אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התנועה לאיכות השלטון עתרה נגד המדינה בנושא מינוי יועמ"ש משרד התקשורת צילום: מיקי אלון

התנועה לאיכות השלטון עתרה נגד המדינה בנושא מינוי יועמ"ש משרד התקשורת

עו"ד דנה נויפלד נכנסה לתפקידה לפני כחודש, ובתנועה דרשו לקבל את פרטי המכרז שהביאו לבחירתה, בטענה כי היה חסר. קודם לכן דחו משרד התקשורת ונציבות שירות המדינה את טענות התנועה

23.04.2012, 18:25 | גילעד נס
התנועה לאיכות השלטון ממשיכה לבקר את הליך מינויה של היועצת המשפטית החדשה של משרד התקשורת, עו"ד דנה נויפלד. היום (ב') הגישה התנועה עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים, בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים, ובה ביקשה מבית המשפט כי יורה למדינה למסור לה את המידע הנוגע למכרז בו נבחרה נויפלד.

נויפלד מונתה לפני כחודש והחליפה את עו"ד נגה רובינשטיין, שפרשה לפני מספר חודשים. כבר בעת ההכרזה על המינוי טענה התנועה לאיכות השלטון כי הליך הבחירה, שהסתפק במכרז פנימי בקרב משרדי הממשלה, היה חסר, ולא איפשר להרחיב את מעגל הבחירה. התנועה פנתה לנציבות המדינה ולמשרד התקשורת, תוך שהיא מלינה על ההליך והבחירה, ולמרות שהנציבות ציינה כי נויפלד נמצאה בעלת הכישורים הטובים ביותר לתפקיד מבין המועמדים, החליטה התנועה להמשיך את המאבק באמצעות הגשת העתירה. העתירה אינה מבקשת לבטל את המינוי, אלא לדרוש מנציבות המדינה להעביר את המידע הרלוונטי לגביו, על פי חוק חופש המידע.

התנועה טוענת כי במיוחד לאור חשיבותה של הלשכה המשפטית במשרד התקשורת, ולאור הביקורת שמתח עליה בג"ץ בעניין ניהול אגרת התדרים (ביקורת שבעקבותיה אף נאלץ המשרד להחזיר ישרות מיליוני שקלים לחברות הסלולר), יש להקפיד ולאתר מועמד שיענה על הצרכים הספציפיים של הלשכה המרכזית בזמנים אלו.

קודם להגעתה למשרד התקשורת שימשה נויפלד כרפרנטית תחום התקשורת במשרד המשנה ליועץ המשפטי לממשלה במשך כשבע שנים, וליוותה את כל המהלכים שביצעו שרי התקשורת בשנים האחרונות, ובמיוחד בתקופתו של השר כחלון, ולפיכך בחירתה לא התקבלה בהפתעה. לאחר בחירתה אמרו מקורבים למשרד התקשורת כי נסיונה בתחום יסייע לה להשתלב במהירות בעבודת משרד התקשורת, הנדרש להאיץ את הטיפול במספר נושאים מהותיים.

התנועה לאיכות השלטון, מאידך, ציינה בפנייתה לנציבות המדינה ולמשרד התקשורת כי נויפלד התמודדה בעבר על משרת היועצת המשפטית של המועצה לכבלים ולווין אך לא זכתה בה. התנועה דרשה לקבל את פרטי המכרז, הקריטריונים, למתמודדים ופרוטוקול ההחלטה של ועדת הבוחנים שבחרה בנויפלד, ומשלא נענתה בידי נציגי המדינה החליטה לפנות לבית המשפט. התנועה אף מבקשת מבית המשפט לזרז את ההליך, המעניק בדרך כלל 30 יום לנשואי העתירה להשיב לו, ולדרוש את התגובה "ללא שיהוי".

טרם נתקבלה תגובת משרד התקשורת.

נציבות שירות המדינה מסרה בתגובה לפנייתה המקורית של התנועה לאיכות השלטון כי נויפלד גברה במכרז על 7 מועמדים שענו על דרישות התפקיד, ונבחרה פה אחד על ידי כל חברי ועדת הבחירה. "הוועדה התרשמה ביותר מן הידע המקצועי והניסיון שלה בתחומי התקשורת הרלוונטיים לעבודת המשרד, לרבות יכולת התמודדות בטווח המיידי עם האתגרים העומדים בפני המשרד", נמסר מהנציבות.

תגיות