אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התפתחות מפתיעה בעסקת השוק הסיטונאי: תנובה עשויה לקבל עוד חצי מיליארד ש' מגינדי

התפתחות מפתיעה בעסקת השוק הסיטונאי: תנובה עשויה לקבל עוד חצי מיליארד ש' מגינדי

המתחם נמכר ב-950 מיליון שקל וההסכם כלל הבטחה לתוספת של כ-550 מיליון שקל, אם המחירים יגיעו לרף קבוע מראש. כעת נחשף כי הרף כבר נחצה

01.04.2012, 08:32 | שי פאוזנר

בעקבות מכירות של כמה נכסים בולטים מאז 2009, היקף השטח שמחזיקה תנובה ושאינה מנצלת לצורכי ייצור, שיווק או אחסון, נחתך בשנתיים האחרונות מ־465 דונם ל־335 דונם. כעת מחזיקה החברה בנכסים בשווקים הסיטונאיים בחיפה ובירושלים ובחלק מהשוק הסיטונאי בתל אביב, שאמור להפוך לארבעה מגדלי יוקרה.

אחת משתי העסקאות הגדולות שביצעה תנובה היתה מכירת המתחם הראשון של השוק הסיטונאי בת"א לגינדי השקעות ורבוע כחול נדל"ן שמקימות בו את פרויקט גינדי תל אביב. המתחם נמכר ב־950 מיליון שקל וההסכם כלל הבטחה לתוספת של כ־550 מיליון שקל, אם המחירים יגיעו לרף קבוע מראש. כעת נחשף שהרף עומד על יותר מ־15.5 אלף שקל למ"ר (לפני מע"מ) או מכירת יותר מחניה אחת לכל דירה.

בשבוע שעבר דיווחה גינדי על מכירת דירה בפרויקט לקומיקאי אלי פיניש בשווי של 29.8 אלף שקל למ"ר, כך שאם לא יהיו הפתעות מחיר המתחם אכן יגיע לכ־1.5 מיליארד שקל. עוד מתברר כי תנובה ושותפיה בשוק הסיטונאי ייאלצו לממן לפי ההסכם הקמת מבני ציבור במתחם שיכללו מוסדות חינוך ומוזיאון בכ־100 מיליון שקל, וכי תנובה נאבקת להפחתת מס השבח לחלקה במתחם שהוערך בכ־92 מיליון שקל.

עסקה גדולה אחרת היתה מכירת שטח המחלבה ליד אולמי רסיטל ב־530 מיליון שקל. מתברר כי הערכת השווי למחלבה היתה נמוכה בכ־20 מיליון שקל ממחיר המכירה בפועל. תנובה מעריכה שתשלם על העסקה מס שבח של 62 מיליון שקל.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
ל-דאדא : רוב הקרקעות במדינה הם בהחכרה מהמנהל או מרשות משכנת. אז בכל מקרה אין פה ממש בעלות פרטית.
יש קרקעות פרטיות אבל הם מיעוט קטן מסה"כ הקרקעות במדינה ובטח לא בתל אביב. לא ידוע המקרה שאתה מדבר עליו. למדינה אין אינטרס לבטל חכירה ולקחת שטחים אלה אם זה מקרה בטחוני וכוץ ולכן בישראל טאבו = לחכירה ממנהל מקרקעי ישראל או.. או שבכלל לא היו למדוברים אישורי חכירה ראויים ונתפשו כפולשים...
עמי , תל אביב  |  02.04.12
1.
פראייר מי שקונה בשוק הסיטונאי. מדובר בחכירה מעיריית תל אביב
הקרקע בבעלות עיריית תל אביב, וקונה הדירה מקבל הסכם חכירה (שכירות ארוכה) מאת עיריית תל אביב. בגמר תקופת החכירה, הקרקע תושב יחד עם הדירות לעירייה. לא מאמינים? בואו מחר 2/4/12 לשמוע בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני כבוד השופט טובי את הדיון בענינם של אלפי חוכרים אשר רכשו מהעירייה במחיר מלא בחכירה קרקעות ב- 1950- וכעת נדרשים להשיבם לעירייה. מדובר במאות דונמים. לא יאומן!
דאדא  |  01.04.12