אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 פתרונות לארוחת החג

10 פתרונות לארוחת החג

ההכנות לליל הסדר בעיצומן, ו"כלכליסט" אסף עשרה מקומות ברחבי הארץ שיספקו מנה עיקרית לשולחן הארוחה, קינוח כשר לפסח או תפריט מלא, אפילו בערב החג

03.04.2012, 10:44 | גלי וולוצקי
שלושה ימים לפני ליל הסדר כבר הוחלט אם עושים את החג אצל ההורים שלו או אצל ההורים שלה, מי מוזמן ומה בגדול יהיה בתפריט.

אבל אם חסר קינוח, מנה לצמחונים או מרק שיתאים לעיקרית, עוד אפשר לערוך קניות לארוחה. גם אם הצלי לא עלה יפה, תמצאו איפה לקנות עיקרית ממש עד ערב החג. "כלכליסט" אסף עשרה פתרונות מהירים למי שעדיין חסר לו משהו לשולחן החג.

קיזלר'ס, חיפה. קייטרינג הבוטיק של השף איתן קיזלר נערך עם מנות חגיגיות במחיר נוח, ומציע ארוחה מלאה או מנות בודדות. מנות לדוגמה: פטה כבד כפרי (55 שקל ל־400 גרם), פילה סלמון עם טחינה ופיצוחים (120 שקל לפילה 1,200–1,500 גרם), מדליוני פרגיות ממולאים בבשר ובפיסטוקים (120 שקל לחמש יחידות), קורנביף בקר כבוש ברוטב פטריות (125 שקל לחמש מנות), מציות (ארבעה שקלים ליחידה), גזר עם שזיפים (59 שקל לק"ג), סלט אגסים ונבטים (25 שקל לחצי ק"ג), עוגת שוקולד ואגוזים (85 שקל). פרטים: כשר לפסח ללא תעודה, בהזמנה מראש אפשר לקבל מנות בהכשר ובהשגחת הרבנות, משלוחים באזור חיפה, 052-4430202.

מנה עיקרית: מדליוני פרגית ממולאים בשר ופיסטוק, צילום: זהר שחר מנה עיקרית: מדליוני פרגית ממולאים בשר ופיסטוק | צילום: זהר שחר מנה עיקרית: מדליוני פרגית ממולאים בשר ופיסטוק, צילום: זהר שחר

 

דליקטסן, תל אביב. המעדנייה מבית היוצר של בעלי הקופי בר והבראסרי מנסה לתת פתרון כולל לחג: תפריט עשיר של מנות חג קלאסיות שבעלי המקום אוהבים לאכול בבית, לצד גבינות, נקניקים ויינות. זהו גם המקום להצטייד ברגע האחרון בכלי הגשה חסרים, ואפילו בפרחים. מנות לדוגמה: כבד קצוץ עם בצל מטוגן (שמונה שקלים ל־100 גרם), רוסטביף סינטה (36 שקל ל־100 גרם), שוקי אווז בתנור עם שום ופפריקה (59 שקל ליחידה), ירקות ממולאים (עשרה שקלים ל־100 גרם), קציצות פרסה (חמישה שקלים ליחידה), צימעס עם שזיפים מיובשים ודבש (שישה שקלים ל־100 גרם), שזיפים בברנדי (23 שקל לצנצנת 300 גרם), טארט אגוזים ומוס קפה (120 שקל, קוטר 18 ס"מ). פרטים: יש מוצרים ללא קמח, אין הכשר לפסח, רחוב יהודה הלוי 79/81.

מנה ראשונה: רוסטביף סינטה מנה ראשונה: רוסטביף סינטה מנה ראשונה: רוסטביף סינטה

 

יוחנן, תל אביב. המעדנייה החדשה, המתמחה באוכל ביתי משודרג, מציעה תפריט מגוון בסגנון מסורתי יותר ופחות. מנות לדוגמה: לביבות בטטה (3.5 שקל ליחידה), צנצנת חזרת או חרוסת (15 שקל) סלט שומר והדרים (ארבעה שקלים ל־100 גרם), קציצות עוף עם דלעת ומנגולד (7.5 שקל ל־100 גרם), ספיריבס עגל עם תפוחים והל (15 שקל ל־100 גרם), תבשיל הודו וירקות בחלב קוקוס וקארי (12 שקל ל־100 גרם), אורז לבן עם אפונת גינה (ארבעה שקלים ל־100 גרם), מרנג לימון (19 שקל ליחידה), קומפוט של פסח (שבעה שקלים ל־100 גרם), טראפלס שוקולד לבן ופקאן סיני (3.5 שקל ליחידה). פרטים: יש מוצרים ללא קמח, אין הכשר לפסח, החשמונאים 86.

