אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
להשקיע בעורף הטכנולוגיה צילום: בלומברג

להשקיע בעורף הטכנולוגיה

4 המלצות קנייה ושורט אחד על ספקיות ציוד תקשורת

10.04.2012, 07:47 | ענת ציפקין

ג'וניפר (JNPR)

 

ג'וניפר נטוורקס, הנסחרת בשווי שוק של כ־11.2 מיליארד דולר, פועלת בתחום נתבי התקשורת בליבת רשת.

הסיכוי: החברה סבלה מהמומנטום השלילי בשווקים, כאשר בשנה האחרונה איבדה מנייתה 45%, במקביל לפרסום תוצאות כספיות מאכזבות ברבעונים האחרונים ואובדן נתח שוק למתחרה הגדולה סיסקו.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

למרות כל זאת, ג'וניפר עדיין מחזיקה בנתח שוק משמעותי בתחום נתבי הליבה של התעשייה שבה היא פועלת, ובלא מעט לקוחות גדולים. כמו כן, היא צפויה להשיק קו מוצרים חדש, שאספקות ראשונות שלו לחברות טלפוניה כבר בוצעו ברבעון החולף, מה שיאפשר לה להגדיל מחדש את נתח השוק. לצד זאת, רמת המחיר הנוכחית של המניה אטרקטיבית.

הסיכון: מניית החברה עלולה להפגין תנודתיות גבוהה יותר מהמקובל במניות טכנולוגיה "שמרניות".

למה לקנות? לאחר תקופה שלילית, ג'וניפר צפויה להתאושש ב־2012 ולהגדיל מחדש את נתח השוק שלה.

הממליץ הוא יונתן נשיא, מנהל דסק חו"ל בפעילים ניהול תיקי השקעות

סיסקו (CSCO)

סיסקו, הנסחרת בשווי שוק של 108.9 מיליארד דולר, מחזיקה בנתח של כ־70% בתחומי המתגים והנתבים בשוק התקשורת הארגונית, ומגלגלת מחזור שנתי של יותר מ־40 מיליארד דולר.

הסיכוי: ב־2011 נרשמה התאוששות בפעילות העסקית של סיסקו, והיא החלה להחזיר לעצמה נתח שוק ולהאיץ את שיעורי הצמיחה. המניה הניבה תשואה נאה בחודשים האחרונים, אך היא עדיין נסחרת בחסר בהשוואה ל־S&P 500 ולענף הטכנולוגיה. מכפיל הרווח החזוי ל־2012 עומד על 11.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

החברה בעלת איתנות פיננסית, כאשר בקופתה מזומנים בהיקף של כ־50 מיליארד דולר. החברה משתמשת במזומן לרכישה עצמית של מניותיה, חלוקת דיבידנדים ורכישות סינרגטיות.

הסיכון: התאוששות אטית בעסקיה של סיסקו וצמיחה מתונה בתחומי הטכנולוגיות המתקדמות.

למה לקנות? עם איתנות פיננסית ותזרים מזומנים יציב, סיסקו נסחרת עדיין בתמחור חסר לעומת S&P 500.

הממליץ הוא סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט באופנהיימר ישראל

אקוויניקס (EQIX)

אקוויניקס האמריקאית מספקת שירותי מחשוב ענן ומקשרת עסקים באמצעות פלטפורמה של חוות שרתים ורשתות תקשורת. 90% מתעבורת האינטרנט בעולם כיום מתבצעים באמצעות יותר מ־700 רשתות התקשורת של החברה.

הסיכוי: בשנת 2011 הסתכמו הכנסות אקוויניקס ב־1.6 מיליארד דולר. החברה הציבה יעד של 3 מיליארד דולר הכנסות ב־2015, כאשר הציפייה היא כי הצמיחה המהירה בשוק האינטרנט והביקוש לחוות שרתים יימשכו, וכניסת תכנים על בסיס פס רחב תתרום למגמה זו וליעדים שנקבעו.

סטפן סמית סטפן סמית', בכיר בחברת אקוויניקס | צילום: בלומברג סטפן סמית

מניית החברה זינקה מתחילת השנה ב55%, אך ההערכה היא כי קיים עדיין פוטנציאל צמיחה גבוה בחברה, בעיקר אם הערכות ההנהלה לגבי צמיחת שוק האינטרנט יתגשמו.

הסיכון: בין היתר, אסטרטגיית הצמיחה של החברה מבוססת על מיזוגים ורכישות, המגלמת סיכון.

למה לקנות? הצמיחה המהירה בשוק האינטרנט והביקוש לחוות שרתים יתמכו בהמשך עליית המניה.

הממליץ הוא אייל דומן, סמנכ"ל דסק מניות חו"ל במגדל שוקי הון

ברודקום (BRCM)

יצרנית ציוד התקשורת ברודקום נסחרת בשווי שוק של מעל 20 מיליארד דולר. עיקר פעילותה הוא בתחום האלחוטי המהווה כ־47% מההכנסות, וכולל מכירת מעבדים עבור טלפונים חכמים, מחשבי לוח ורשתות אלחוטיות מקומיות. לפי הערכות, מעבדי ברודקום נמצאים בשליש ממכשירי הטאבלט והטלפונים החכמים של סמסונג.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

הסיכוי: בשנתיים האחרונות צמחו הכנסות החברה בקצב שנתי של כ־30%, ותחזית הצמיחה לשנתיים הבאות עומדת על כ־10% לשנה. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת גבוה ועומד על כ־1.8 מיליארד דולר. בקופתה מזומנים המסתכמים בכחמישית משווי השוק, ותשואת הדיבידנד של המניה היא 1%. החברה נסחרת במכפיל רווח אטרקטיבי של כ־13.5 ל־2012 וכ־12.5 ל־2013.

הסיכון: הדינמיות והשינויים הטכנולוגיים המהירים בשוק עלולים להקשות על פעילותה, בעיקר מול המתחרות.

למה לקנות? ברודקום נסחרת במכפיל רווח אטרקטיבי וצפויה לצמוח ב־10% בשנה בשנתיים הקרובות.

הממליץ הוא יונתן חדד, אנליסט חו"ל במיטב בית השקעות

ריסרץ' אין מושן (RIMM)

ריסרץ' אין מושן הקנדית, יצרנית הבלקברי, עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של טלפונים סלולריים ופתרונות אלחוטיים עבור שוק התקשורת.

הסיכון: החברה נסחרת היום לפי שווי של 6.7 מיליארד דולר, כאשר היחס בין מכפיל הרווח החזוי לשיעור הצמיחה עומד על 4.9 (מכפיל של יותר מ־2 נחשב גבוה ומעיד על כך שהחברה יקרה).

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

RIM יצרה תזרים חופשי של 202 מיליון דולר בלבד ב־2011. הכנסותיה ירדו ברבעון האחרון בכ־6% והרווח הרבעוני התרסק בכ־71%. היקף ההתחייבויותיה גדל ב־50% בין 2010 ל־2011. מחיר המניה, שהגיע לשיא של 146 דולר לפני שנתיים, צנח לכ־15 דולר כיום.

בשנים האחרונות RIM הפסידה נתחי שוק גדולים לטובת מכשירי האנדרואיד והאייפון, ומדורגת במקום החמישי בלבד מבחינת נתח השוק העולמי.

 

למה למכור? נתח השוק של החברה נמצא בירידה, והיא נסחרת במכפיל גבוה יחסית.

הממליץ הוא אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט

תגיות