אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרמניה: יוטיוב הורשעה בהפרת זכויות יוצרים צילום: בלומברג

גרמניה: יוטיוב הורשעה בהפרת זכויות יוצרים

גוגל נדרשה להוסיף מסננים לאיתור תוכן מוגן, וצפויה לשלם פיצויים כבדים אם פסיקת ביהמ"ש בהמבורג בנוגע לאתר הסרטונים תישאר על כנה. הערכות: ענקית הרשת תערער

22.04.2012, 10:29 | יוסי גורביץ

בית משפט בהמבורג פסק בסוף השבוע נגד גוגל ואתר הווידיאו שלה יוטיוב בתביעה שהגיש ארגון GEMA, המייצג כ-60 אלף אמנים בגרמניה. לפי הפסיקה, יוטיוב אחראית להפרות זכויות יוצרים המתרחשות באתר, המתבסס על תוכן שמעלים אליו הגולשים, וכי היא צריכה לפצות את הנפגעים.

GEMA תבעה את יוטיוב בשל 12 סרטוני מוזיקה שהועלו ליוטיוב מבלי שהאמנים קיבלו על כך תמלוגים. ההערכות הן שאם הפסיקה תישאר על כנה, גוגל תצטרך לשלם סכומים גדולים כפיצוי. עם זאת, ההערכות הן שענקית הרשת תערער על החלטת בית המשפט.

יוטיוב טענה כי אין לראות בה אחראית לסרטונים שגולשים מעלים אליה, משום שהיא רק פלטפורמה לתוכן, ומשום שהיא התקינה שורה של מסננים שמטרתם לזהות תוכן מוגן בזכויות יוצרים. החברה טענה עוד כי היא מתריעה בפני משתמשים שאסור להם להעלות תוכן מוגן.

בית המשפט מצא, עם זאת, שההגנות של יוטיוב אינן מספיקות וכי עליה להתקין מסננים נוספים, שעורכים חיפוש על פי מילה, כדי למנוע הפרות זכויות יוצרים בעתיד. עם זאת, בית המשפט פסק כי אין לדרוש מיוטיוב לערוך חיפוש לאחור בתוכן שלה כדי למצוא תוכן מפר זכויות, וכי היא לא יכולה להיות אחראית לכל התוכן שמועלה אליה.

יוטיוב טענה בתגובה כי משמעות הדרישות של בית המשפט היא שייקח זמן רב יותר להעלות סרטונים לאתר, כדי שתוכל לסנן את החומר. לטענתה, הדבר יפגע בעיקר בעיתונאים-אזרחים. הסנגורים הציגו הערכה ולפיה מועלים לשרתי יוטיוב כ-60 שעות של וידיאו מדי דקה.

GEMA ניהלה מו"מ עם גוגל בעבר, בנסיון להגיע להסכמה בנושא התמלוגים. אך דרישות הארגון ל-10% מהכנסות יוטיוב ממוזיקה, כמו גם תשלום עבור כל שיר מוזרם, לא התקבלו על ידי גוגל. זו המכה השניה שסופגת גוגל סביב יוטיוב וזכויות יוצרים, לאחר שלפני כשבוע בית משפט בארה"ב הורה לערוך דיון מחודש בתביעת הענק של ויאקום כנגד יוטיוב, שבה ניצחה גוגל בעבר בבית המשפט.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כל התנהלות זכויות היוצרים
יוצרת חשק להפוך להיות פיראט. גם ככה בישראל קשה להשיג תוכן חוקי (למעט דיסק סנטר והאוזן השלישית לא נשארו חנויות דיסקים, מוזיקה אלטרנטיבית כמעט ולא מיובאת לישראל למעט שתי חנוית, סרטים וסדרות גם כן צריך להזמין מחול וגם משם לא תמיד שולחים לישראל). לא כל שופט עיירת מחוז יכול להחליט בשביל כל עולם מה לראות ולשמוע ומה לא. העולם השתנה, הגיע הזמן שכל נושא זכויות היוצרים ישתנה גם הוא.
משה , תל אביב  |  22.04.12
2.
לא מפחיד
האינטרנט הרבה יותר מתוחכם מכל סינדיקט פשע של "אומנים" שמוכנים בשביל הכסף שלהם לגרום למיליוני משתמשים באינטרנט סבל כבד. יוטיוב היא בסך הכל פלטפורמה וצריך לקחת אותה בפרופורציות ככזאת. זה היה צפוי שפלטפורמה כל כך גדולה שפועלת בכל פינה שיש בה אינטרנט בעולם בסופו של דבר תתקל גם ברגולציה ומיסוד. אבל זה רק אתר אחד של תאגיד אחד מתוך... אלפים אם לא עשרות אלפים. וזה לפני שדיברנו על האינטרנט השחור...
קפיטליסט גאה  |  22.04.12
1.
הסכנה האמיתית לקידמה האנושית הן אותם חוקי "זכויות יוצרים"
משטרים דיקטטוריים כגון סין ואיראן לא הצליחו למוטט את האינטרנט אבל במקומם הגיעו תאגידי המדיה תאבי הבצע ולאט לאט בעזרת עורכי הדין הנכלוליים שלהם ופוליטיקאים ושופטים שהם קונים בכסף ובפרסום הם הורסים לנו את האינטרנט. אל תמעיטו בגודל הסכנה ובחשיבות המאבק - מטרתם היא לא רק לסחוט מאיתנו עוד כסף אלא גם לחזור ולהשתלט על כל המידע שאנו מקבלים כדי שיוכלו לעצב את תמונת העולם שלנו ולמעשה לשלוט בחיינו. אני מאוד מקווה כי יקום כח שיעצור אותם מלדרדר אותנו לעבר!
אמיל , באר שבע  |  22.04.12