ארוחה מלאה: יוחנן, תל אביב, צילום: עמית שעל ארוחה מלאה: יוחנן, תל אביב | צילום: עמית שעל ארוחה מלאה: יוחנן, תל אביב, צילום: עמית שעל

 

טעמא, ירושלים. מעדניית השף, שנפתחה לפני כשבועיים בלבד, כבר מציעה פתרונות חגיגיים, ממנות ראשונות ועד לקינוחים. אפשר להזמין ארוחה מלאה מראש, או להגיע למקום עד לערב החג ולהצטייד במנות החסרות. מנות לדוגמה: סלט קולסלאו (45 שקל לק"ג), פסטו (15 שקל לצנצנת), כבד קצוץ (95 שקל לק"ג), מרק עוף עם קניידלעך (17 שקל למנה עם שני קניידלעך), חזה מולארד מזוגג בדבש (50 שקל לק"ג), עופיונים בזיגוג סילאן (37 שקל ליחידה), תבשיל אסאדו (120 שקל לק"ג), צלעות טלה ברוזמרין ועגבניות (200 שקל לק"ג), כתף טלה בזעפרן וזיתים שחורים (190 שקל לק"ג). פרטים: כשר לפסח בהשגחת הרבנות ירושלים ללא חשש קטניות, עמק רפאים 52.

רוטב: פסטו. טעמא, ירושלים, צילום: נועם מושקוביץ רוטב: פסטו. טעמא, ירושלים | צילום: נועם מושקוביץ רוטב: פסטו. טעמא, ירושלים, צילום: נועם מושקוביץ

 

טל במדבר, שדה בוקר. חברת הקייטרינג, שפתחה השנה גם מסעדה ומעדנייה, מאפשרת לתושבי הדרום להזמין ארוחה שלמה או להסתפק בקניית מנות לפי משקל. מנות לדוגמה: מרק קניידלעך, גפילטע פיש, כבד קצוץ, צלי כתף בקר, צלי עוף, מאפה צמחוני של תפוחי אדמה ופטריות, אורז לבן בניחוח עשבי תיבול, סלט גזר מתוק בניחוח תפוז, סלט סלק מתובל, עוגת שוקולד צמחית. מחיר מנות בנפרד לפי משקל (עיקריות: 89–109 שקל לק"ג, סלטים ותוספות: 39–59 שקל לק"ג); ארוחה שלמה (פתיח, מרק, מנות ראשונות, תוספות, מנות עיקריות סלטים וקינוחים): 210 שקל לסועד. פרטים: כשר לפסח בהשגחת הרב מאיר סוויסה מ.א רמת הנגב, 077-5508106.

מנה עיקרית: צלי כתף בקר. טל במדבר, שדה בוקר, צילום: ישראל יוסף מנה עיקרית: צלי כתף בקר. טל במדבר, שדה בוקר | צילום: ישראל יוסף מנה עיקרית: צלי כתף בקר. טל במדבר, שדה בוקר, צילום: ישראל יוסף

 

קינוחים

 

מצפה הימים, הגליל העליון. חנות המשק בחוות מצפה הימים נערכת לחג עם עוגיות כשרות לחג שיתאימו לסיום ארוחה או לקפה בחול המועד. עבור המאחרים להצטייד היא תיפתח גם בערב החג עד 16:00. מנות לדוגמה: עוגיות בראוניז עשירות, עוגיות קוקוס, עוגיות שקדים, עוגיות שוקולד־צ'יפס. מחיר כל סוגי העוגיות: 20 שקל לאריזה של 250 גרם. פרטים: המוצרים מתאימים לחג, אין הכשר לפסח, כביש ראש פינה־צפת, 04-6994555.

