אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט מסמנת את הישראליות המבטיחות צילום: בלומברג

מיקרוסופט מסמנת את הישראליות המבטיחות

פוטושופ לווידיאו בזמן אמת ויישום שמכניס את פייסבוק לתוך המשחקים: אלה רק שניים מהפיתוחים של 20 הסטארט-אפים המקומיים שיציגו בכנס Think Next של ענקית התוכנה

04.04.2012, 19:40 | הראל עילם
מיקרוסופט ממשיכה את המסורת ותערוך בסוף החודש את Think Next, כנס הטכנולוגיה של מרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל. השנה תערוך מיקרוסופט ישראל גם את Be Next, כנס שמיועד לתעשיית ה־IT המקומית ובו תשיק החברה כמה שירותים חדשים שמיועדים לעסקים. שני הכנסים ייערכו ב־22–23 באפריל.

ריק ראשיד, מנהל המחקר העולמי של מיקרוסופט, יהיה אורח הכבוד והמרצה הראשי בכנס, שנערך זו השנה הרביעית. כמדי שנה תציג החברה 20 סטארט־אפים מקומיים ומבטיחים, ולצידם ייחשפו גם 20 טכנולוגיות המפותחות על ידי מרכז הפיתוח המקומי, שמעסיק יותר מ־600 עובדים.

בין החברות שיציגו השנה בכנס ניתן למצוא את DVP, שמאפשרת ביצוע עבודת פוטושופ על וידיאו בזמן אמת. צחי וייספלד, סמנכ"ל האסטרטגיה במרכז המו"פ של מיקרוסופט, מסביר כי עם השיפור במצלמות רשת, תוכנות הצ'אט ורוחב הפס, וידיאו צ'אט חד היום מאי פעם, וכתוצאה מכך ישנם דברים שהמשתמש אולי ירצה להסתיר. "זה כמו המהפכה שהיתה עם המעבר ל־HD, כשהיו צריכים איפור מסוג חדש. יש אנשים שירצו להסתיר פצעים, פגמים, קמטים. זו טכנולוגיה שמחברת בין העולם הווירטואלי לפיזי".

את החברות שיציגו בחרו וייספלד וצוותו מתוך 500 סטארט־אפים שהגישו מועמדות. "תהליך הבחירה נמשך ארבעה חודשים. אנו מסתכלים על חברות שמתאימות למצגת טכנולוגית ומראות שימוש יוצא דופן ומיוחד בטכנולוגיה", הוא מסביר. וייספלד ציין את חברת Fooducate, המאפשרת לצרכנים לסרוק מוצרים בסופרמרקט כדי לקבל מידע בריאותי עליהם. "זאת שכבת מידע נוספת, שמבוססת על חוכמת ההמון. הם יספרו לך אם המוצר בריא, מה חסר בו או מה אתה יכול לקנות במקומו", מסביר וייספלד.

Fooducate Fooducate Fooducate

חברה מבטיחה שלישית היא Overwolf, המאפשרת הוספת שכבה חברתית ואינטראקטיבית לכל משחק מחשב. היא מאפשרת שליחת הודעות מיידיות, דוא"ל, הודעות סקייפ ופייסבוק במהלך המשחק, ללא צורך בפתיחת חלון נוסף או שינוי קוד המשחק. לפי וייספלד, מיקרוסופט שמה דגש השנה גם על חברות שעוסקות בתחום של ממשק טבעי, בדומה לפריימסנס, שפיתחה את הטכנולוגיה שמאחורי מצלמת הקינקט. חברה כזו שתציג בכנס היא PointGrab, שפיתחה תוכנה לזיהוי מחוות המיועדת למחשב האישי.

השנה, מבטיח וייספלד, מיקרוסופט גם תשפוך אור על פרויקט מאיץ הסטארט־אפ שלה. לפני כחצי שנה הכריזה מיקרוסופט העולמית כי ישראל תהיה המדינה הראשונה שתפעיל את הפרויקט, ובכנס תחשוף החברה את עשרת הסטארט־אפים שיהיו בגל הראשון במאיץ. החברות הללו יאוכלסו במרכז חדש עם שטח של 800 מ"ר, שיוקדש למאיץ בלבד. "זאת הפעם הראשונה שמיקרוסופט משיקה פרויקט כזה, והוא מתחיל בישראל", ציין וייספלד.

Overwolf Overwolf Overwolf

הקונספט מאחורי כנס Think Next אומץ על ידי מרכזי פיתוח אסטרטגיים אחרים במיקרוסופט: בחודש שעבר ערך מרכז הפיתוח ההודי כנס דומה ומצומצם יותר ומרכז הפיתוח בסין יפעיל כנס Think Next משלו בשנה הבאה. משלחות מהודו ומסין יבקרו גם השנה בישראל, ויבקרו גם בפרויקט המאיץ.

תגיות