אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בארינבוים קונה את הדרך לחלוקת הדיבידנד? רכש את אחזקות מיטב באג"ח בתמורה ל-18 מיליון שקל

בארינבוים קונה את הדרך לחלוקת הדיבידנד? רכש את אחזקות מיטב באג"ח בתמורה ל-18 מיליון שקל

למכירת מיטב הצטרפו מגדל שוקי הון ובית ההשקעות כרמים, המחזיקים אג"ח בהיקף קטנים. בסיכומו של דבר, רכשה בי.ג'י.אי 20.6 מיליון שקל מסדרת האג"ח, המהווים 15.6%

24.04.2012, 20:06 | אסף גילעם
מכה למחזיקי האג"ח של בי.ג'י.אי שבשליטת צביקה בארינבוים: בית ההשקעות מיטב, שהוביל את ההתנגדות המחזיקים לחלוקת הדיבידנד המיוחדת שמקדם בעל השליטה – מכר את כל אחזקותיו לחברה בתמורה ל-18 מיליון שקל. למיטב הצטרפו מגדל שוקי הון ובית ההשקעות כרמים, המחזיקים אג"ח בהיקף קטנים. בסיכומו של דבר, רכשה בי.ג'י.אי 20.6 מיליון שקל ע"נ מסדרת האג"ח, המהווים 15.6%, בשער של 99 אגורות, לעומת מחיר השוק שעמד באותו היום על 98 אגורות.

המכירה התבצעה ביום רביעי שעבר, יום אחד בלבד לאחר כינוס אסיפת מחזיקי האג"ח של בי.ג'י.איי. באסיפה במשרדי החברה ניסתה הנהלת בי.ג'י.איי, המנכ"ל גיל מורם יחד עם עוה"ד, להסביר למחזיקי האג"ח כי חלוקת הדיבידנד בהיקף של 36 מיליון שקל, לא תפגע ביכולת החברה לשלם להם את התחייבויותיה. החברה הגישה בתחילת החודש בקשה לבית המשפט לאישור חלוקה הדיבידנד, עקב העובדה כי אינה עומדת במבחני הרווח הדרושים לחלוקת דיבידנד, ואין לה יתרת רווחים לחלוקה.

המחזיקים, ובראשם מיטב, שיוצג על ידי מנהל ההשקעות הראשי של הגמל, יניב צלאל, סמנכ"ל קרנות הנאמנות ערן סטפק ועו"ד גיא גיסין, הביעו התנגדות נחרצת לחלוקה בתנאים הנוכחיים. המחזקים התרעמו על העובדה שעם השלמת מכירת הבנק לפיתוח תעשייה למנורה בתמורה ל-323 מיליון שקל, צעד שהותיר את החברה עם הרבה מזומנים בקופה, אך ללא פעילות מהותית, מיהרו בי.ג'י.אי לבצע פירעון מוקדם בהיקף של 63 מיליון שקל להלוואה שנטלו מבנק הפועלים, בעוד שבעלי האג"ח צריכים לחכות ל-2014 לתחילת פדיון הקרן. לבי.ג'י.איי נותר חוב של 65 מיליון שקל לבנק הפועלים. בתמורה לפדיון המוקדם, הודיע בנק הפועלים לבי.ג'י.אי כי לא יתנגד לחלוקת הדיבידנד.

הצורך בחלוקת הדיבידנד נובע מהעובדה כי חברת האם זד.בי.איי שבשליטת בארינבוים (84%) ניצבת מול תשלום אחרון למחזיקי האג"ח שלה בסוף ספטמבר הקרוב, בהיקף של 16.6 מיליון שקל, כשבקופתה פחות מ-170 אלף שקל. כך שללא הזרמת הכספים מחברת הבת, זד.בי.איי תאלץ לממש אחזקות כדי לעמוד בתשלום. מי שיש לו עניין מיוחד בתשלום הוא בארינבוים עצמו, המחזיק באג"ח זד.בי.איי בהיקף של 3 מיליון שקל.

באסיפה תהה עו"ד גיסין, מדוע אם נעשה פידיון מוקדם לבנק הפועלים, מדוע החברה לא ביצע צעד דומה גם לנושיה האחרים – מחזיקי האג"ח. המנכ"ל מורם אמר כי אומנם לחברה תוכנית רכישה אג"ח בהיקף של 36 מיליון שקל, אך היא ביצעה רכישה של 550 אלף שקל בלבד. באסיפה נחשף גם כי מיטב פנתה לחברה עם פרסום ההודעה, בכדי לדון בחלוקה, אך בי.ג'י.איי סירבה לדון עימם בטרם האסיפה.

ביום ראשון פורסמו תוצאות הצבעת מחזיקי האג"ח, שבה הוחלט על הקמת נציגות לדון עם הנהלת החברה בתנאים לחלוקה. יניב צלאל היה מיועד לכהן בנציגות, כאשר כעת נותר בית ההשקעות אי.בי.אי כמחזיק הגדול ביותר בסדרה. צלאל היה זה שהוביל את ההתנגדות העזה לתוכניתו של בארנבוים למכור את השליטה בחברה האם, זד.בי.איי לג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי, במהלך ניסיון ההשתלטות שלהם על חברת מנופים. מחזיקי האג"ח של בי.ג'י.אי הצליחו לסכל את המהלך.

בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי בארינבוים בוחן עסקה אפשרית עם חברת סקיילקס שבשליטת אילן בן דב. העסקה צפויה להתמקד ברכישת פעילות ייבוא ומכירת מכשירי סמסונג של סקיילקס, כשלאחר העסקה סקיילקס תמשיך לשלוט בפעילות. ממהמתווה הבסיסי שנחשף, מובן כי סקיילקס תזכה לקופת המזומנים של בי.ג'י.איי – צעד שמעורר את חששותיהם של מחזיקי האג"ח.

עם הצעד האחרון, הסירה בי.ג'י.אי את המתנגד העז ביותר לחלוקת הדיבידנד ועסקות עתידיות שמקדם בעל השליטה, כשטרם ברור האם המחזיקים הנותרים ימשיכו את אותו הקו.

ממיטב ואי.בי.אי לא נמסרה תגובה.

תגיות