אירועי קיץ: המגמות החמות בעונת החתונות
נפרדים מהראוותנות ומדגישים את האווירה והקונספט הקולינרי הפשוט - אבל זה לא אומר שמשלמים פחות. "כלכליסט" מציג: כך ייראו השמחות בחודשים הקרובים
מזג האוויר הנוח מבשר גם את פתיחת עונת החתונות, ואחת המשימות היותר מתסכלות בדרך לאירוע המושלם היא גיבוש קונספט קולינרי ותפריט שיהיה מקובל על הזוג, ולפעמים גם על ההורים.
גם בתחום האירועים שולטות אופנות מתחלפות, ונראה שהעונה הנוכחית תציג ביתר שאת את המגמה הרווחת כיום בעולם המסעדנות: חזרה לפשטות ולאירועים קלילים וידידותיים יותר. כלומר, פחות מטחי זיקוקים ופחות שטיקים מנקרי עיניים, אבל זה לא אומר בהכרח הפקות או מנות זולות יותר. נדמה כי אחרי שיאי הראוותנות שנשברו בשנים האחרונות – ובהם הכשרת שטחי ענק בטבע, הקמת אוהלים, והטסת אמנים מחו"ל לבידור אלפי מוזמנים – כיווני האירוח מתעדנים וחוזרים לשפיות, לפחות למראית עין. "כלכליסט" סוקר את המאפיינים שיככבו באירועים של קיץ 2012.חזרה לפשטות
טלי יעקבי, מהמפיקות המובילות בתחום, המתמחה בארגון אירועים לאלפיון העליון, מספרת: "נגמרו ימי הבמות, המגדלים והעיצוב המטורף". "האירועים הנוצצים ומנקרי העיניים יצאו מהאופנה. החתונות הן כבר לא אירוע עסקי, והן מצטמצמות במספר המוזמנים", קובעת יעקבי. התוכן, היא אומרת, הופך להיות מרכז האירוע: "יש התעוררות של להקות שוליים, שמופיעות בחתונות ומביאות את הבשורה בביצועים עדכניים ומרעננים לשירים שכולם אוהבים. זה נותן נופך עדכני יותר לכל האירוע". האוכל, היא מוסיפה, רק שני בחשיבותו. "כבר כמעט לא מארחים שפים מפורסמים, ומחפשים קונספט קולינרי שיהיה כמה שיותר פשוט, ושיהיו כמה שפחות תורים. למשל, אוכל רחוב שמוגש בצורה מסוגננת אבל ידידותית למשתמש, פחות צלחות ויותר אוכל בפיתה או במזנון. אנשים רוצים לרקוד ולשמוח, ולא לעשות רושם".מטבח מסורתי
המטבח המסורתי, אומר השף עזרא קדם, המוביל את מחלקת אירועי הפרימיום הכשרה של קייטרינג ליאב, כובש לו מקום של כבוד גם באירועי הבוטיק. "אם פעם רוב החוגגים רצו להרשים את האורחים במנות מעוצבות ממטבחים רחוקים ובחומרי גלם אקזוטיים, היום הטרנד הוא חזרה למקורות, למנות מוכרות ואהובות, אך בפרשנות עכשווית. אנחנו עורכים עוד ועוד אירועים שבהם מוגשות גרסאות הגורמה של מאכלים מוכרים, כמו תבשילי דגים מסורתיים, ממולאים בגרסאות מיוחדות, גרסת המטבח העילי לכבד קצוץ ועוד מנות שאנשים מכירים ואוהבים מהבית".
מסיבות
גם לילך גרמן, שפית ושותפה בקייטרינג פודארט לילך, מדווחת על שינוי בהדגשים: "האוכל כבר אינו מרכז האירוע, אלא התוכן". בפודארט לילך מדווחים שאירועי המסיבה יהיו פופולריים במיוחד בקיץ הקרוב. ההגשה באירועים כאלה אינה נצמדת לנוסחה המסורתית של הגשת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, אלא מאפשרת לאורחים להיות עסוקים בחגיגה. האוכל מלווה אותם במהלך הערב (או הצהריים) בסגנון הגשה קליל התואם מסיבות.
עמדות ההכנה מול הלקוח הולכות ומשתכללות, ומציעות גם אטרקציה ויזואלית. אפילו מכונות הפסטה המשמשות את הטבחים מוצגות כיום לעיניהם של האורחים, לצד עמדות בסגנון רטרו, שבהן מוגשים מאכלים מסורתיים. למשל, עמדה של אוכל יהודי אשכנזי, כמו כבד קצוץ ואפילו גפילטע פיש, המוגשים לצד צ'ייסרים של וודקה קפואה.
12 תגובות לכתיבת תגובה