אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מתקרבים לנקודה שבה המחשב יישמע וייראה כמו אדם" צילום: בלומברג

"מתקרבים לנקודה שבה המחשב יישמע וייראה כמו אדם"

ראש המחלקה במיקרוסופט שעומדת מאחורי פיתוח הקינקט ומנוע החיפוש בינג מספר על עתיד המחשוב. "הסמארטפון ייעלם, וכבר לא נדע האם אנחנו מדברים עם מחשב או אדם", אומר ריק ראשיד. "העתיד כאן בצורה של זיהוי קולי ושיחות ועידה, אבל אנחנו מקבלים אותו כמובן מאליו"

22.04.2012, 16:39 | הראל עילם
"בתוך עשר שנים יהיה לנו קשה לדעת האם אנחנו מדברים עם אדם או עם מחשב. ממשקי המחשב לעולם לא ייעלמו, אבל אנחנו כבר מתקרבים לנקודה שבה המחשב יראה וישמע כמו בן אדם". את הדברים האלה אמר אתמול ריק ראשיד, מנהל המחקר העולמי של מיקרוסופט, שהגיע לביקור מיוחד בארץ לרגל כנסThink Next של החברה.

בראיון ל"כלכליסט" סיפר ראשיד, האחראי על גוף המחקר של החברה, על עתיד הטכנולוגיה ועל הפיתוחים הספציפיים של המחלקה בה הוא עובד. "המחלקה שאני מנהל, ושהקמתי לפני 21 שנה, עובדת ללא מסגרת תקציב וללא ביורוקרטיה. כיום אנחנו מעסיקים 250 דוקטורנטים, שזה מספר גדול יותר מרוב האוניברסיטאות".

במסגרת עבודתה כבר יזמה מחלקת המחקר כמה פרוייקטים שהפכו למוצרים מרכזיים של החברה, כמו מערכת זיהוי התנועה קינקט (שמתבססת על השבב של פריימסנס הישראלית), מנוע החיפוש בינג וכן כלי זיהוי דיבור וסחר מקוון.

הסמארטפון ייטמע בסביבה
סמארטפון עם מערכת ההפעלה ווינדוס פון של מיקרוסופט. "יהיה חלק מהסביבה", צילום: בלומברג סמארטפון עם מערכת ההפעלה ווינדוס פון של מיקרוסופט. "יהיה חלק מהסביבה" | צילום: בלומברג סמארטפון עם מערכת ההפעלה ווינדוס פון של מיקרוסופט. "יהיה חלק מהסביבה", צילום: בלומברג

לדברי ראשיד, בעוד עשרים שנה ייעלם הטלפון החכם מהנוף. "אנחנו חושבים היום על מחשוב כמשויך למכשיר ספציפי, אבל בעתיד הוא יהיה חלק מהסביבה. המחשב יהיה חלק מהבית שלך וחלק מהמכונית שלך. למחשבים עצמם עדיין תהיה חשיבות עצומה, אבל הדרך שבה אתה קונה וצורך אותם תשתנה".

"מהבחינה הזו" , אומר ראשיד, "ווינדוס 8 מקרבת אותנו לשם. כל החלונות במערכת ההפעלה יסונכרו ביניהם לפי ההעדפות שלך, וזה מפשט דברים. ייקח זמן עד שנגיע לעולם שכולו ממוחשב, אבל אנחנו בהחלט בדרך לשם. העולם יהיה יותר אינטיליגנטי, יותר אישי, וידע להתאים את עצמו למשתמש.

