אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשבר של אירופה – הרווח שלכם צילום: בלומברג

המשבר של אירופה – הרווח שלכם

המשבר הכלכלי באירופה רחוק מלהסתיים אך אם עושים קצת "שיעורי בית" ניתן למצוא הזדמנויות השקעה דווקא בחברות פחות פופולאריות; "ישנן חברות שללא קשר למצבו של היורו, אמורות לשרוד את המשבר, להציג רווחים ולתפוס נתח שוק"

06.04.2012, 11:08 | סוכנויות הידיעות

המשבר הכלכלי באירופה רחוק מלהסתיים. למעשה, ייתכן שהמדינות "עתירות" החובות – פורטוגל אירלנד, איטליה, יוון וספרד ( המכונות PIIGS) – יזדקקו לעוד שנים רבות כדי לקצץ בתקציביהן המנופחים.

ובכל זאת, לא פעם קורה שבעיתות משבר, פחדים יוצרים הזדמנות ואכן ישנם כמה חברות ענק אירופיות המנהלות מסחר במחירי מבצע עם מתחרותיהן בארה"ב רק משום שיש להן משרדים באירופה. ייתכן שהשוק האירופי מעורר חששות בקרב משקיעים אך אם עושים קצת "שיעורי בית" בהחלט ניתן למצוא הזדמנויות נהדרות להשקעות דווקא בחברות פחות פופולאריות, כך לפי מגזין Money.

העיקרון החשוב ביותר בהשקעות כגון אלו, המכונות "השקעות לעומתיות", הוא להתרחק ממדינות PIIGS שמצבן הכלכלי עדיין לא יציב ובמקום זאת להתמקד בכלכלות הבריאות יותר של מדינות צפון אירופה, שם רצוי להשקיע בחברות הפחות חשופות לשוק המקומי.

הפגנות נגד תוכנית הצנע ביוון, צילום: בלומברג הפגנות נגד תוכנית הצנע ביוון | צילום: בלומברג הפגנות נגד תוכנית הצנע ביוון, צילום: בלומברג

"ישנן חברות שללא קשר למצבו של היורו, אמורות לשרוד את המשבר, להציג רווחים ולתפוס נתח שוק", מסביר ראש מחלקת ניירות ערך אירופאים בחברת Standard Life Investments, סטאן פירסון.

מסחר במניות בין לאומיות

דוגמא טובה לכך היא חברת יונילבר. החברה ההולנדית-בריטית מוכרת את מניותיה בדיסקאונט של 5% לעומת חברת פרוקטר אנד גמבל האמריקאית, בהסתמך על תחזיות הרווח לשנת 2012, ובדיסקאונט של 12% לעומת חברת קולגייט-פלמוליב על אף שלכל השלוש יש שיעורי צמיחה דומים בתחזיות הרווח שלהן, אומר ג'יימס האנט המנהל את קרן Tocqueville International Value.

דיאודורנט של דאב מבית יונילבר, צילום: בלומברג דיאודורנט של דאב מבית יונילבר | צילום: בלומברג דיאודורנט של דאב מבית יונילבר, צילום: בלומברג

האנט אף מעדיף את התאגיד הגרמני סימנס שמנייתו נסחרת במכפיל רווח נמוך יותר מחברת ג'נרל אלקטריק על אף שתחזיות הרווח שלה מצביעות על שיעור צמיחה כמעט כפול משל GE בחמש השנים הקרובות.

אלופי המשקיעים הקטנים

פירסון מבחינתו מעדיף את מניותיה של חברת ASML Holding. רק 5% ממכירותיה של יצרני הציוד לסמיקונדוקטורים מקורם באירופה ואילו רוב המכירות של החברה הן לחברות מדרום קוריאה, מארה"ב ומטייוואן. רווחיה צפויים לצמוח בכ-10% לשנה לפי בלומברג אך בכל זאת היא נסחרת במכפיל רווח מתחת לממוצע של 13.6.

חברת האנרגיה של (Royal Dutch Shell), צילום: בלומברג חברת האנרגיה של (Royal Dutch Shell) | צילום: בלומברג חברת האנרגיה של (Royal Dutch Shell), צילום: בלומברג

ובתחום הנפט ישנן מציאות אפילו יותר טובות. ג'ייסון מק'פארין, מנהל בחברת הייעוץ Rushmore Investment Advisors, מציין שענקית האנרגיה Royal Dutch Shell נסחרת במחיר של פי 8 בלבד מתחזיות הרווח שלה ל-2012 לעומת מכפיל הרווח של אקסון מוביל שהוא כמעט 11. במקרה, חברת של מניבה רווח כמעט כפול מיריבתה.

סמכ"ל ההשקעות בחברת Westport Resources, ג'וזף טאטוסקו, מעדיף את חברת האנרגיה הצרפתית Total הנסחרת עם מכפיל רווח נמוך של 8. "כפי שלמדנו ממשברים בעבר, לא הכול קורס", הוא אומר. " פשוט צריך להתמקד בחברות איכותיות עם בסיס עסקי גלובלי איתן. מחירן של המניות הללו לא נותרות נמוכות לתמיד".

תגיות