אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוחרי הנחושת מריחים עליות באוויר צילום: סיון פרג'

סוחרי הנחושת מריחים עליות באוויר

מחיר הנחושת עלה בשבוע החולף ב־2%, והיקף פוזיציות הלונג על הסחורה קפץ לשיא של שישה שבועות. וגם: מדוע הסוכר צפוי לרדת?

23.04.2012, 08:08 | אורי בירמן

פרסום פרוטוקול ישיבת הוועדה המוניטרית של הפדרל ריזרב בתחילת החודש גרם לאכזבה בקרב המשקיעים, שציפו להכרזה על תוכנית תמריצים שלישית, ופדו כ־640 מיליון דולר ממכשירים מנוהלים בתחום הסחורות (בשבוע שהסתיים ב־11 באפריל). כמחצית מהפדיונות נרשמה בזהב ובמתכות היקרות והסתכמה ב־290 מיליון דולר.

סין תתחיל מסחר בחוזים

סין צפויה להתחיל מסחר בחוזים על נפט גולמי בתוך שנה, כך על פי דיווחי סוכנות XINHUA. שוק החוזים על הנפט בסין יהיה השלישי בגודלו אחרי ארה"ב ואנגליה. הסינים מעוניינים להגביר את ההשפעה שלהם בשוק הנפט כי היבוא הסיני אחראי ל־70%–80% מהתוספת לתפוקה החדשה בעולם.

מחירו הממוצע של הבנזין בתחנות התדלוק בארה"ב ממשיך לרדת, מ־4 דולרים לגלון בתחילת החודש ל־3.8 דולרים לגלון ביום שישי האחרון. מחיר החוזה על הבנזין נפל לשפל של שבעה שבועות ואיבד כבר 8% מהשיא של השנה הנוכחית.

החוזים על מחיר חבית נפט מסוג WTI נפלו כבר 6% מהשיא שנרשם השנה, והפער בין נפט מסוג ברנט למחיר נפט מסוג WTI הצטמצם בכ־6 דולרים מאז תחילת החודש, ל־14.8 דולר לחבית.

ירידה בצריכה בארה"ב

ומה חושבים בשוק? אנליסטים טוענים כי ללא המתיחות עם איראן מחיר הנפט היה אמור ליפול לאזור ה־85 דולר לחבית בגלל חולשת הכלכלה. על פי חברת מסטרקארד, צריכת הבנזין בארה"ב בשבוע האחרון נמוכה ב־5.4% מהצריכה בתקופה המקבילה. במקביל, סקר של בלומברג בקרב 30 אנליסטים העלה כי 17 מהם מעריכים כי מחיר הנפט יירד בשבוע הקרוב, ורק שבעה מעריכים כי הוא יעלה.

בתוך כך, בשבוע שעבר קרא הנשיא אובמה לקונגרס להגביר את הפיקוח על שוקי הנפט, כדי למנוע מניפולציות של השוק. בכוונתו להגדיל פי שישה את צוות האכיפה של רגולטור הסחורות (ה־CFTC). במקרה או שלא, יומיים אחר כך הודיעה בורסת הסחורות בניו יורק על הורדת דרישת הביטחונות על סוג של חוזי נפט, הנסחרים בצמדים.

הכותב הוא מנהל תחום גלובלי בכלל פיננסים

סוכר: ברזיל מפילה מחירים

בעונת 2009–2008 צנחה תפוקת הסוכר העולמית ב־44%, וגרמה לעליית מחירים עד לשיא של יותר מ־35 דולר לפאונד ב־2011, דבר שהביא להגדלת היצע קני הסוכר וסלק הסוכר. בשנת 2011 עמדה תפוקת הסוכר העולמית על כ־168 מיליון טונות. במקביל, מחיר הסוכר איבד כ־30% מאז השיא שרשם, כשבעיקר תרמו לכך משלוחי הסוכר מברזיל, היצואנית הגדולה בעולם, שעלו ב־2.4% בשנה האחרונה.

באותה תקופה נחלש הריאל הברזילאי בכ־22%, מה שמעודד את המגדלים לייצא עוד ועוד סוכר, כאשר התמורה המתקבלת שווה יותר במטבע המקומי. הספקולנטים הצטרפו השבוע למגמה והקטינו את פוזיציות הלונג הספקולטיביות ב־20%. הציפייה היא שתפוקת הסוכר בברזיל תגדל ב־5.7% בעונה הקרובה, ואילו בהודו (המגדלת השנייה בעולם) צפויים לשתול 5% יותר קני סוכר בעונה הקרובה בשל תחזית לעונת גשמים טובה.

