אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אירועי קיץ: המגמות החמות בעונת החתונות צילום: דניאל לילה

אירועי קיץ: המגמות החמות בעונת החתונות

נפרדים מהראוותנות ומדגישים את האווירה והקונספט הקולינרי הפשוט - אבל זה לא אומר שמשלמים פחות. "כלכליסט" מציג: כך ייראו השמחות בחודשים הקרובים

17.04.2012, 10:03 | גלי וולוצקי

מזג האוויר הנוח מבשר גם את פתיחת עונת החתונות, ואחת המשימות היותר מתסכלות בדרך לאירוע המושלם היא גיבוש קונספט קולינרי ותפריט שיהיה מקובל על הזוג, ולפעמים גם על ההורים.

גם בתחום האירועים שולטות אופנות מתחלפות, ונראה שהעונה הנוכחית תציג ביתר שאת את המגמה הרווחת כיום בעולם המסעדנות: חזרה לפשטות ולאירועים קלילים וידידותיים יותר. כלומר, פחות מטחי זיקוקים ופחות שטיקים מנקרי עיניים, אבל זה לא אומר בהכרח הפקות או מנות זולות יותר.

נדמה כי אחרי שיאי הראוותנות שנשברו בשנים האחרונות – ובהם הכשרת שטחי ענק בטבע, הקמת אוהלים, והטסת אמנים מחו"ל לבידור אלפי מוזמנים – כיווני האירוח מתעדנים וחוזרים לשפיות, לפחות למראית עין. "כלכליסט" סוקר את המאפיינים שיככבו באירועים של קיץ 2012.

חזרה לפשטות

טלי יעקבי, מהמפיקות המובילות בתחום, המתמחה בארגון אירועים לאלפיון העליון, מספרת: "נגמרו ימי הבמות, המגדלים והעיצוב המטורף".

"האירועים הנוצצים ומנקרי העיניים יצאו מהאופנה. החתונות הן כבר לא אירוע עסקי, והן מצטמצמות במספר המוזמנים", קובעת יעקבי. התוכן, היא אומרת, הופך להיות מרכז האירוע: "יש התעוררות של להקות שוליים, שמופיעות בחתונות ומביאות את הבשורה בביצועים עדכניים ומרעננים לשירים שכולם אוהבים. זה נותן נופך עדכני יותר לכל האירוע". האוכל, היא מוסיפה, רק שני בחשיבותו. "כבר כמעט לא מארחים שפים מפורסמים, ומחפשים קונספט קולינרי שיהיה כמה שיותר פשוט, ושיהיו כמה שפחות תורים. למשל, אוכל רחוב שמוגש בצורה מסוגננת אבל ידידותית למשתמש, פחות צלחות ויותר אוכל בפיתה או במזנון. אנשים רוצים לרקוד ולשמוח, ולא לעשות רושם".

דוכנים בסגנון שוק, מאירוע בהפקת טלי יעקבי דוכנים בסגנון שוק, מאירוע בהפקת טלי יעקבי דוכנים בסגנון שוק, מאירוע בהפקת טלי יעקבי

 

מטבח מסורתי

המטבח המסורתי, אומר השף עזרא קדם, המוביל את מחלקת אירועי הפרימיום הכשרה של קייטרינג ליאב, כובש לו מקום של כבוד גם באירועי הבוטיק. "אם פעם רוב החוגגים רצו להרשים את האורחים במנות מעוצבות ממטבחים רחוקים ובחומרי גלם אקזוטיים, היום הטרנד הוא חזרה למקורות, למנות מוכרות ואהובות, אך בפרשנות עכשווית. אנחנו עורכים עוד ועוד אירועים שבהם מוגשות גרסאות הגורמה של מאכלים מוכרים, כמו תבשילי דגים מסורתיים, ממולאים בגרסאות מיוחדות, גרסת המטבח העילי לכבד קצוץ ועוד מנות שאנשים מכירים ואוהבים מהבית".

גרסה משודרגת למעורב ירושלמי, של השף עזרא קדם לקייטרינג ליאב, צילום: דניאל לילה גרסה משודרגת למעורב ירושלמי, של השף עזרא קדם לקייטרינג ליאב | צילום: דניאל לילה גרסה משודרגת למעורב ירושלמי, של השף עזרא קדם לקייטרינג ליאב, צילום: דניאל לילה

מסיבות

גם לילך גרמן, שפית ושותפה בקייטרינג פודארט לילך, מדווחת על שינוי בהדגשים: "האוכל כבר אינו מרכז האירוע, אלא התוכן". בפודארט לילך מדווחים שאירועי המסיבה יהיו פופולריים במיוחד בקיץ הקרוב. ההגשה באירועים כאלה אינה נצמדת לנוסחה המסורתית של הגשת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, אלא מאפשרת לאורחים להיות עסוקים בחגיגה. האוכל מלווה אותם במהלך הערב (או הצהריים) בסגנון הגשה קליל התואם מסיבות.

עמדות ההכנה מול הלקוח הולכות ומשתכללות, ומציעות גם אטרקציה ויזואלית. אפילו מכונות הפסטה המשמשות את הטבחים מוצגות כיום לעיניהם של האורחים, לצד עמדות בסגנון רטרו, שבהן מוגשים מאכלים מסורתיים. למשל, עמדה של אוכל יהודי אשכנזי, כמו כבד קצוץ ואפילו גפילטע פיש, המוגשים לצד צ'ייסרים של וודקה קפואה.

