אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוה"ד של חקשורי תובע את חלקו בפשרה צילום: אוראל כהן

עוה"ד של חקשורי תובע את חלקו בפשרה

שלמה שפיר טוען כי על ניסן חקשורי לשלם לו שכר טרחה של 3 מיליון שקל, בגלל הסכם פשרה עם משה בובליל בפרשת קלאב הוטל. חקשורי: "זו סחטנות לשמה"

22.04.2012, 09:43 | מארק שון

עו"ד שלמה שפיר הגיש לבית המשפט המחוזי מרכז תביעה על כ־3 מיליון שקל נגד ניסן חקשורי, שאותו ייצג במהלך חלק מסכסוך קלאב הוטל המתוקשר עם שותפו דאז משה בובליל. שפיר, בעבר שותף בכיר במשרד כספי ושות', טוען כי הוא זכאי לשכר הטרחה בעקבות הסכם הפשרה שנחתם בין חקשורי לבובליל באוגוסט האחרון, ואף שלא ייצג את חקשורי באותה העת.

הסכסוך רווי היצרים בין השותפים לשעבר חקשורי ובובליל הסתיים במסגרת הליך גישור שנערך מול השופט בדימוס תאודור אור. במסגרת הסכם הפשרה שהושג, מכר חקשורי, מאנשי העסקים העשירים בארץ, את מלוא אחזקותיו בקבוצת קלאב הוטל (50%) לבובליל בסכום שלא פורסם עד כה. עו"ד שפיר טוען בתביעתו כי חקשורי קיבל כ־100 מיליון שקל עבור מכירת המניות.

ניסן חקשורי, צילום: אוראל כהן ניסן חקשורי | צילום: אוראל כהן ניסן חקשורי, צילום: אוראל כהן

הסכסוך בין השותפים החל ב־2002, אז חשד חקשורי כי בובליל מנסה להשתלט על עסקיו. השניים פנו לרב יאשיהו פינטו וחתמו באפריל 2003 על הסכם פשרה, ולפיו ניהול הקבוצה יהיה בידיו של בובליל. אולם, כמה חודשים לאחר מכן הודיע חקשורי לבובליל שאינו רואה את ההסכם כמחייב והגיש תביעה לבית המשפט המחוזי בת"א.

באוגוסט 2004, לאחר שבית המשפט קבע כי ההסכם בין הצדדים תקף ומחייב, הגיש חקשורי ערעור על פסק הדין לבית המשפט העליון. בנקודה זאת החליט חקשורי גם למנות את עו"ד שפיר במקום עו"ד אייל רוזובסקי. הקשר בין עו"ד שפיר לחקשורי נעשה על ידי דוד ספקטור, ששימש באותה העת כיועץ לחקשורי בסכסוך עם בובליל. ספקטור נמנה עם לקוחות משרד כספי כאשר שפיר עדיין עבד בו.

על פי כתב התביעה, הסכם שכר הטרחה בין חקשורי לשפיר כלל שלושה מרכיבים. המרכיב הראשון נגע לתשלום ריטיינר חודשי בגובה 10,000 דולר למשך שנה וחצי לפחות. המרכיב השני התייחס לתשלום בונוס שהיקפו ייקבע על ידי חקשורי במקרה של ניצחון שלו במאבק המשפטי או הסדר פשרה בסכסוך.

הרכיב השלישי קובע תשלום של חצי מיליון יורו לשפיר אם תיחתם עסקה בין חקשורי לבובליל, שבמסגרתה ימכרו את המניות שלהם זה לזה או לצד שלישי. "ההסכם קובע במפורש כי הסכום ישולם גם במקרה שבו משרד שפיר לא ייצג - מכל סיבה שהיא - את חקשורי בעסקה זו", נכתב בתביעה. שפיר טוען כי הסכם כזה אכן הושג ועליו הוא תובע תשלום.

לפי כתב התביעה, בספטמבר 2008 הודיע מישה חקשורי, בנו של ניסן חקשורי שניהל את ענייניו, לעו"ד שפיר כי הוא מעוניין להפסיק את עבודתו בתיק, וזאת תוך כיבוד מלא של ההסכם. בכתב התביעה מתואר כי חודשיים בלבד קודם, שלח חקשורי לעו"ד שפיר "בקבוק יין משובח באריזת עץ יוקרתית" בצירוף ברכה שבה הודה לו על הופעתו "האדירה שהרשימה לא רק אותנו אלא את כל הנוכחים באולם" יום לפני כן בבית המשפט העליון.

ביוני 2010, כשנתיים לאחר הפסקת עבודתו של שפיר, ניתן פסק הדין של בית המשפט העליון שלטענת שפיר היווה שינוי "מהפכני" ביחסים בין חקשורי לבובליל, ולמעשה ביטל את ההסכם שנחתם בתיווך הרב פינטו. "חקשורי זכאי היה לקבל לידיו את מניותיו, לאחר שבמשך שמונה שנים הודר מהן. שוויין של האחזקות הוערך על ידיו במאות מיליוני שקלים", טוען שפיר בתביעה. בעקבות פסיקת בית המשפט העליון הגיעו חקשורי ובובליל להסכם הפשרה ביניהם באוגוסט 2011. את התביעה של עו"ד שפיר הגישו עורכי הדין רון גזית, מוטי ארד ומירב אליהו. ניסן חקשורי מסר בתגובה: "זאת פשוט סחטנות לשמה. נראה מה נעשה עם זה, אולי תלונה במשטרה".

תגיות