אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרעננים את השורות בשירות הציבורי: באוצר מקדמים תוכנית פרישה מרצון לעובדים בגילאי 55-65 צילום: אוראל כהן

מרעננים את השורות בשירות הציבורי: באוצר מקדמים תוכנית פרישה מרצון לעובדים בגילאי 55-65

התוכנית מתמקדת בכ-200 פקידים מבוגרים ש"נתקעו" במשרה בכירה שנים ארוכות והגיעו לשחיקה. עם זאת האוצר הגביל את התוכנית ל-60 עובדים בלבד מטעמי מגבלות תקציביות וגם כדי ליצור לחץ בסגנון "כל הקודם זוכה"

04.04.2012, 12:14 | תומר אביטל
משרד האוצר פרסם הבוקר (ד') "תכנית פרישה מרצון לסגל הבכיר במשרדי הממשלה ויחידות הסמך". האוצר אף שכר את שירותיה של חברה פרטית כדי שתספק מידע לעובדים אודות הזכויות והתשלומים להם יהיו זכאים אם יבחרו לפרוש. עלות התוכנית: 14.4 מיליון שקל.

לדברי האוצר, התכנית גובשה על ידי משרד האוצר ונציבות שירות המדינה במטרה לרענן את השורות בתפקידים הבכירים, ולאפשר ניוד תפקידים שתעודד מצוינות והישגיות.

באוצר הדגישו כי מדובר בצעד ראשון כחלק מתוכנית כוללת להרחבת מסגרת העקרונות והכללים לעניין קציבת כהונה וסדרי רוטציה למשרות בכירות בשירות המדינה. במסגרת התוכנית יוענקו מענקי פרישה לפורשים מרצון שגובהם עד ל- 8 חודשי הסתגלות.

עוד הוסיפו באוצר כי "תוכנית הפרישה מרצון מיועדת לעובדים בכירים, בגילאים 55-65, המועסקים בדירוג דרגה או בחוזה בכירים, אשר מכהנים 12 שנים ומעלה בתפקידם הנוכחי או מעל 12 שנים במשרות מוסדרות רוטציה. עד 60 עובדים יוכלו לפרוש מרצון במסגרת התוכנית, וזאת לאחר שיעמדו בתנאי התוכנית, ובמכסות הפרישה שיקבעו לכל משרד או יחידת סמך. ההצטרפות לתוכנית תתאפשר עד ל-30 ביוני ומועד הפרישה בפועל יתבצע עד יוני 2013".

לדברי האוצר, בכדי להקל על המתעניינים בהצטרפות לתוכנית הפרישה מרצון, המדינה רכשה כאמור את שירותי חברת "איתקה" בכדי לספק מידע לעובדים אודות הזכויות והתשלומים להם יהיו זכאים באם יבחרו לפרוש. "כל עובד המעוניין בפרישה יוכל לקבוע פגישה אישית ודיסקרטית בה יקבל מידע ונתונים רלוונטיים לפרישתו, לרבות תכנון וייעוץ מס, הצגת חלופות מס ועוד", נמסר.

לא מדובר על סגירת תקנים ולכן התוכנית לא קשורה למיזם האוצר לקיצוץ בכוח האדם.

התוכנית מתמקדת בפקידים מבוגרים בכירים ש"נתקעו" במשרה בכירה שנים ארוכות והגיעו לשחיקה. עובד שיפרוש צפוי לקבל מענק בסך 240 אלף שקל. ישנם כ- 700 עובדים בכירים כיום בשירות הציבורי שמשתכרים 30 אלף שקל בחודש. אוכלסיית היעד הינם 200 עובדים מתוך ה-700 האלו שהם בגיל ובוותק המתאימים. עם זאת האוצר הגביל את התכנית ל-60 עובדים בלבד מטעמי מגבלות תקציביות וגם כדי ליצור לחץ בסגנון 'כל הקודם זוכה'.

יודגש כי אופציית הפרישה לא פתוחה לכל המאתיים אלא כפופה להחלטה של נציבות שירות המדינה שצפויה לפסול בקשות של עובדים חיוניים.  באוצר מדגישים כי מדובר בתכנית חדשנית שמטרתה לרענן את השורות שתאפשר קידום לצעירים בשירות הציבורי.

 

תגיות