אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות זרות: הקרן שהביסה את הגורו מוביוס

קרנות זרות: הקרן שהביסה את הגורו מוביוס

קרן טמפלטון, המנוהלת על ידי מומחה ההשקעות בשווקים המתעוררים מארק מוביוס, הציגה ביצועי חסר ניכרים לעומת קרן אברדין, שהצליחה להכות את מדד הייחוס בעקביות

03.04.2012, 07:37 | ארז ברית ויוליה ויימן
שוקי המניות במדינות המתעוררות פתחו את השנה ברגל ימין, כשהם נתמכים מעלייה בתיאבון לסיכון של המשקיעים בעולם, הודות להבטחת הבנק המרכזי האמריקאי (הפד) להותיר את הריבית ברמה נמוכה לפחות עד אמצע 2014, לצד ראיות לכך שסין לא צפויה לרשום "נחיתה קשה".

הסיכונים אמנם לא נעלמו: גוש היורו עדיין מנסה להתמודד עם משבר החובות, והגופים הפיננסיים כגון קרן המטבע עדכנו כלפי מטה את תחזיות הצמיחה הגלובלית ל־2012. כך, אף שהמדינות המתפתחות לא חסינות מבעיות המערב, ההאטה בהן צפויה להיות נמוכה יחסית. למדינות המתפתחות יש נתונים כלכליים בסיסיים בריאים (חוב וגירעון ממשלתי נמוכים), דבר שמותיר לרשויות מרווח פעולה רחב לתמיכה בכלכלה במקרה הצורך.

בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה בשווקים מתעוררים. הקרן הראשונה, בניהולה של טמפלטון, הוקמה ב־1991 ונקובה בדולר אמריקאי. הקרן רשומה בלוקסמבורג ומנוהלת מיום הקמתה על ידי מארק מוביוס. מוביוס, שעובד בטמפלטון מ־1987, מחזיק בניסיון של 43 שנה בהשקעות ונחשב לגורו של השווקים המתעוררים. הקרן מבקשת להגדיל את הונה בטווח ארוך על ידי השקעה בעיקר במניות המונפקות על ידי החברות הממוקמות בשווקים המתעוררים, או על ידי חברות שעיקר רווחיהן מגיע מפעילות שם.

נכון לסוף פברואר השקיעה הקרן 46.3% מאחזקותיה באסיה, 25.4% באמריקה הלטינית, 17.7% באירופה, 3.5% באפריקה, 1.5% באוסטרליה ובניו זילנד ועוד 5.7% הוחזקו במזומן, תוך פיזור ההשקעה בכ־43 מניות. מדד הייחוס של הקרן הוא MSCI שווקים מתעוררים, שהניב בשנה האחרונה תשואה של 0.19%.

סגנון ההשקעות של הקרן הוא חיפוש אחר חברות בעלות ערך בטווח ארוך בשיטת "Up–Bottom" (מלמטה למעלה), כלומר בניית תיק על ידי בחירה במניות ספציפיות אך תוך התייחסות תמידית לתחזית המאקרו. סטיית התקן בשלוש השנים האחרונות עומדת על 24 לעומת 26 של מדד הייחוס, כאשר בחמש השנים האחרונות הניבה תשואה חיובית ב־50.8% מהחודשים.

קרן נוספת היא של אברדין, שהוקמה ב־2001. מאז הקמתה, הקרן מנוהלת על ידי צוות ניהול של Global Emerging Markets Equity, בהובלת דבון קאלו שעובד בחברה מאז 2000. הקרן נקובה בדולר ארה"ב ורשומה בלוקסמבורג. מטרת הקרן היא להשיג תשואה בטווך ארוך על ידי השקעה של לפחות שני שלישים מהנכסים במניות של חברות הרשומות בשווקים המתעוררים, שעיקר פעילותן היא בשווקים אלה. נכון לסוף פברואר, 18.2% מאחזקות הקרן היו בחברות בברזיל, 16.5% בסין ובהונג קונג, 12.2% בהודו, 6.6% במקסיקו וכ־5% בדרום קוריאה, בדרום אפריקה ובטורקיה. בסך הכל הקרן מחזיקה 68 מניות בתיק.

גם סגנון ההשקעות של קרן זו הוא "Up–Bottom", כלומר נתוני המאקרו נושאים חשיבות משנית ומשמשים בעיקר לגיוון התיק. סטיית התקן של הקרן עמדה בשלוש שנים האחרונות על 24, לעומת זו של מדד הייחוס (MSCI שווקים מתעוררים) שעמדה על 26. שיעור החודשים שבהם הניבה הקרן תשואה חיובית בחמש השנים האחרונות הוא 64%.

השורה התחתונה: מהשוואה בין הקרנות עולה כי הקרן של טמפלטון תנודתית יותר מזו של אברדין, פחות מפוזרת ונופלת בביצועיה הן מול מדד הייחוס והן מול המתחרה.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים

תגיות