"למעשה, העתיד הזה כבר קורה. אנחנו יכולים לאסוף ולנתח יותר מידע מאי פעם, ובדרכים מתוחכמות ומרתקות. זה נכון שאנחנו מדברים על זה כבר עשרים שנה, אבל זה קורה סביבנו ואנחנו לא שמים לב לזה. לדוגמה, עיתונאי שאל אותי לאחרונה מתי זיהוי קול באמת ייכנס לשוק, אבל זה כבר קורה בבנקים. אנחנו כל הזמן מחכים לטכנולוגיה, ואז לא שמים לב כשדברים קורים. זה כמו הקינקט: אנשים דיברו במשך שנים על ניווט תלת-ממדי, והנה הקונסולה כבר נמצאת בעשרות מיליוני בתים. כשהשינוי קורה, הוא קורה מאוד מהר.

"שנים דיברו על שיחות וועידה מקוונות, והנה פתאום אנשים משתמשים בזה בכל מקום, ומנהלים איתי וידיאו צ'ט מהקצה השני של המשרד. אלו דברים שאתה יודע שיקרו, ואתה רואה אותם במעבדות, ואז זו רק שאלה של זמן עד שהם מגיעים אל כלל הציבור".

לסנן את הרעש בקינקט

ראשיד נידב מעט מידע על העבודה מאחורי הקלעים של אחד המוצרים המצליחים ביותר מבית ענקית התוכנה בשנים האחרונות. "הבעיה הגדולה ביותר בפיתוח הקינקט הייתה לסנן הפרעות ויזואליות בסביבה תלת-ממדית עמוסה בפרטים. המצלמה עצמה לא מסוגלת לעשות זאת ללא טכנולוגיית הניתוח שלנו, בטח לא בבית וכמוצר מסחרי.

"בתחילת נובמבר עדכנו את הממשק של האקסבוקס עם תמיכה מלאה בפקודות קוליות, שעובדת גם בזמן משחק עם פיצוצים ברקע. זאת טכנולוגיה שיצאה מהמעבדות שלנו". לגבי פקודות קוליות בעברית,  אמר ראשיד כי החברה מנסה לתמוך בכל השפות.

כנס Think Next של מיקרוסופט, שראשיד הוא אורח הכבוד והנואם הראשי בו, מתקיים היום (א') ומחר. אתמול הוצגו במסגרתו בנמל תל אביב 40 ביתנים של טכנולוגיות פורצות דרך, 20 מהן של סטארט־אפים ישראליים ו־20 מהן פרי פיתוח מרכז המו"פ של החברה בישראל ומרכזי מו"פ שלה ברחבי העולם.

באירוע הוצגה הדגמה של חדר וירטואלי שמיקרוסופט מכנה "אליס", על שם ספריו של לואיס קרול. המערכת, המתבססת על שילוב בין הקינקט, מראה ומקרן, מאפשרת לתקשר עם חדר וירטואלי הנמצא בצדה השני של המראה.

מערכת אליס, צילום: קובי קנטור מערכת אליס | צילום: קובי קנטור מערכת אליס, צילום: קובי קנטור

יחד עם ראשיד הגיעו לארץ גם בכירים אחרים במיקרוסופט, ביניהם סומה סומאסגאר, סמנכ"ל החברה לפיתוח, גורדיפ סינג-פאל, סמנכ"ל החברה לתחום שירותי בינג מובייל וג'י.פי. וולרשיים, מנהל תחום קינקט לווינדוס. מחר יתמקד הכנס בהשקת מוצרי דגל חדשים מבית מיקרוסופט המיועדים לארגונים.