אפרת רבינוף, תל אביב. מקרונים הם הקינוח המושלם לסדר - הם צבעוניים, קלילים וכמובן נטולי קמח. הקונדיטורית אפרת רובינוף מתמחה באפיית מקרונים אווריריים ומשובחים במיוחד. לכבוד החג היא רקחה קולקציה של טעמים קלאסיים וביניהם וניל, קפה, שוקולד, פטל, לימון, נענע, שוקולד, שוקולד תפוז וקרמל. מחיר מארז חגיגה (24 מקרונים במבחר טעמים לבחירה): 104 שקל. פרטים: כשר לפסח בהשגחת הרבנות תל אביב, אפשר לאסוף מהקונדיטוריה, או להזמין משלוח (בעלות השליחות) לכל הארץ, 052-6611976.

קינוח: מקרונים. אפרת רבינוף, תל אביב, צילום: חיים יוסף קינוח: מקרונים. אפרת רבינוף, תל אביב | צילום: חיים יוסף קינוח: מקרונים. אפרת רבינוף, תל אביב, צילום: חיים יוסף

 

עין כרם המתוקה, ירושלים. הגלידות והפרלינים של עין כרם המתוקה מיוצרים בעבודת יד, והם מותאמים לחג ומיוצרים ללא קמח. מגש של פרלינים מעוצבים כפירמידה, או סורבה במגוון טעמים, הם סיום קליל לארוחה העשירה. מנות לדוגמה: סורבה בטעמי פסיפלורה, פירות יער, תפוז, פטל או שוקולד מריר; גלידות מיוגורט כבשים עם דובדבן, תפוז או פירות יער; גלידות שמנת בטעמי וניל או שוקולד. הפרלינים מוצעים ב־48 טעמים, משוקולד לבן, חלב ומריר. גלידות: 36 שקל לחצי ק"ג; פרלינים: ארבעה שקלים ליחידה או 30 שקל ל־100 גרם. פרטים: כשר חלבי, המוצרים מותאמים לפסח, אין הכשר לפסח, מבוא השער 2, עין כרם.

 

קינוח: פרלינים. עירן כרם המתוקה, ירושלים, צילום: מיקי אלון קינוח: פרלינים. עירן כרם המתוקה, ירושלים | צילום: מיקי אלון קינוח: פרלינים. עירן כרם המתוקה, ירושלים, צילום: מיקי אלון

 

פטיסרי, רחובות. הקונדיטוריה ברחובות ייצרה קולקציה מגוונת של עוגות קרם חגיגיות לפסח, שיתאימו לקינוח הארוחה. מנות לדוגמה: ברולה – עוגת מוס שוקולד עם קרם ברולה; ולנסיה – עוגת מוס תפוזים; קפוצ'ין – עוגת מוס קפה; מנדרין – עוגת מוס מנדרינה ומוס שוקולד; טארט פירות יער עם מוס וניל ובצק שקדים; מבחר של עוגיות שקדים, קוקוס, שומשום ונשיקות מרנג. עוגות מוס: 70–135 שקל לעוגה (בתבניות מרובעות או עגולות במבחר גדלים); עוגיות: החל מ־15 שקל לאריזה של 25 יחידות. פרטים: כשר חלבי, המוצרים מותאמים לפסח, אין הכשר לפסח, אחד העם 4.

טארט פירות יער. פטיסרי, רחובות, צילום: עמית שעל טארט פירות יער. פטיסרי, רחובות | צילום: עמית שעל טארט פירות יער. פטיסרי, רחובות, צילום: עמית שעל

 

בוטיק סנטרל, רמת השרון ותל אביב. רשת הקונדיטוריות תהיה פתוחה במהלך חול המועד עם קולקציית עוגות ומוצרים

כשרים לפסח, ונערכה גם לערב החג עם עוגות חגיגיות. כל סניפי הרשת יהיו פתוחים גם בערב החג, ואפשר להצטייד בעוגה ממש עד הרגע האחרון. מנות לדוגמה: עוגת בר אגוזים - מוס שוקולד חלב ואגוזים על תחתית מרנג אגוזים (24 שקל לפס, 148 שקל לעוגה עגולה גדולה); קאריביין - מוס קוקוס ממולא אגוזים ומצופה בשוקולד לבן (148/24 שקל); הלנה – שוקולד מריר וקרמל במילוי קרם ברולה וניל (148/24 שקל); טרוף שוקולד - מוס שוקולד מריר בציפוי קוצי שוקולד וקקאו (124/24 שקל); לינדזר תות שדה (48 שקל); לינדזר תמרים ושקדים (48 שקל). פרטים: כשר לפסח בהשגחת הרבנות תל אביב, ‪.boutiquecentral.co.il

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות