אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בן טלאל לא רוצה למכור את חלקו במלון הפלאזה בניו יורק צילום: בלומברג

בן טלאל לא רוצה למכור את חלקו במלון הפלאזה בניו יורק

בסוף השבוע האחרון דיווח האקונומיק טיימס ההודי כי אלעד גרופ, הנמצאת בשליטת יצחק תשובה, קיבלה הצעה למכירת הפלאזה בתמורה ל-600 מיליון דולר

10.04.2012, 10:04 | שהם לוי ובלומברג

מכשול ליצחק תשובה בדרך לאחת העסקאות הגדולות שביצע בשנים האחרונות? קינגדום הולדינדס, חברת ההחזקות של הנסיך הסעודי ואליד בן טלאל מתכוונת לשמור על אחזקתה במלון הפלאזה בניו יורק, אחרי שסהרה אינדיה פריוור הודיעה על כוונתה לרכוש את המלון מידי אלעד גרופ.

"קינגדום לא מתכוונת למכור את חלקה במלון בנקודת הזמן הנוכחית", אמר צ'ארלס הנרי, דובר החברה בראיון טלפוני "מטרת הנסיך בן טלאל היא להוות משקיע ארוך טווח במלון".

הנסיך הסעודי בן טלאל. לא מוכר, צילום: בלומברג הנסיך הסעודי בן טלאל. לא מוכר | צילום: בלומברג הנסיך הסעודי בן טלאל. לא מוכר, צילום: בלומברג

סהרה, הציעה אלעד גרופ בסוף השבוע האחרון 600 מיליון דולר תמורת מלון הפלאזה, כך עלה מהדיווח של האקונומיק טיימס ההודיע.

על פי גורמים זרים, ל"כלכליסט" נודע כי למרות שההצעה של הגופים ההודים הייתה לכל הזכויות במלון, לא מן הנמנע שהמכירה תפוצל ורק חלק מהבניין יימכר.

סהרה, שרכשה את מלון גרובנור האוס בדצמבר 2010 תמורת 726 מיליון דולר, עורכת כעת בדיקת נאותות לנכס ושילמה מקדמה לבעלים של הפלאזה, קבוצת אלעד, אמר גורם המעורה במגעים. אם הדיונים יישאו פרי, חברת הבת של סהרה במאוריציוס, אמבי ואלי, תסגור את העסקה. סהרה ואלעד סירבו להגיב.

קינגדום מחזיקה היום ב-50% מהזכויות ב-130 החדרים של מלון הפלאזה והשטחים הציבוריים שלו, כמו גם ב-25% מ-100 החדרים שנמכרו בבית הדירות המשותף והושכרו כחדרי מלון, אמר הנרי.

לויד קפלן, דובר אלעד נכסים, זרוע של אלעד גרופ המפעילה את מלון הפלאזה לא הייתה זמינה לתגובה מיידית לכתבה שהתפרסמה בבלומברג.

אלעד גרופ, בשליטת המיליארדר יצחק תשובה, רכשה את הפלאזה ב-2004 תמורת 675 מיליון דולר. הקבוצה הוציאה 400 מיליון דולר נוספים על שיפוצים, וחלקים מהבניין נמכרו כיחידות דיור יוקרה. הניהול ותפעול יחידת המלון הועבר לחברת פיירמונט.

האינטרס ההודי ברור

הבעלות על הפלאזה, שגובהו 20 קומות והוא צופה לסנטרל פארק, עשויה להזניק את הקבוצה ההודית. עד כה, אינדיאן הוטלס קומפני של קבוצת טאטא, המחזיקה במותג טאג' היוקרתי, הובילה את ההתרחבות של מגזר המלונאות ההודי מחוץ למדינה.

החברה רכשה את הריץ-קרלטון בבוסטון ב-2007 תמורת 170 מיליון דולר ושינתה את שמו לטאג' בוסטון. היא חזרה לשוק בניו יורק ב-2005 לאחר שש שנות היעדרות עם הזכויות לניהול מלון פייר בן ה-201 חדרים.

תגיות