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
ל-23
אתה לא כ"כ מעודכן התפתחויות. הצפי נכון להיום הוא מידול המוח, כולל האלסטיות, בצורה ממוחשבת עד 2020, משמע שבאזור הזמן ההוא כבר יהיה כבר אפשר יהיה לראות מחשבים שחושבים כמו אנשים, צוברים זכרונות כמונו, ולכן מסוגלים לעשות הקשרים אסוצייטיביים, אולי הם לא ידעו מה זה "שובע", אם להשתמש בדוגמא שכתבת, אבל גם אתה לעולם (לפחות בצורתך הביולוגית) לא תחווה את הרשת כמו שהם חווים אותה.
24.04.12
25.
מיקרוסופט טובה בלחזות את העתיד ? בינתיים, הם מפסידים את ההווה !
פחחחח, מיקרוסופט הינה מטרה למשל ולשנינה. סמל לאובדן דרך ותרבות אירגונית 'אמריקאית' במובן הרע של המושג. מיקרוסופט נשרכת טכנולוגית וחזון תעתועים . ולמיקרוסופט אין לה תקומה... הוראות הפעלה: יש לפרק ולהרכיב מחדש
מיקצוען  |  23.04.12
24.
Windows XP - ה"כשלון" הגדול ביותר של מייקרוסופט.....
מאז שהתחילה מייקרוספט לשווק את מערכת ההפעלה Windows XP ף יחד עם חבילת Office בתחילת שנות האלפיים, לא הוציאה החברה מתחת מתחת ידיה שום חידוש או מוצר פורץ דרך. והראיה, עד היום, המגזר העיסקי בכל עולם (וכמובן גם בישראל), עובד בסביבה המוכרת והידועה של Windows XP ו-Office. בדיעבד, אין גם שום צורך לשדרג את מערכי המיחשוב, אין צורך ברכישת תוכנות חדשות ומערכות הפעלה, והתכניות הקיימות, ומערכות ההפעלה, בנות למעלה מ-10 שנים, ממשיכות לשרת את כל העולם, כמעט ללא שום שינוי של ממש. הדבר דומה מעט לעולם התעופה האזרחית, שבו לא נשתנתה מהירות הטיסה, מערכות ההנעה, ו/או הקונספט של למעלה מ-180 נוסעים הישובים בטורים כשפניהם לכיוון הטיסה, מאז הופעת מטוס הבואינג 707 בשנת 1954 ועד היום. מעניין היכן היינו נמצאים היום אם חברה חדשנית יותר ממייקרוסופט (כמו אפל) היתה נוטלת את ההובלה בתחומי המיחשוב בעולם.
איתמר , גבעתיים  |  22.04.12
22.
יש עוד מרחק עצום לבינה מלאכותית כמעט מלאה
בינה מלאכותית לעולם לא תהיה מלאה כי בניגוד לבינה אנושית בינה מלאכותית מתבססת על היקשים סטטיסטיים וזאת משום שהיא אינה מסוגלת להבין את משמעותם של דברים. מחשב יהיה מסוגל לקשר בין מטבח לאוכל או לקשר בין אוכל ושובע אבל הוא לעולם לא יבין מה זה שובע, אוכל וכן הלאה. הוא גם לא יוכל להציב לעצמו מטרות אלא אם תוכנת אליהם מראש. למחשב הרבה יותר מורכב ללמוד סביבה וחוקיות מכיוון שהוא לא מכוון אל אלו מראש, הוא לא אסוציאטיבי ויהיה קשה מאוד לתכנת אותו כך שיוכל ליצור קשרים בעלי הגיון ממשי בין אובייקטים שאינו מכיר. קשה, אבל אולי אפשרי. ואם זה יהיה אפשרי, מחשבים יוכלו להאזין לקווי טלפון, לתכנן מלחמות, לתכנן מוצרים, לצפות מגמות שוק, לנתח את החברה האנושית באמצעות איסוף מידע אדיר עליה (בזמן הווה ובזמן עבר) וכן הלאה. כללית, לכל דיקטטור טוב יהיה מחשב ענק מתחתיו במצב כזה. למרות זאת, לדעתי חזון כמו "סקיינט", למי שזוכר את שליחות קטלנית 2, הוא חזון אפשרי. כלומר, אם מחר תחליט מדינה כמו ארה"ב לשפוך עשרות מיליארדי דולרים כל שנה לאורך עשור או שניים על קידום הבינה המלאכותית ברמת התוכנה והאלוגריתמים ויצירת כוח מחשוב (מחשבים קוואנטיים?) שיספיק כדי לתמוך בה.
גלעד  |  22.04.12
לכל התגובות