מגש פטיפורים של השפית לילך גרמן לקייטרינג פודארט לילך, צילום: דניה ויינר מגש פטיפורים של השפית לילך גרמן לקייטרינג פודארט לילך | צילום: דניה ויינר מגש פטיפורים של השפית לילך גרמן לקייטרינג פודארט לילך, צילום: דניה ויינר

 

חלבי ודגים בלבד

הביקוש לאירועים חלביים הולך וגדל בקיץ הנוכחי, אומר אמיר גוב, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בקייטרינג מונייר. "זו אופציה מעודנת ואנינה יותר: אין ריחות גריל שמאפיינים הרבה אירועים בשריים, המנות מאוד מתוחכמות ויפות, וגם הקלילות משחקת תפקיד. אירועים חלביים בדרך כלל ארוכים יותר, כי האורחים מרגישים קלילים ויכולים להמשיך לבלות".

סיבה נוספת להעדפת אירועים חלביים היא הפיאנלה של הארוחה. "יש רצון לספק לאורחים חוויה מתוקה מרשימה, ואין מה לעשות, קינוחי פרווה לעולם לא ישתוו לקינוחים חלביים. אירוע חלבי המבוסס על דגים מאפשר לשמור על כשרות והוא אינו מוגבל בקינוחים".

ומה עושה הישראלי שמגיע לאירוע ומגלה שהפעם לא יקבל סטייק? "תמיד יש כאלה שמרימים גבה, אבל כשאנשים מקבלים סטייק טונה טעים ומסוגנן, במקום פילה בקר, ונהנים ומרגישים אחר כך טוב יותר, זה עובד".

קאנאפס בשבעה מילויים של קייטרינג מונייר קאנאפס בשבעה מילויים של קייטרינג מונייר קאנאפס בשבעה מילויים של קייטרינג מונייר

 

אירועי ארוחת טעימות

באירועים עם מספר אורחים קטן יותר נראה גם את קונספט ארוחת הטעימות - צורת אירוח ארוכה ורשמית יותר, שהופכת גם היא למבוקשת לאחרונה. חיים סבג, השף והבעלים של קייטרינג מעשייה, מספר על התעוררות הביקוש לסגנון האירוח הצרפתי הזה. "המגמה תופסת תאוצה השנה. אולי זה הגל הצרפתי ששוטף אותנו, אולי אלה הזוגות שמגיעים מחו"ל כדי להתחתן. זה קהל שמעוניין באירועים רשמיים יותר". ארוחות הטעימות באירועים מורכבות, ממש כמו אלה המוגשות במסעדות, וחמש עד 12 מנות המשלימות זו את זו מוגשות לפי סדר מסוים. מי שרוצה להפוך את האירוע לחגיגי אפילו יותר נעזר בסומלייה, המתאים לכל מנה את היין. "ארוחת טעימות מאפשרת לנער את האבק מאירועי ההגשה הישנים וליצור חוויית אוכל ואירוח אמיתית", מסכם סבג.

פילה בקר צלוי עם מוח עצם, של השף חיים סבג לקייטרינג מעשייה פילה בקר צלוי עם מוח עצם, של השף חיים סבג לקייטרינג מעשייה פילה בקר צלוי עם מוח עצם, של השף חיים סבג לקייטרינג מעשייה

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מקצצים לא רק בקינוח, אלא גם במנות העיקריות
הייתי בכחמש חתונות השנה ובכולן אותה המגמה - מזמינים מאות אנשים, שמים על השולחן כמה סוגי סלטים עם לחם וכך מחכים אפילו שעתיים (!) אחרי החופה עד שכל האורחים יתחפפו, ואז מוציאים מנות עיקריות בכמויות שראויות לכל גנאי. על הקינוח בכלל אין מה לדבר . בפעם הראשונה חשבתי לעצמי שהמארחים קמצנים, אחר כך הבנתי שזה הטרנד החדש. גועל נפש. מזמינים אותך כדי לעשות עליך קופה ונותנים לך אצבע משולשת. אין גבול לחמדנות. השיטה שלי - באים לאירוע ורואים מה יש למארחים להציע. כגודל הנדיבות כן גודל הצ'ק. רק כך נעצור את הסחף.
תגובה ל-3  |  17.04.12
8.
די לדקדאנס
די למשתאות כמו שהיה בנפילת האימפריה הרומית. כמה אפשר לאכול, ועוד בלילה? כולם כבר מפוצצים אחרי הקוקטייל עם הדברים הקטנים בכניסה, והארוחה אחר כך היא כבר עונש... זה ממש דקדאנס. שחיתות. גועל נפש. הכמויות העצומות האלה. וכמה אוכל נזרק !!!! והאורחים- משלמים על ארוחה שלא הם בחרו, במקום שהם לא רצו ועם חברה שהם לא בחרו, ועולה להם מחיר פי 10 מארוחה טובה שיכלו לאכול לבד וליהנות. גם האורחים סובלים מהנזק הכלכלי, וגם המתחתנים שאין להם כסף, וההורים שמוציאים את כל חסכונותיהם. זה כבר לא שמחה, זה סתם עסק כלכלי !!! בושה !!!! גועל נפש! אפשר לחגוג בחוג המשפחה בלבד, ולהפסיק עם השחיתות.
זוג צעיר , הרצליה  |  17.04.12
לכל התגובות