אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורטיסימו נסוגה ופולישק פנתה להקפאת הליכים

פורטיסימו נסוגה ופולישק פנתה להקפאת הליכים

החברה, שניהלה מגעים עם קרן ההשקעות למכירת 90% ממניותיה תמורת 30 מיליון שקל, הודיעה בפנייה לביהמ"ש כי תמכור את פעילותה החקלאית למטאור

03.04.2012, 08:05 | ניר צליק

בחודשים האחרונים ניהלה קרן פורטיסימו מגעים עם הקיבוצים ניר יצחק וסופה, בעלי השליטה בחברת פולישק, לקראת השקעה בחברה, אולם אמש הודיעה פולישק כי המשא ומתן בין הצדדים עלה על שרטון, דבר שהביא אותה לפנות לבית המשפט ולבקש הגנה מפני נושיה. על פי העסקה, היתה אמורה הקרן להזרים כ־30 מיליון שקל לקופתה של פולישק בתמורה להקצאה של כ־90% ממניותיה.

פולישק עוסקת בייצור יריעות פוליאתילן למוצרים בתחום המזון ורשתות מחומשות לחממות חקלאיות. לדברי גורמים המעורים בנעשה בפולישק, החוב גדול של החברה, במקביל לכך שבעלי השליטה בה לא היו מוכנים להזרים לה כסף, לא אפשרו את המשך פעילותה במתכונת הנוכחית. על פי הפנייה לבית המשפט לחברה אין די כסף לרכישת חומרי גלם לפעילותה והיא אינה מסוגלת להחזיק מעמד יותר מימים ספורים ללא מימון הביניים.

במקביל לפנייה לבית המשפט, הודיעה פולישק על מכירת פעילות החברה בתחום החקלאי תמורת כ־30 מיליון שקל למטאור, כאשר במסגרת העסקה תעמיד מטאור גם מימון ביניים בהיקף של 7 מיליון שקל לפולישק. מדובר בפעילות גירעונית של החברה ופחות רווחית לעומת תחום האריזות למזון. המכירה כוללת את הציוד שבידי פולישק, זכויות מסחר וידע ומערכי הפצה ושיווק בארץ ובעולם. מטאור היא חברה המתחרה בפולישק בתחום רשתות ההגנה לתחום החקלאות והעסקה כפופה לאישור הממונה על הגבלים עסקיים והבנקים הפועלים, מזרחי טפחות, מרכנתיל דיסקונט, הבינלאומי הראשון ולאומי בעלי חוב של כ־49.5 מיליון שקל.

לפולישק חוב נוסף של כ־57 מיליון שקל למחזיקי איגרות חוב, כאשר אמש הודיעה גם על כך שהיא לא תוכל לעמוד בתשלום הריבית למחזיקי איגרות החוב שלה, בהיקף של כ־700 אלף שקל. בנוסף, חייבת החברה כ־10.5 מיליון שקל לספקים ולנושים נוספים.

משבר החוב של החברה החל ב־2009, כאשר החברה להסדר עם מחזיקי האג"ח שלה ועם חמשת הבנקים שהעמידו לה אשראי. במסגרת ההסדר שילמה פולישק למשקיעי החברה כ־10 מיליון שקל, כאשר יתרת החוב נפרסה, כ־45 מיליון שקל, לכ־13 שנים. התשלום היה אמור להתחיל השנה, אולם כפי הנראה, הוא לא ייצא אל הפועל לפחות לעת עתה.

הנהלת החברה הגיעה למסקנה כי לא תוכל לצלוח את התקופה הקרובה ולהשלים את הסכם המכירה למטאור ללא הגנת בית המשפט בצו הקפאת הליכים. מטרת המהלך היא להגיע להסדר עם הנושים של החברה וכן להמשיך ולהפעיל את החברה כ"עסק חי" גם בתחום החקלאי וגם בתחום האריזות הגמישות לתחום המזון שהוא הרווחי והצומח יותר. ההערכה היא כי גם פעילות זו תימכר בסופו של דבר, כאשר מחיר הפעילות צפוי להיות גבוה יותר מזה שקיבלה פולשק עבור הפעילות החקלאית, זאת כאמור, מאחר שמדובר בפעילות רווחית יותר ובהיקף גדול יותר.

את הרבעון השלישי של 2011 סיימה פולישק עם הכנסות של 38.3 מיליון שקל - צמיחה של 32% לעומת הרבעון המקביל. בשורה התחתונה הציגה פולישק הפסד של 2.6 מיליון שקל. לשם השוואה, ברבעון המקביל ספגה פולישק הפסד של 2.9 מיליון שקל, כאשר עיקר ההפסד נגרם מהוצאות מימון של כ־3.4 מיליון שקל.

את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה פולישק עם הכנסות של 112.1 מיליון שקל לעומת 95.8 מיליון שקל ב־2010. החברה רשמה הפסד של 7.6 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 10.9 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2010. מתוך סכום זה, פעילות האריזות הגמישות למזון הכניסה כ־47.9 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, ופעילות הרשתות לתחום החקלאי הניבה 64.3 מיליון שקל.

תגיות