אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
6 דרכים להשקיע בפייסבוק עוד לפני ההנפקה צילום: שאטרסטוק

6 דרכים להשקיע בפייסבוק עוד לפני ההנפקה

לפי הערכות, שווי השוק של הרשת החברתית שתונפק בקרוב יגיע בתוך שנתיים ל-200 מיליארד דולר. איזה חברות כבר חשופות אליה?

10.04.2012, 17:57 | סוכנויות הידיעות

פייסבוק אסרה לאחרונה את המסלר במניותיה בשוק המשני, עם זאת, בהמשך למסורת בענף הטכנולוגיה לערוך את ההנפקה בנאסד"ק במקום בבורסה של ניו יורק, פייסבוק תונפק, ככל הנראה, במהלך החודשיים הקרובים.

באתר מרקטווץ' החליטו לפרסם כבר עכשיו מידע על החברות הציבוריות שיש להן חשיפה למניות הרשת החברתית. לא מדובר בהמלצת קנייה גורפת, אם כי הערכה היא שאחזקת מניות פייסבוק קודם להנפקה עשויה לשמש כזרז בטווח הקצר.

כמו כן, הערכה של האתר היא שבתוך שנתיים שווי השוק של פייסבוק יעמוד על 200 מיליארד דולר, בדומה לגוגל.

1. מיקרוסופט

החברה היחידה ברשימה שבוודאי שכולם מכירים - מיקרוסופט. עם זאת, זה לא הפריע לכולם להכריז כי סטיב באלמר עשה שגיאה קשה כשרכש מניות פייסבוק כשהערכות שווי השוק של החברה עמדו על 15 מיליארד דולר. 5 שנים ו-85 מיליארד דולר מאוחר יותר, זו נראית כמו החלטה מדויקת ביותר. חשוב מכך מיקרוסופט מנעה מגוגל ליצור מערכת יחסים עם פייסבוק.

2. אינטרפאבליק גרופ אוף קומפניס (IPG)

סביר להניח שלא שמעתם עליהם, אך בכל זאת, IPG חטפו קרוב ל-5 נקודות בסיס מפייסבוק עוד ב-2006 תמורת הסכם פרסום לפיו יוכלו להשקיע אם הלקוחות שלהם יוציאו 10 מיליון דולר על מודעות פרסום. ב-IPG החזיקו ב-0.5% עד שהחליטו למכור מחצית מהאחזקה על פי הערכת שווי של 65.5 מיליארד דולר (אף אחד לא מושלם). כך שאם פייסבוק כמעט והכפילה את השווי שלה מאז, פירוש הדבר שהחברה רושמת רווח לא ממומש של 200 מיליון דולר. לא רע עבור חברה עם שווי שוק של פחות מ-5 מיליארד דולר.

3. GSV קפיטול

GSV מחזירה אותנו לימים של חברות שלד. לחברה אין קו עסקי מתמשך משל עצמה, היא פשוט רוכשת מניות בחברות טכנולוגיה בשוק המשני. כיום מחזיקה GSV במניות של כמה מחברות הטכנולוגיה החדשות המבטיחות ביותר, כמו גילט גרופ, בלום אנרג'י, סילבר ספרינג נטוורקס, דרופבוקס, זינגה וטוויטר - אולם היא בעיקר מוכרת בשל ההשקעות שלה בפייסבוק. החברה חשפה כי רכשה 225 אלף מניות תמורת פחות מ-23 מיליון דולר.

4. Mail.Ru

מדובר בחברת אינטרנט רוסית שהיא תוצר נלווה של דיגיטל סקיי טכנולוג'י, חברת ההשקעות של יורי מילנר. DST היא אחת ממשקיעות הטכנולוגיה המתוחכמות ביותר. היא רכשה את אחזקתה בפייסבוק (במקור 10%, וכעת נותרו לה 5%) ואז העבירה אותה ל-Mail.Ru. בסופו של דבר האחזקה הועברה בחזרה ל-Mail.Ru. עם זאת, על אף שהחברה עדיין מחזיקה במניות של פייסבוק, ההמלצה היא להמתין להנפקה של הרשת החברתית ולא לרכוש את מניות החברה הזו עדיין.

5. טנסנט

חברת האינטרנט הגדולה ביתר שמעולם לא שמעתם עליה. עם שווי שוק של 52.5 מיליארד דולר, בבעלותה של טנסנט כמה מהנכסים הדיגיטליים הסינים המובחרים ביותר. היהלום שבכתר הוא QQ - שירות הודעות בעל 800 מיליון משתמשים. לחברה יש גם אחזקה לא ישירה בפייסבוק באמצעות 10% ב-DST.

6. נאספרס לימיטד

נאספרס היא ענקית מדיה מדרום אפריקה, בעלת שווי שוק של 21 מיליארד דולר. רק השנה המניה שלה כבר עלתה ב-32%. בדומה לטנסנט, האחזקה שלה בפייסבוק לא ישירה. נאספרס היא גם בעלת מניות של טנסנט (34%) ו-DST עם 28.7%. בבעלות DST יש 5.5%, כלומר לנאספרס יש מניות בשווי של 1.6 מיליארד דולר - על פי הערכת שווי של 100 מיליארד דולר לפייסבוק. וכאמור בבעלותה שליש מטנסנט, שמחזיקה ב-10% מ-DST, כך שמדובר בעוד 180 מיליון דולר.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אם חברתך תרכש על ידי התאגיד הענק ....
שעומד מאחורי פייסבוק גם אותך יוליכו בדרך הזהב כי הם שולטים בכל אמצעי התקשורת ויש להם הון דמיוני לשווק באגרסיביות אפילו אתר כמו פייסבוק שנחשב לג'ונגל אמיתי ומסוכן ולמעשה האתר לא שונה מאתרי מסרים משנות השבעים והשישים שלשמם הוקמה הרשת . אם פייסבוק תחזיק עוד 3 שנים זה יהיה ממש נס .
ערן  |  10.04.12
לכל התגובות