אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבעלים החדשים של הדודג'רס יהנו מהקלות מס

הבעלים החדשים של הדודג'רס יהנו מהקלות מס

ככל הנראה זו אחת הסיבות לכך שגוגנהיים בייסבול מנג'מנט, בהובלת מג'יק ג'ונסון, הסכימה לשלם 2 מיליארד דולר עבור הקבוצה

10.04.2012, 16:42 | סוכנויות הידיעות

בארה"ב עדיין מחפשים את הסיבה לכך שגוגנהיים בייסבול מנג'מנט, בהובלת שחקן הכדורסל לשעבר ארווין "מג'יק" ג'ונסון, הסכימה לשלם 2 מיליארד דולר עבור הדודג'רס של פרנק מקורט - 500 מיליון דולר יותר משהסכימו לשלם סטיב כהן וסטן קרונקי. אחת מהסיבות, על פי הערכות, היא כי הקבוצה תקבל הקלות מס המשמעותיות שייחודיות לבעלות על קבוצת ספורט.

גוגנהיים בייסבול, הכוללת את מארק וולטר (מנכ"ל קרן הגידור גוגנהיים פרטנרס), שיעמוד בראש הקבוצה, פיטר גאובר (מנכ"ל מנדליי אינטרטיינמנט והבעלים של קבוצת הכדורסל גולדן סטייט ווריירס), סטן קסטן (הנשיא לשעבר של קבוצת הבייסבול אטלנטה ברייבס והוושינגטון נאשיונלס), בובי פאטון (מפעיל של שדות נפט וגז), טוד בוהלי (נשיא גוגנהיים פרטנרס) וג'ונסון, רוכשת את הקבוצה עם 412 מיליון בחובות והון של קרוב ל-1.6 מיליון דולר. מרבית ההון יגיע מעסקים שבבעלות גוגנהיים פרטנרס.

כאשר קבוצת ספורט נרכשת, הקונה מקבל שורה של נכסים שונים. במקרה של קבוצת בייסבול מליגת ה-MLB, רק חלק קטן מהם נחשבים לנכסים פיזיים (כגון חוזים של השחקנים, הזכות לחלק בהכנסות הליגה מזכויות שידור וזיכיונות, הזכות להיות קבוצה בליגה, לוח המשחקים וכן הלאה). ירידת הערך של הנכסים הללו למטרות חשבונאות צפויה לחסוך לבעלים החדשים של הקבוצה עשרות מיליוני דולרים, שאחרת היו משלמים במסים בעסקים שלהם שלא קשורים לבייסבול.

מחיקת המסים עבור הבעלים של הדודג'רס נובעת מכלל חשבונאי, שמאפשר לבעלים של קבוצות ספורט להקצות מחצית ממחיר הרכישה (במקרה של הדודג'רס, מדובר במיליארד דולר) לחוזים של השחקנים, ובשנים הראשונות לאחר רכישת הקבוצה הם מורשים להוריד מהשווי של החוזים הללו. הסכום של מחיקות השווי מנוכה מההכנסות לפני מיסים. אם החישוב הזה מסתכם בהפסד (כפי שקרוב לוודאי יקרה בדודג'רס), הבעלים יכולים לנצל זאת להורדת מיסים בהשקעות עסקיות אחרות. מקורן של מחיקת השווי ב- roster depreciation allowance (RDA), שהומצא על ידי יזם הבייסבול הראוותני ביל ויק, שהיה הבעלים של קליבלנד אינדיאנס, שיקגו וויט סוקס וסנט לואיס בראונס. למעשה, הבעלים יכולים לדווח על הפסד על "ערך" , ובמקביל להחשיב את השכר השנתי של השחקנים כהוצאה.

במקרה של הדודג'רס, גם האצטדיון, נכס פיזי שנכלל במחיר הקנייה של 2 מיליארד דולר, יכול להיחשב כבעל ערך יורד שניתן לרשום כהפסד למול הרווחים לפני מס של הקבוצה. מדובר פה בעוד הקלת מס שבאה לידי ביטוי ברכישה, אך כמעט ואינה קיימת בעבור קבוצות אחרות מכיוון שהאצטדיונים שלהן אינם בבעלותן (אף שהקבוצות כן יכולות להוריד את השווי של הסכמי החכירה של האצטדיונים).

כהן התכוון לשלם 900 מיליון דולר למימון הרכישה, כך שהוא לא היה נהנה מהטבות מס משמעותיות מהעסקה. בדומה, גם קרונקי התכוון לממן את העסקה בעיקר מהונו האישי. לעומת זאת, גוגנהיים בייסבול מתכוונת להשתמש במיליוני דולרים שמקורם בעסקים השונים של קבוצת ההשקעה. העסקים הללו עתידים להרוויח מהקלות מס רציניות מהצטברות ההפסדים שהדודג'רס תספוג כתוצאה מירידות ערך ופחת של הנכסים הפיזיים והאצטדיון של הקבוצה.

תגיות