אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כנס לעורכי דין עשירים בלבד צילום: יוסי זמיר

כנס לעורכי דין עשירים בלבד

הכנס השנתי של הלשכה יעלה השנה לעורכי הדין לפחות 3,200 שקל. השתתפות בהרצאה, ללא לינה, תעלה 950 שקל, וגם על ילדים צריך לשלם

28.03.2012, 08:01 | ענת רואה

הבוקר (ד') תיפתח ההרשמה לכנס השנתי של לשכת עוה"ד באילת, שייפתח ב־20 במאי. הכנס כולל תוכנית מקצועית מפוארת בהשתתפות רוב צמרת מערכת המשפט, החל בנשיא ביהמ"ש העליון, היועמ"ש, שר המשפטים ומבקר המדינה וכלה בעשרות שופטי בתי המשפט שאישרו את הגעתם.

באופן מסורתי, הכנס השנתי פחות מכוון לתת ערך מוסף מקצועי פרטני משום שהוא בעיקר נוגע על קצה המזלג במגוון רחב של נושאים. מבחינת עורכי הדין הערך המוסף העיקרי מהשתתפות בכנס הוא ההזדמנות הייחודית להתחכך בשופטים ובעורכי דין בכירים במסגרת נטולת הגינונים המחייבים של אולמות המשפט. אלא שהבעיה המרכזית של הכנס שהיתה בשנים קודמות וחוזרת על עצמה גם השנה היא העובדה שהוא מיועד בעיקר לבעלי אמצעים כלכליים, ועורכי דין שכירים שמשתכרים משכורות נמוכות יותר כמקובל בענף לא יכולים להרשות לעצמם להשתתף בו. הכנס נערך במשך חמישה ימים רצופים ולמשתתפים מוצע מגוון של 14 בתי מלון, כשההרצאות ייערכו במלונות המפוארים יותר. עלות הלינה במלונות שבהם ייערכו ההרצאות עומדת על כ־2,800 שקל ליחיד ועל 3,200 שקל לזוג על בסיס ארוחת בוקר. תעריפי הטיסות המוזלים יוצעו בעיקר לאלו שיטוסו מנתב"ג (210 שקל לכיוון), כשעורכי דין שיטוסו מחיפה ישלמו 350 שקל לכיוון. בנוסף לעלות המלון והטיסות נדרשים המשתתפים לשלם דמי הרשמה בסך 775 שקל (והנחה של 10% לנרשמים השבוע). עו"ד שהוסמך בחמש השנים האחרונות יקבל הנחה וישלם 475 שקל.

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי בני זוג וילדי עוה"ד נדרשים גם הם בדמי הרשמה, אף שאין להם עניין בתכנים המקצועיים של הכנס. בן זוג שירצה להאזין להרצאות ישלם 475 שקל וללא כניסה להרצאות 225 שקל. התעריף לילד עד גיל 12 עומד על 90 שקל.

ייעוד הכנס לבעלי הממון מתחדד נוכח העובדה שעו"ד שמבקש להאזין להרצאות אך לא הזמין מלון דרך הלשכה מחויב בדמי השתתפות גבוהים במיוחד העומדים על 950 שקל. בחוברת הכנס מובהר שעלות זו "קבועה ואין אפשרות להירשם לחלק מהכנס". כך שעו"ד שיבקש למשל לטוס לאילת ליום אחד ללא לינה למשל ייאלץ לשלם סכום גבוה זה, וסביר שיחשוב פעמיים אם להגיע.

שטייניץ, נאמן ואדלר בכנס השנתי האחרון. הזדמנות למינגלינג, צילום: יוסי זמיר שטייניץ, נאמן ואדלר בכנס השנתי האחרון. הזדמנות למינגלינג | צילום: יוסי זמיר שטייניץ, נאמן ואדלר בכנס השנתי האחרון. הזדמנות למינגלינג, צילום: יוסי זמיר

עו"ד רועי אברהמוביץ, סגן ראש הלשכה ומראשי סיעת הצעירים, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי לדעתו הלשכה צריכה לפעול לפתיחת שערי הכנס גם למי שאין ידו משגת נופש בן חמישה ימים במלונות הפאר: "הלשכה צריכה לזכור את המחאה החברתית. צריך להבין שהמלונות לא מסובסדים, בכנסים הלשכה מרוויחה ממי שישן במלונות ומפסידה ממי שלא, לכן לא רוצים לתת 'סוכרייה' למי שמחליט לוותר על הלינה. אני חושב שצריך למצוא מודל אחר ולא לכבול את המשתתפים למלון ולהרצאות. ראוי היה לכל הפחות לקבוע תעריף יומי, שעו"ד מהמרכז שמבקש להגיע לאילת ולחזור באותו יום יוכל לשלם מחיר סביר".

מהלשכה נמסר: "כפי שהיה נהוג, אנו מאפשרים לנלווה החפץ להשתתף במושבים המקצועיים, שלקיומם עלות גבוהה, לשלם כדי שיהא חופשי להיכנס וליהנות מהכיבוד. לכנס יש עלויות המועמסות באופן יחסי על כלל המשתתפים, כל אחד על פי השתתפותו. הלשכה שומרת על אופן תמחור זהה זה שנים. דמי ההרשמה מגלמים את כלל העלויות, שאינם רק לינה. הטענה שהכנס מיועד רק לעו"ד מבוססים מגמתית ומקוממת. לכנס נרשמים עו"ד מכל הגילים והארץ. מדובר בכנס מרתק עבור כלל עורכי הדין ולמענם, ואין הוא אלא מכסה את עלויותיו. עליית התעריפים משקפת רק את עליית מחירי הלינה".

תגיות