אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חצי ישראלי, יותר מהיר: אינטל משיקה את מעבדי אייבי ברידג'

חצי ישראלי, יותר מהיר: אינטל משיקה את מעבדי אייבי ברידג'

המעבדים החדשים, שבפיתוחם השתתף הסניף המקומי של ענקית השבבים, נועדו לספק חיסכון משמעותי בצריכת האנרגיה של המחשבים. הם מאפשרים ביצועים גרפיים משופרים, ולפי החברה מציגים שיפור של 5%-10% במהירות הרצת היישומים

23.04.2012, 19:02 | הראל עילם

אינטל משיקה היום (ב') מעבדים ולוחות אם המתבססים על טכנולוגיית הייצור החדשה של החברה, Ivy Bridge. סדרת המעבדים היא פיתוח משולב של אינטל ישראל ושל מרכזי הפיתוח של החברה בארצות הברית.

לפי רוני פרידמן, מנכ"ל קבוצת פיתוח המעבדים בענקית השבבים, המעבד עצמו פותח בארץ, ואילו המנוע הגרפי - בארצות הברית. רוב הפיצ'רים הנוספים חולקו חצי-חצי בין המרכזים השונים. מחירי המעבדים בארץ עדיין אינם ידועים: בארה"ב הם יעמדו על 300-140 דולר למעבד.

מספר חברות מובילות, ובהן אייסר, לנובו, סמסונג ואסוס הכריזו בחודשים האחרונים כי ישיקו מחשבים ניידים מקטגוריית אולטרה-בוק המתבססים על מעבדי אייבי ברידג'. ההשקות צפויות לקראת המחצית השנייה של השנה, ומחירי המחשבים יעמדו על 1,200-700 דולר - בדומה לרוב האולטרה-בוקים מהדור הנוכחי.

יכולות גרפיות משופרות

 

אייבי ברידג' מבוססת על סדרת המעבדים סנדי ברידג', שפותחה בישראל. בין השאר, היא תומכת בתקן USB 3.0 שהוא מהיר פי 10 ממהירות העברת הנתונים של USB 2.0, וכן בחריץ הרחבה מהיר במיוחד לכרטיסים גרפיים, PCI 3.0. המעבדים, לפי אינטל, מציגים שיפור של 5%-10% במהירות הרצת היישומים. המעבדים למחשבים ניידים כוללים "מצב טורבו", המאפשרת לפעול במצב חסכוני באנרגיה או לשים דגש על ביצועים על ידי מעבר להספק גבוה יותר.

בסך הכל חושפת אינטל 13 מעבדים חדשים המיועדים למחשבים ניידים ונייחים, וכוללים בין שתיים לארבע ליבות במהירויות של 3.7-2.8 גיגה-הרץ לכל ליבה. השם המסחרי של המעבדים יהיה Intel Core i3-2, i5-2, ו-i7-2.

כל המעבדים כוללים גם מאיץ גרפי מובנה, שמשפר את יכולות התלת-ממד הקיימות של המעבדים ב-100%-200% לעומת Sandy Bridge. המאיץ הגרפי תומך בעבודה על שלושה צגים בו זמנית, משפר את יכולת דחיסת הווידיאו ב-100% ומציע תמיכה ב-DirectX 11.

פרידמן. הפיתוח התחלק חצי-חצי פרידמן. הפיתוח התחלק חצי-חצי פרידמן. הפיתוח התחלק חצי-חצי

עד כה היכולות הגרפיות של מעבדי אינטל נפלו משמעותית ממאיצים גרפיים מקצועיים ואף פשוטים, המשולבים על לוח האם. לפי פרידמן הדבר צפוי להשתנות: "אנחנו חושבים שהביצועים של אייבי ברידג' שמים אותנו בעמדת תחרויות מצוינת לעומת פתרונות הגרפיקה המשולבים והעצמאיים של חברות אחרות".

קטן יותר, יעיל יותר

Ivy Bridge היא סדרת המעבדים הראשונה בעולם המשתמשת בטכניקת מתקדמת של ייצור שבבים בגודל 22 ננומטר בלבד, לעומת 32 ננומטר במעבדים הקודמים של החברה. בנוסף למעבר לשיטת ייצור של 22 ננומטר, אילו הם גם המעבדים הראשונים בעולם המתבססים על שיטת ייצור חדשה של מעבדים תלת-ממדיים.

התוצאה היא מעבדים קטנים, חכמים ויעילים יותר, שמסוגלים לספק חיסכון משמעותי בצריכת האנרגיה ובחום הנפלט מהמכשיר, במגמה ליצור מחשבים ניידים דקים וחסכוניים יותר. אף שהמעבדים עצמם אינם מהירים משמעותית מהסדרות הקיימות של אינטל, הם יכולים להציע חיסכון של למעלה מ-50% בצריכת האנרגיה.

ב-2013 אינטל אמורה להציג את מעבדי Haswell, שיתמכו בעד שמונה ליבות וימשיכו לשפר את המאיץ הגרפי המובנה. פרידמן מבטיח שנראה שיפורים מתמשכים בקטגוריית האולטרה-בוק, עם מחשבים ניידים ששמים דגש על צריכת אנרגיה מצומצמת, ביצועים משופרים וזמן סוללה ארוך משמעותית.

בו זמנית, אינטל ממשיכה לעבוד על יצירת מעבדים קטנים יותר ויותר, ופועלת לעבור לשיטת ייצור של 10 ננומטר. מתי ההתקדמות תיעצר? "כבר הרבה שנים אומרים שה'סיליקון נגמר', אבל למרות הטענה שאי אפשר להקטין יותר את ממדי המעבדים, אנחנו ממשיכים", אומר פרידמן.

תגיות