אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אר.אס.אל חטפה הערת "עסק חי" אף שלא הגישה דו"חות צילום: shutterstock

אר.אס.אל חטפה הערת "עסק חי" אף שלא הגישה דו"חות

יצרנית מערכות הבקרה עדיין לא הגישה דו"חות מבוקרים ל־2011. רואי החשבון מציינים כי ספק אם החברה המפסידה יכולה להמשיך לפעול

03.04.2012, 08:06 | ניר צליק

בדרך כלל חברות ציבוריות מקבלות הערת "עסק חי" בתוך הדו"חות הכספיים שלהן, אולם עדות להתנהלות העסקית הבעייתית של אר.אס.אל אפשר למצוא גם בכך שאת הערת ה"עסק חי" שלה הצליחה החברה לקבל ללא הגשת דו"חות כספיים מבוקרים.

אר.אס.אל, הנשלטת על ידי זאב דגני (51%), תולה את אי־הגשת הדו"חות המבוקרים בעובדה שכהונתם של הדירקטורים החיצוניים שלה הסתיימה בפברואר 2012, ומאז היא לא זימנה אסיפת בעלי מניות לבחירת דירקטורים חיצוניים לפני השלמת הגשת הדו"חות השנתיים. לפיכך לא היה באפשרותה למנות ועדה לבחינת הדו"חות הכספיים בהתאם לחוק החברות. אר.אס.אל אומרת כי פנתה לרשות ניירות ערך לקבל את עמדתה בטיפול בדו"חות הכספיים לציבור, אך הרשות לא העבירה את תגובתה עד כה.

ב־28 במרץ פרסמה אר.אס.אל זימון לאסיפה כללית שתתבקש לאשר את הארכת כהונתו של הדח"צ, אשר מיועד להמשיך לתקופת כהונה נוספת בת שלוש שנים החל ממועד סיום כהונתו - דהיינו מיום 11 בפברואר 2012. כך שייתכן שאר.אס.אל תוכל לאשר כדין את הדו"חות הכספיים הבאים שלה.

מעבר לעניינים הטכניים, רואי החשבון המבקרים של החברה מציינים כי אם הם היו מצרפים את חוות דעתם על הדו"חות הכספיים ומתייחסים אליהם כדו"חות תקינים, הם היו מעלים ספקות לכך שהחברה תוכל להמשיך לפעול כ"עסק חי", בשל העובדה שאר.אס.אל רשמה הפסד של כ־23.2 מיליון שקל ותזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת של כ־3.6 מיליון שקל.

בנוסף ציינו רואי החשבון כי לו היו חותמים על חוות דעתם בדבר ביקורת על דיווח כספי, חוות דעת זו היתה כוללת חולשה מהותית בגין זאת שלא היתה בחברה ועדת מאזן כדין ולא היה ניתן לאשר את הדו"חות כדין.

בראש דירקטוריון אר.אס.אל עומד אבישי לוי. מנכ"ל החברה זאב דגני הוא גם בעל השליטה בה, והוא מחזיק בכ־50.3% ממניות החברה. עלות שכרו של דגני הסתכמה בכ־1.2 מיליון שקל ב־2011, כאשר חמשת בכירי החברה משכו שכר בעלות של 3.3 מיליון שקל.

אר.אס.אל עוסקת בשלושה תחומים עיקריים - מערכות דיאגנוסטיקה לניטור מצבם של מנועי כלי טיס; מדי מהירות לוע לתותחים; ומערכות בקרה למנועי כלי טיס. הכנסותיה ב־2011 עמדו על כ־12.7 מיליון שקל בלבד, לעומת 18.4 מיליון שקל ב־2010 ו־50.1 מיליון שקל ב־2009. ההפסד של אר.אס.אל ב־2011 עמד על 23.1 מיליון שקל.

מצבה העגום של החברה מהווה בשורה רעה לעמיתי הפוליסות המשתתפות ברווחים של הראל ושל הפניקס המחזיקות ב־16.2% ו־7.1% ממניות החברה, בהתאמה.

תגיות