אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דרוקר וערוץ 10 ניצחו: בית המשפט הפך את ההחלטה לחייבם בפיצויים לרן ארז צילום: ישראל רדה

דרוקר וערוץ 10 ניצחו: בית המשפט הפך את ההחלטה לחייבם בפיצויים לרן ארז

שנתיים וחצי אחרי שחוייבו לשלם 35 אלף שקל בגין לשון הרע ליו"ר הסתדרות המורים העל יסודיים, הוחלט להפוך את ההחלטה בעקבות הגנת אמת בפרסום; ארז ישיב לערוץ את הסכום וישלם שכר טרחה

02.04.2012, 16:52 | מארק שון

ערוץ 10 ורביב דרוקר ניצחו בקרב המשפטי: בית המשפט המחוזי בתל-אביב החליט היום (ב') להפוך את פסק הדין שחייב אותם לשלם פיצויים בגובה 35 אלף שקל בגין לשון הרע ליו"ר הסתדרות המורים העל יסודיים, רן ארז.

השופטים ישעיהו שנלר, רות לבהר-שרון ואבי זמיר הכריעו לטובת הערוץ וכתבו כי "הגנת אמת בפרסום מתקיימת על שני מרכיביה...לעניין תום הלב, על פניו משעה שערוץ 10 הוכיח כי היו דברים בגו וארז אכן אמר את הדברים שפורסמו, אין עוד צורך לדון בהגנת תום הלב". השופטים התייחסו אישית גם לדרוקר ועורכיו, וקבעו כי "מעבר למסקנה כי דרוקר נקט באמצעים סבירים לאימות עובדות הפרסום עולה כי גם הפרסום עצמו היה סביר ומידתי. התוצר הסופי של מלאכת העריכה הנו של תמונת האירוע שעמדה לנגד עיניו של דרוקר".

מדובר על ידיעה שהופיעה בחדשות 10 באוקטובר 2007 במהלך שביתת המורים, שהפכה להיות אחת השביתות הארוכות ביותר בתולדות המשק הישראלי ונמשכה כ-50 יום. בתחילת השביתה נפגשו בבית קפה בגן העיר בתל-אביב יו"ר הסתדרות המורים העל יסודיים, רן ארז, עם מי שהיה באותה עת סמנכ"ל במשרד החינוך, מנחם כהן.

דורון דניאל, שהיה המקור של ערוץ 10 ונאלץ להעיד במשפט, אמר בעדותו כי "ארז שכנע את כהן שהשביתה מיועדת להפיל את שרת החינוך יולי תמיר. זה היה בצעקות". ארז אמר במהלך הפגישה כי אין סיכוי ששביתת המורים תסתיים משום שלשרת החינוך בזמנו, פרופ' תמיר, אין כוח לסיימה כיוון שהיא אינה מגובה בתמיכת ראש הממשלה דאז אהוד אולמרט. ארז חשף באותה פגישה כי בניגוד לסברה כי רה"מ ואהוד ברק רוצים לסיים את השביתה, הרי שיש להם דווקא אינטרס פוליטי שהיא תימשך - כדי להראות את אוזלת ידה של טמיר. כל זאת על רקע ההבטחה שניתנה לכאורה לעמי איילון לקבל את תיק החינוך.

ההכחשה של ארז לדברים פורסמה יחד עם הכתבה עצמה. ארז טען כי לא היתה פגישה, שהדברים לא נאמרו ולא קיימים אנשים ששמעו אותו. ההחלטה הקודמת שניתנה בבית המשפט השלום חייבה את דרוקר וערוץ 10 לשלם לארז פיצויים, למרות שהוכח שהפגישה התקיימה.

לבסוף קבע הרכב הערעור היום כי למרות שהערוץ הוציא את דיבתו של ארז, הרי שיש להעניק להם את הגנת אמת בפרסום. ארז ישיב לערוץ את הסכום ששולם וישלם להם 34.8 אלף שקל שכר טרחה.

עו"ד כצמן מסר בתגובה, כי "מדובר בפסק דין חשוב ביותר, פסק דין שמהווה נדבך נוסף בהגנה על חופש הביטוי. בית המשפט אמר את דברו באופן ברור ביותר. טענותיהם המרכזיות של המערערים התקבלו פה אחד".

את דרוקר וערוץ 10 ייצגו עורכי הדין ברוך כצמן וגילית מנטינבנד ממשרד הרצוג פוקס נאמן.

תגיות