אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פתח שולחן צילום: אלה סברדלוב קרן

פתח שולחן

עומר מילר מציע במסעדת שולחן החדשה שלו ארוחה עסקית טעימה במחיר נוח במיוחד, רק חבל שחלק מההברקות של השף המתוקשר מחוץ לדיל

26.03.2012, 09:47 | גלי וולוצקי

נכון להיום, עומר מילר הוא הנציג הבולט ביותר בדור השפים הישראלים הצעירים. עם מראה של בליין תל־אביבי, בר בשותפות עם אייל קיציס (ביפר), תוכנית טלוויזיה (בערוץ 10 וערוץ האוכל), חשבונות פייסבוק ואינסטרגם שמעודכנים כמה פעמים ביום, ספר בישול אחד ("מטבח ישראלי") ונוסף בדרך – הוא מפגין נוכחות תקשורתית שקשה להתעלם ממנה. מסעדת חדר האוכל שהוא שותף בה נחשבת להצלחה מסחררת, ולפני כחודש פתח עם שותפיו ממסעדת האם גם את מסעדת שולחן.

שולחן אמורה להיות האחות הצעירה והמגניבה של חדר האוכל המשפחתית, הודות ללוקיישן בשדרות רוטשילד, למטבח הפתוח, ולתפריט שלוקח צעד אחד קדימה לעבר אמירה אישית ומשחקי טעמים נועזים יותר.

אף על פי שרק נפתחה, כבר הספיקה שולחן לייצר כמה מנות שהפכו ללהיט בן לילה. כאלה הן, למשל, הביצה שניצל, סיגר פילו ממולא בדגים וטרטר הטלה. היעדרן מהתפריט העסקי (ראשונה ועיקרית במחיר 62 שקל לסועד) קצת מאכזב, והתפריט כולל בעיקר מנות בטוחות: פסטה צמחונית, קציצות דג, שווארמה טלה ופסטה בולונז.

זה לא הפריע למנות להיות עשויות כהלכה וטעימות מאוד. סלט סלק עם עלים גדולים של נענע ארומטית וגבינת פטה, מנה שכבר הפכה לבנאליה במסעדות העיר, התגלה כנהדר בזכות חומרי הגלם המצוינים והטיפול הנכון. גם סלט קלמרי קר, שהוגש על רוטב יוגורט וחציל קלוי עם גרגירי חומוס היה מצוין - טרי, עשוי כהלכה ומדויק מאוד מבחינת תמהיל המרכיבים והתיבול.

בעיקריות כיכבה דווקא המנה הצמחונית. פסטה רחבה על שמנת חמוצה עם תרד טורקי, אפונת שלג (אפונה סינית), אספרגוס ובצלים סגולים, היתה מנה אביבית קלילה ונהדרת, שמרכיביה שמרו על רעננותם. אבל מנה של כבדי עוף על פירה ברוטב ציר בקר וחמאה (שבערב מוגשת עם ביצה עלומה) כבר גלשה למחוזות הבנאלי. הכבדים אמנם נצרבו בעדינות ונותרו עסיסיים, והפירה והרוטב היו טובים, אבל לא היה במנה שום ברק שיזכיר לנו שאנחנו באחת המסעדות האופנתיות בעיר.

פסטה עם שמנת חמוצה, תרד טורקי, אפונה סינית, אספרגוס ובצל סגול. אביבית, קלה ונהדרת, צילום: אלה סברדלוב קרן פסטה עם שמנת חמוצה, תרד טורקי, אפונה סינית, אספרגוס ובצל סגול. אביבית, קלה ונהדרת | צילום: אלה סברדלוב קרן פסטה עם שמנת חמוצה, תרד טורקי, אפונה סינית, אספרגוס ובצל סגול. אביבית, קלה ונהדרת, צילום: אלה סברדלוב קרן

זו בעצם הבעיה היחידה של הדיל העסקי בשולחן. מילר השכיל ליצור אמירה אישית שמדברת לאוהדיו בשפה צעירה ומלאת ביטחון, אבל בתפריט הצהריים אין די מנות שמדברות בשפה הזאת. בהתחשב במחיר הנוח, מדובר בדיל מצוין עבור מי שמחפש ארוחת צהריים טובה במרכז העיר, אבל מי שבא לראות למה מילר נחשב לילד הפלא הנוכחי של הקולינריה הישראלית ימצא את מבוקשו כאן בשעות הערב בלבד. 

שם: שולחן

ז'אנר: מסעדת שף

מיקום: רוטשילד 73 ת"א, 03-5257171

מחיר העסקית: 62 שקל, ראשון־חמישי 12:00–16:00

התחככות: אוהדי השף ועובדי האזור

כשרות: אין

שירות: לבבי ומקצועי

חניה: בתשלום בחניונים הסמוכים

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: משובח ומקופד, אך מעומר מילר ציפינו ליותר ברק

תגיות