אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל ומיקרוסופט הולכות ראש בראש מול דרופבוקס איור: ליאב צברי

גוגל ומיקרוסופט הולכות ראש בראש מול דרופבוקס

השירות החדש של מיקרוסופט מהווה ארגון מחדש של שירות האחסון "סקיידרייב" ושירות הגיבוי וסינכרון הנתונים מש. מיקרוסופט איחדה את שניהם ומציעה אותם תחת מותג הסקיידרייב ללקוחות ווינדוס לייב

24.04.2012, 15:31 | רפאל קאהאן

לחברת דרופבוקס, בעלת שירות הגיבוי הפופלארי ברשת, יש הרבה ממה לחשוש מהמהלך האחרון של מיקרוסופט. לקראת השקת מערכת ההפעלה החדשה, ווינדוס 8, ענקית התוכנה מרדמונד הכריזה אמש (ב') כי היא מאחדת את שירות סנכרון הקבצים מש (Mesh) תחת המותג הקיים של שירות האחסון בענן הותיק שלה, סקיידרייב. כמו כן, לפי מספר דיווחים, גוגל מתכוונת להשיק את השירות המתחרה שלה, ה-Gdrive, כבר השבוע.

לשירות החדש-ישן של מיקרוסופט הושקו אפליקציות חדשות שיאפשרו ללקוחות לגבות את הנתונים שלהם באופן אוטומטי, בדיוק כמו בשירות המתחרה של דרופבוקס. האפליקציות יפעלו על מחשבי ווינדוס ומק, וכן על מכשירי iOS וטלפונים המבוססים על ווינדוס פון 7. החברה אינה תומכת כעת באופן רשמי באפליקציות אנדרואיד, אבל הוסיפה המלצות המאפשרות להשתמש בסקיידרייב על מכשירי אנדרואיד השונים, ביניהם גם הקינדל פייר והנוק.

במסגרת ההשקה המחודשת שינתה מיקרוסופט את נפח האחסון החינמי אותו היא מציע לכל משתמשי שירות ווינדוס לייב, והורידה אותו ל-7 גיגה-בייט בלבד. עד כה, החברה הציע 5 גיגה-בייט למשתמשי מש ו-25 גיגה-בייט למשתמשי סקיידרייב. משתמשים קיימים וחדשים יזכו בשדרוג חזרה ל-25 גיגה-בייט, כל עוד ירשמו בקרוב - אבל לפי הצהרות החברה, בהמשך השדרוג יהיה בתשלום.

דרופבוקס, לעומת זאת, עדיין מספקת ללקוחותיה רק 2 גיגה-בייט בחינם, וגובה תשלום נוסף על שדרוג. קשה להאמין שהיא תוכל להתחרות בהצעה של מיקרוסופט ולהעלות באופן גורף את נפח האחסון עבור כל 50 מיליון משתמשיה.

מיקרוסופט ודרופבוקס אינן לבד

 

המאבק על שירותי הגיבוי בענן איננו רק בין מיקרוסופט לדרופבוקס. כיום לכל החברות הגדולות יש שירותי ענן - מאמזון ועד ה-iCloud של אפל. כאמור, בסוף מרץ הודיעה גוגל על כוונתה להשיק את ה-Gdrive שלה עבור משתמשי השירותים של גוגל, ולפי הדיווחים היא תשיק את השירות כבר השבוע. ניכר כי השוק עומד להיות מוצף בשירותים אלה, אם כי יש לזכור כי בסופו של דבר, אלו שירותים שקיימים מתחילת האלף, ולא השתנה באופן מהותי בשנים האחרונות.

נפח האחסון שמציעה ענקית החיפוש בשירות החדש שלה אמנם מוגבל ל-5 גיגה בייט בלבד, אולם גודל הקבצים שניתן להעלות את מגיע ל-1 גיגה בייט - לעומת הגבלה של 300 מגה בייט לקובץ בסקיידרייב. בדרופבוקס קיימת מגבלה דומה בהעלאת קבצים דרך האתר.

שירות הסקיידרייב החדש של מיקרוסופט גם מאפשר למשתמשים לשתף בקלות את הקבצים שלהם, בדומה לשירותים של חברות כגון רפידשר או מגה אפלוד - עד שהן הואשמו בסיוע להפרת זכויות יוצרים ובפיראטיות. נזכיר כי מייסד מגה אפלוד, קים דוטקום, עדיין ממתין למשפטו בארה"ב לאחר שנעצר בחשד לפיראטיות רשת.

החברות הגדולות אם כן ייאלצו לנהל את השירותים שלהן בחכמה, אם ירצו להימנע מהאשמות דומות. מה שאומר, שיתכן ויחוייבו לפקח על התכנים באופן ישיר. התוצאה אפשרית היא שהמידע הנשמר בשירותים אלו לא ישאר פרטי אלא עלול לדלוף החוצה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אני מגבה את כל התמונות שלי בגוגל פיקסה. כך כל התמונות נשמרות עם התיוג פנים ומקום
העלות... מצחיקה עלה לי $20 ל25 ג'גה בייט לשנה. שווה כל שקל מה גם שזה שידרג לי גם את הג'ימייל ובכלל את כל החשבון שלי. אפשר לשתף תמונות להשאיר את הפיקסה מסונכרן אל מול הרשת כך שכל שינוי במחשב ישר משנה את האיחסון ברשת. מומלץ בחום! וכן אני שומר על הגודל המקורי של התמונות שלי.
ירון  |  24.04.12