אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא החזיקו מעמד שנה: בקשת פירוק נגד חברת פרסונל

לא החזיקו מעמד שנה: בקשת פירוק נגד חברת פרסונל

הבקשה הוגשה על ידי חברת מפרש ל.מ, חברת האחזקות של לשכת המסחר בתל אביב, המחזיקה ב-50% מהחברה; אם לא יימצא רוכש, קומסיין תחזור ככל הנראה להיות מונופול בתחום החתימה האלקטרונית

15.04.2012, 18:35 | מארק שון

פחות משנה לאחר שחברת פרסונל איי.די קיבלה אישור ממשרד המשפטים להוות גורם נוסף בשוק המאשר חתימה אלקטרונית, החברה נמצאת בקשיים וככל הנראה פניה לפירוק. חברת מפרש ל.מ המהווה חברת אחזקות של לשכת המסחר בתל-אביב, ומחזיקה ב-50% מחברת פרסונל, הגישה היום (א') בקשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב לפרק את החברה.

פרסונל הוקמה באפריל 2010 על ידי מקימי חברת סקיורנט שהפסיקה לעבוד בשנת 2007. בעלי המניות הם דורון אפרת, נתן ברונר, מיכאל זיו ואברהם נגר. באוגוסט 2010 הצטרפה לשכת המסחר במטרה להתחרות במונופול הקיים בתחום כרטיסי חתימה אלקטרונית של חברת קומסיים. מההסכם המקורי בין הצדדים עולה, כי בעלי המניות היו אמורים להזרים 200 אלף שקל ולאחר מכן לשכת המסחר היתה אמורה להזרים 200 אלף שקל נוספים. בהסכם הובהר עוד כי השקעות הצדדים לא יהיו מעל למיליון שקל.

מאז קבלת אישור משרד המשפטים ביולי האחרון החברה יצאה בשורה של פרסומים חיוביים, ביניהם אודות כרטיס חכם שישולב במערכת של משרד הפנים שיאפשר הגשת תכניות בנייה באינטרנט, והגברת הפריסה הארצית של עמדות הנפקה לתעודות אלקטרוניות.

אך כעת מתברר כי חילוקי הדעות בין שני הצדדים - לשכת המסחר מצד אחד ובעלי המניות האחרים מהצד השני - לא יאפשרו את המשך הפעילות כפי שהיא כיום. "בין הצדדים מחלוקות מהותיות הנוגעות בתפעול החברה וניהולה הכושל", נכתב בבקשה, "פעילות החברה אינה מתפתחת והחברה צוברת חובות כלפי צדדים שלישיים".

בשל הסכסוך בין הצדדים והאחזקה השווה (50-50) קיים מצב של "Deadlock" ולא ניתן להפעיל את החברה. ירון חתם, סמנכ"ל הכספים של לשכת המסחר ואחד הדירקטורים בחברת פרסונל, נתן תצהיר התומך בבקשה. "המחלוקות הקשות גורמות להכבדה על הפעילות השוטפת של החברה", כתב בתצהיר, "הצדדים הגיעו למבוי סתום ואינם יכולים לתפקד יחד, בין היתר בשל חוסר אמון אישי ומקצועי השורר ביניהם".

למעשה בעלי המניות האחרים הם אלה שפנו ללשכת המסחר לפני כחודש בבקשה לפרק את השותפות. אפרת פנה לחתם בתחילת חודש מרץ וכתב כי לצדדים יש שתי אפשרויות: פירוק החברה או רכישת חלקם של בעלי המניות. "אם תבחרו בחלופה השנייה התמורה המבוקשת היא החזר מלוא הכספים שהושקעו". מהפנייה של אפרת עולה כי חובות החברה מסתמכים בכ-1.5 מיליון שקל.

לשכת המסחר הגישה באמצעות עורך הדין שמואל גרוסמן הצעה לרכוש את המניות בפרסונל תמורת כ-969 אלף שקל. התשובה לכך התקבלה מעורך הדין דן הכהן. "התעקשות לפנות לחלופה קיצונית של בקשת פירוק עתידה להביא על החברה נזקים רבים, בהם פגיעה בעובדים, ספקים, אבדן מוניטין מיידי ואבדן בסיס הלקוחות, פגיעה ברשיונות של החברה עד כדי חיסולה הכלכלי".

מאותו מכתב שנשלח ב-1 באפריל עולה כי בעלי המניות האחרים פועלים כדי לאתר משקיע שירכוש את החברה. בנסיון אחרון ככל הנראה להינצל מפירוק שלח עו"ד הכהן לעו"ד גרוסמן הצעה לפיה לשכת המסחר תרכוש את המניות תמורת 1.15 מיליון שקל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
חברת פרסונל אי די
החברה לא נסגרת ולא כלום שירות בן הטובים בארץ ממקור ראשון אני אומרת החברה תצליח ותשרוד את כל נסיונות של האנשים לסגור אותה לא יצליחו חברה טובה מאוד אף אחד לא ישבור את החברה שירות טוב יותר משל קומסיין קומסיין לא יודעים לתת שירות ועוד ישמעו על פרסונל אי די רבות
מירי , חיפה  |  06.05.12
לכל התגובות