אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פישר: "אירופה טעתה שלא עירבה את קרן המטבע בשלב מוקדם יותר" צילום: מיקי אלון

פישר: "אירופה טעתה שלא עירבה את קרן המטבע בשלב מוקדם יותר"

את הדברים אמר נגיד בנק ישראל במהלך ביקורו בסין במסגרת פורום כלכלי והוסיף כי המדינות בגוש היורו נמנעו, לפי שעה, ממשבר חמור יותר וכי אין צפי שהמשבר באירופה יגרום למיתון עולמי

02.04.2012, 10:30 | שי סלינס

"המדינות באירופה טעו כשלא עירבו את קרן המטבע הבינלאומית בשלב מוקדם יותר של משבר החובות באירופה", כך אמר נגיד בנק ישראל סטנלי פישר במהלך ביקורו בפורום כלכלי בסין. "תפקידה של הקרן הוא להופיע בדיוק בנקודה שבה מתחיל המשבר", הוסיף.

"להערכתי אירופה לא צפויה להיגרר למשבר חמור יותר, אולם ישנה אפשרות שהמדינות יאלצו להגדיל את מסגרת התקציב שלהם על מנת לייצב את הכלכלה", הוסיף פישר וציין כי לדעתו בשלב זה המשבר באירופה לא צפוי להתרחב למיתון כלל עולמי.

בהתייחסו לכלכלה הגדולה בעולם אמר נגיד בנק ישראל כי "ארה"ב עדיין לא השתלטה על החוב הממשלתי וכי אין פתרון קסם לצמיחה".

אתמול החליט פישר להעלות את תקרת יתרות מטבע החוץ הרצויה שמנהל בנק ישראל ל-90 מיליארד דולר, וקבע כי סכום היתרות לא יפחת מ-65 מיליארד דולר. על העלאת תקרת היתרות החליט פישר למרות שהיחס בין רמתן הנוכחית של יתרות המט"ח, כ-77 מיליארד דולר, לבין נתונים שונים במשק, כמו מספר חודשי יבוא או שימושים אפשריים של היתרות בעתיד, נמצאת מעל החציון - גם של המדינות המפותחות וגם של המדינות המתפתחות.

בדו"ח השנתי על השקעת יתרות המט"ח שפורסם ציין בנק ישראל באופן חריג ויוצא דופן כי "בקביעת רמת היתרות הובאה בחשבון גם עלות החזקתן. מטבע הדברים, חשבונות הבנק אינם כוללים את הרווח הצפוי ליציבות המשק מהשימוש הצפוי ביתרות המט"ח בעתיד". מה שעומד מאחורי פסקה זו הוא ההפסד השנתי הקבוע שגורמות יתרות המט"ח לבנק ישראל, כתוצאה מהפער בין הריבית שהוא מקבל על הפקדתן בחו"ל, לבין הריבית שהוא משלם על המק"מ ועל פיקדונות הבנקים אצלו, שמימנו את רכישות הדולרים.

תגיות