים: החשש שצריכת אלכוהול באצטדיון מובילה לשכרות ומשם לאלימות, ופוגעת באווירה הספורטיבית.

המחלוקת צמחה לאחר שאחד מחברי הקונגרס חשף את ההתחייבויות שנתן הממשל לפיפ"א, ופוליטיקאים מקומיים החלו להעלות את השאלה האם מדובר באינטרס ברזילאי אמיתי או רק בכניעה לתכתיבים של פיפ"א, והאם ראוי שהחקיקה הברזילאית תושפע מהאינטרסים הכלכליים של הארגון. שאלה נוספת שנדונה היתה באיזו מידה מחויב הממשל הנוכחי, בראשות הנשיאה דילמה רוסף, להסכמים שנחתמו בתקופת הנשיא הקודם, איגנסיו לולה דה-סילבה.

כעת, כאמור, אישר הפרלמנט הברזילאי את ההסכמים עם פיפ"א, וכל מי שתכננו לשבת במרקנה וללגום כוס בירה יכולים להירגע. סיכוי אחרון למתנגדי המכירה עשוי להימצא בחוקים הפנימיים של המדינות שמרכיבות את ברזיל (פדרציה של 26 מדינות). לחלק מהמדינות יש חוקים פנימיים שאוסרים על מכירת אלכוהול במגרשים, וייתכן שיוגשו בנושא עתירות נגד ההחלטה הנוכחית.

קופה אמריקה עבר לצ'ילה

בתוך כך, האתגר הלוגיסטי העצום שעומד בפני ברזיל הביא אותה השבוע לוותר על אירוח הקופה אמריקה ב-2015 ולהעביר את זכות האירוח לצ'ילה. שתי המדינות מחליפות ביניהן את האירוח, והקופה שאמורה הייתה להתקיים בצ'ילה ב-2019 תתקיים בברזיל. המהלך נועד לאפשר לברזילאים להתמקד בהכנות לשני אירועי הספורט הגדולים - המונדיאל שיתקיים בעוד שנתיים והאולימפיאדה שתארח ריו דה-ז'ניירו שנתיים אחר כך – הכנות אשר לפחות בחלקן לא מתקדמות בקצב הרצוי.

"בהתרגשות, גאווה ושמחה, יש לי את הזכות להודיע שצ'ילה תשוב ותארח את הקופה אמריקה", הודיע בשבוע שעבר סרחיו חאודה, נשיא התאחדות הכדורגל של צ'ילה. "מדובר באתגר עבור המדינה, אבל צ'ילה יודעת לעשות את העבודה ונארגן קופה מצוינת".

תגיות