אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"רוצה לנהל דיאלוג אנושי עם מכונות" צילום: עמית שעל

"רוצה לנהל דיאלוג אנושי עם מכונות"

פרופ' עמי מויאל ממכללת אפקה מנסה לקרב את היום שבו בני אדם יוכלו לתקשר באופן מלא עם רובוטים ומעליות. בינתיים האלגוריתמים שהוא מפתח מסייעים לתמלל הודעות טקסט

10.04.2012, 13:15 | ליאור בן דוד

מי אתה: פרופ' עמי מויאל (49), מהנדס חשמל ומחשבים בוגר אוניברסיטת בן־גוריון, כיום משמש כראש המחלקה להנדסת חשמל והמרכז לעיבוד שפה במכללת אפקה. נשוי ואב לארבעה ילדים.

המחקר שלו: "אני עוסק ביכולת של מכונות להבין דיבור של בן אדם. מכונה יכולה להיות מחשב או רובוט, מעלית או טלפון. כיום אנחנו מתקשרים עם מכונות באמצעות לחיצה על מקשים, אבל המטרה שלי היא שנתקשר עם מכונות כמו שאנחנו מתקשרים זה עם זה ובהמשך גם לפתח דיאלוג עם המכונה. לזיהוי דיבור יש עוד יישום משמעותי והוא העברת תוכן
התחבר לתחום הרובוטים, צילום: אי פי אי התחבר לתחום הרובוטים | צילום: אי פי אי התחבר לתחום הרובוטים, צילום: אי פי אי
מולטימדיה לטקסט, למשל הפעלת זיהוי דיבור על פסקול. אחת האפליקציות השימושיות מבחינה מודיעינית ביטחונית היא ניטור שיחות, באמצעות זיהוי מילה מסוימת בשיחות".

אני והרובוטים: "בשנה השלישית ללימודים התחברתי לתחום ומאז אני נמצא בו. התחום הזה עשיר, הוא לא סגור ולא סופי. יש בו מתמטיקה כבדה, תהליכים של חיפוש. החזון והאפשרויות הם אינסופיים".

יוצר אלגוריתמים: "לפני חצי שנה סיימנו פרויקט עם חברה מסחרית, שבמסגרתו פיתחנו אלגוריתמים מהירים לתמלול הודעות דואר קוליות. במשך שנתיים פיתחנו את אלגוריתם חדשני שמאפשר תמלול הודעות בזמן אמת. זה עובד כך שמישהו משאיר הודעה קולית, והיא מתורגמת באופן מיידי להודעת טקסט. זה פותר את הבעיה של חברות הסלולר שאנשים משאירים הודעות אך לא תמיד טורחים להקשיב להן".

התפוח הגדול: "מאז שאפל השיקה את מערכת סירי במכשירי האייפון 4S, כל נושא זיהוי הדיבור קפץ מדרגה. סירי מחוברת למערכת של אינטליגנציה מלאכותית. עם זאת, זיהוי דיבור הוא רק נדבך אחד מתוך תקשורת רבת רבדים. כיום אנו עובדים עם מומחית לזיהוי רגשות מתוך דיבור, כך שהרובוט יקלוט קול ותנועות גוף. בסוף תהיה התכנסות של כל המסלולים האלה, כך שהתקשורת עם הרובוט תהיה כמו בין אדם לאדם".

תגיות