אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במאי "טיטאניק" ויו"ר גוגל חוברים למיזם כרייה בחלל צילום: בלומברג

במאי "טיטאניק" ויו"ר גוגל חוברים למיזם כרייה בחלל

ג'יימס קמרון ואריק שמידט השקיעו בפרויקט עתידני שהקים פיטר דיאמנדיס ושיושק מחר במוזיאון לחקר הטיסה בסיאטל. עוד בפרויקט: מייסד אמזון ג'ף בזוס והמיליארדר צ'רלס סימוני

23.04.2012, 09:12 | סוכנויות הידיעות

במאי "טיטאניק" ו"אווטאר" ג'יימס קמרון מתרחב מעבר לגבולות כדור הארץ ויוצא לחפש את עתידה של האנושות בחלל החיצון. לפי דיווח של "הוול סטריט ג'ורנל", קמרון נמנה עם המשקיעים והיועצים של מיזם חדש שמתכנן לבצע משימות כרייה של אסטרואידים בחלל. מלבד קמרון חברו לפרויקט העתידני יו"ר גוגל אריק שמידט, עמיתו לארי פייג' ומהנדס התוכנה המיליארדר צ'רלס סימוני, שכבר טס פעמיים לחלל.

המיזם, שזכה לשם פלנטרי ריסורסס (Planetary Resources), פרסם הודעה קצרה לעיתונות לקראת השקת החברה מחר במוזיאון לחקר הטיסה בסיאטל, וושינגטון. כרטיסים לאירוע אף הוצעו למכירה לקהל הרחב ב־25 דולר. האירוע יתקיים בגלריית החלל על שם סימוני, לשעבר מנהל צוות הפיתוח של מיקרוסופט אופיס.

פני הקרקע של אסטרואיד, צילום: shutterstock פני הקרקע של אסטרואיד | צילום: shutterstock פני הקרקע של אסטרואיד, צילום: shutterstock

"החברה מכסה שני סקטורים מהותיים, חקר החלל ומשאבים טבעיים, כדי להוסיף טריליוני דולרים לתמ"ג העולמי ולסייע בהבטחת את השגשוג של האנושות" — זוהי הטענה הנועזת של החברה. "הסטארט־אפ החדשני הזה ייצור תעשייה חדשה והגדרה חדשה למונח משאבים טבעיים", נאמר עוד בהודעת החברה.

האפשרות של הפקת חומרים גולמיים כמו ברזל וניקל מאסטרואידים נידונה כבר במשך עשורים, אך העלויות הגבוהות והטכנולוגיה המורכבת היוו תמיד מכשול בדרך להשגת המטרה. בנאס"א העריכו כי עלות הכרייה תעמוד על מאות מיליארדי דולרים וכי יידרש יותר מעשור להנחיית אסטרונאוטים על אסטרואיד. עם זאת, התקווה היא שהמשאבים שיימצאו באסטרואידים יהפכו את העניין למשתלם. מחקרים מצביעים על כך שזהב ומתכות אחרות הנמצאות בקליפת כדור הארץ מקורן באסטרואידים שהתנגשו בכדור הארץ במהלך היווצרותו.

את המיזם החדש הקימו אריק אנדרסון ופיטר דיאמנדיס. "מאז שהייתי ילד קטן רציתי לעשות רק דבר אחד, להיות כורה אסטרואידים", סיפר דיאמנדיס בראיון שהעניק למגזין "פורבס" בתחילת השנה. "אני מאמין שפתיחת משאבי החלל לטובת האנושות היא מהותית", הוסיף.

עוד מופיעים ברשימת המשקיעים רם שרירם, בכיר בגוגל ובעל קרן הון סיכון, ורוס פרו ג'וניור, בנו של המועמד לשעבר לנשיאות ארה"ב. האסטרונאוט לשעבר טום ג'ונס ישמש כיועץ.

בחודש שעבר היה קמרון לצוללן הסולו הראשון שיצא לחקור את החלק העמוק ביותר של האוקיינוס — שקע מריאנה באוקיינוס השקט שעומקו כמעט 11 ק"מ.בשנים האחרונות, בעקבות החלטתה של נאס"א לסגת ממשימות גילוי בחלל, יזמים עשירים כמו מייסד אמזון ג'ף בזוס ומייסד טלסה מוטורס ו־PayPal אלון מוסק, ניסו לגשר על הפער שנוצר בעזרת הכסף האישי שלהם, בין השאר כדי להטיס תיירים לחלל ולקדם ייצור טילים מסחריים.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אין ברירה: אם רוצים להמשיך לצרוך ולצרוך ולצרוך, צריך משאבים נוספים:
כיום, ארה"ב מהווה כ-5 אחוזים מהאוכלוסיה, אבל צורכת כ-20 אחוזים מהמשאבים הגלובליים. אירופה, ומדינות כמו יפן, אוסטרליה דרום קוריאה וכו' צורכות באחוזים יחסיים דומים. כל שאר המדינות רוצות גם הן להגיע לשם - רמת חיים מערבית, המלווה בצריכה תואמת. אם כל מדינות העולם יצרכו כמו ארה"ב - נזדקק לפי 5 יותר משאבים משניתן להפיק כרגע. מאיפוא נפיק אותם? מים המלח? כמה זיהום יווצר? כמה נזק סביבתי? ואם לא נצליח לייצר כל-כך הרבה משאבים, והמחירים יעלו - מי ישלם את המחיר? יש לנו שתי אפשרויות: א. להאט את קצב הצריכה: למשל, שאנשים יחליפו רכב כל 10 שנים, ולא כל 3. נסו למכור את זה לאמריקאים (ולכל מי שרוצה להיות כמוהם, שזה בערך כולם). ב. למצוא משאבים נוספים מחוץ לפנטה שלנו.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  24.04.12
1.
זה מזכיר לי את "היום השלישי"
יצורים מהחלל מגיעים לכוכב שלנו כדי לכרות ממנו את כל המשאבים, וללכת, בלי שום התחשבות ביצורים שחיים על אותו כוכב. חוץ מזה - הרי ידוע שיש בחלל כל מיני חידקים, ווירוסים, וכדומה, שיכולים לחיות (או להיות רדומים) במשך אלפי שנים. מה יקרה אם אותם כורים ישלחו לכאן סלעים נגועים באותם חידקים, שיגרמו כאן לכל מיני מגיפות וחולירע ? מישהו חשב על זה ?
23.04.12