ביום שישי פרסם משרד החקלאות האמריקאי תחזית שעל פיה יבול סלק הסוכר יגדל השנה בכ־3%. תחזית שפורסמה על ידי אחד מבנקי ההשקעות מצביעה על כך שהם מצפים לירידה החדה ביותר במחירי הסוכר בחצי שנה הקרובה.

השורה התחתונה: מחיר הסוכר צפוי להמשיך להילחץ כלפי מטה לאור עודף ההיצע הצפוי בקני הסוכר ובסלק הסוכר.

 

 

זהב: ההודים אוגרים

 

מחיר הזהב שמר על יציבות וסיים את השבוע בעליות של כ־1% לרמה של 1,642 דולר לאונקיה (לעומת הדולר שנחלש בכ־0.9%). האירוע המשמעותי השבוע יהיה פקיעת האופציות על חוזי הזהב ביום שלישי, וחלק מהסוחרים מעריכים כי מחיר הזהב עשוי להגיע ל־1,650 דולר לאונקיה עד לפקיעה, לאור כמות הפוזיציות הפתוחות במחיר המימוש הזה, שהוכפלה בחודש האחרון ל־12 אלף חוזים ששווים 1.2 מיליון אונקיות זהב.

לאחר שהממשלה ההודית ריככה את כוונתה להעלות מסים על יבוא זהב, החלו הבנקים ההודים לאגור זהב על רקע הערכותיהם לזינוק בביקוש לזהב לקראת החג ההינדי Akshaya Tritiya, שיחול ביום שלישי. אחזקות תעודות הסל בזהב ירדו ב־0.1% בשבוע האחרון, אם כי הן עדיין נמצאות ב־10.7% מעל הרמה של השנה החולפת. בתחילת השבוע התפרסמו נתוני הסחר של איטליה לפברואר, והראו שיפור של 35.6% ביצוא האיטלקי לשוויץ לעומת פברואר 2011, שמקורו בעיקר ביצוא של זהב גולמי. ב־2011 ייצאה איטליה 120 טונות זהב לשוויץ, ב־65% יותר לעומת 2010. והספקולנטים? לאחר שבועיים של הקטנת פוזיציות, נרשמה עלייה של כ־4% בכמות פוזיציות הלונג הספקולטיביות.

השורה התחתונה: מחיר הזהב יעמוד השבוע בסימן פקיעת האופציות על החוזים מחר. המחיר עשוי להגיע ל־1,650 דולר לאונקיה.

 

נחושת: הסינים יקפיצו הביקוש

 

סוחרי הנחושת מריחים עליות. כמות פוזיציות הלונג הספקולטיביות נטו על המתכת גדלה לשיא של שישה שבועות, ל־1,257 חוזים, ומחירה עלה השבוע ב־2%. מדיווחי החברות מסתבר כי אמנם נרשמת ירידה בתפוקת הנחושת, אך מנגד, הביקוש הסיני (40% מהצריכה העולמית) לא השתנה.

בברקליס צופים השנה מחסור של 278 אלף טונות נחושת, שהם בערך הכמות שנצרכת באירופה בחודש. הנחושת משמשת כברומטר טוב למצב הכלכלה, ואכן השבוע התפרסמו כמה נתוני מאקרו חיוביים, בהם סקר ה־IFO הגרמני שהגיע לשיא של תשעה חודשים, ההנפקה המוצלחת של אג"ח ממשלת ספרד ועליית מדד המדדים המובילים. המלאים הגבוהים של נחושת בסין שהדאיגו את הסוחרים הפכו כיוון והחלו לרדת תוך שהם רושמים ירידה של כ־5% בשבוע האחרון - הירידה החדה בארבעת החודשים האחרונים. מפיקת הנחושת הגדולה בסין, Jiangxi, צופה כי המלאים ימשיכו לרדת בהדרגה ותחול צמיחה של 6%–7% בביקוש לנחושת בחמש השנים הבאות. עיקר הביקוש מגיע מתעשיית כבלי הנחושת ותעשיית הרכב, ומנגד נרשמת חולשה בביקוש לצנרת נחושת המשמשת במוצרים לבנים, שם המלאי עדיין גבוה.

השורה התחתונה: לפי תחזיות מפיקת הנחושת הגדולה בסין, מלאי הנחושת ימשיך לרדת, ותחול צמיחה של 6%–7% בביקוש לסחורה.

 

תגיות