אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הייאוש המזויף של בעל השליטה

הייאוש המזויף של בעל השליטה

אווירת המשבר שיצרו מחזיקי האג"ח מאפשרת לתשובה לנסות לשפר עמדות במו"מ

25.04.2012, 07:43 | יניב רחימי

המתווה של הסדר חוב בדלק נדל"ן, שהוצג לראשונה בנובמבר 2011, עבר שינויים משמעותיים במסגרת המשא ומתן עם מחזיקי האג"ח, תוך שהנציגויות רושמות הישגים לא מבוטלים. כעת, כשנראה כי המשא ומתן עומד על סף פיצוץ, כל צד נוקט טקטיקה משלו כדי למקסם הישגים ולמזער נזקים.

יצחק תשובה, בעל השליטה בדלק נדל"ן, מזהה, בכישרון השמור לאנשי עסקים מנוסים בלבד, פרצה במשא ומתן עם נציגויות מחזיקי האג"ח. בקשת הפירוק והדרישה של סדרות ד' וה' לממן את החברה בכ־60 מיליון שקל נוספים נפלו לידיו יכולים לסייע לו לבצע "שיפור עמדות".

בתגובה של דלק נדל"ן לבקשת הפירוק לא נחסכו מילים ותיאורים כדי להסביר כיצד בקשת הפירוק והדרישות המסחריות החדשות טרפדו את המאמצים לסיים את המשא ומתן בין הצדדים בהסדר.

דלק נדל"ן מפנה אצבע מאשימה כלפי נציגויות מחזיקי האג"ח, ובכך מרימה לתשובה להנחתה. בעל השליטה יכול להרים ידיים בייאוש מזויף, ובכך לאיים בנסיגה מההבנות שהושגו במהלך המשא ומתן, ובראשן הזרמה של 250 מיליון שקל ומתן ביטחונות למחזיקי האג"ח. תגובת נגד הולמת לשפן ששלפו מחזיקי האג"ח בבקשת הפירוק שהתניעה את אפקט כדור השלג והכניסה את כל הצדדים בהסדר למו"מ מזורז.

למרות אווירת המשבר סביב הסדר החוב, נראה שפירוק הוא הפתרון הגרוע ביותר עבור כל הצדדים. מחזיקי האג"ח יקבלו בפירוק פחות מ־10% מהחוב לעומת כ־50% על פי מתווה ההסדר, ואילו תשובה, שנכנס למו"מ מתוך כוונה להגן על שמו הטוב ולמנוע הגשת תביעות משפטיות כנגדו וכנגד האורגנים בחברה, עלול למצוא את עצמו מבלה את זמנו חשוף בצריח במסדרונות בתי המשפט.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
התנהלות הנציגויות מעלה תהיות בלשון המעטה
בחנה מחודשת של כל נושא הנציגויות בהסדרים הינה חובה עבור הרגולטור, אין כל קשר להסדר ספציפי אלא לתוצאות של מספר חברות שהגיעו לעברי פי פחת ואינטרס בעלי החוב כלל לא שורת על ידי נציגים שכנראה האינטרסים שלהם אינם עולים בקנה אחד. ההיגיון ברור, מי שם נציג שאינו בעל החוב ישירות, האם אין ניגוד עניינים מובנה בין בעל החוב לבין נציגו?? ראוי כי רשות ניירות ערך תתעשת ותסיים ותשנה את כל נושא התנהלותה בקשר עם הסדרי חוב. לא זו הדרך. כשרואים פעם אחר פעם שכל ההסדרים מגיעים לתוצאות גרועות ברור שמשהו דפוק בשיטה. למקרה קלר גיסין - ראוי היה שיתנהלו בצורה טובה יותר. גם עורכי דין אחרים בנציגויות האחרות לא זוכים אצלי לשום מדליה, בלשון המעטה. וכל המוסיף גורע.
26.04.12
2.
אם מחזיקי האגח חתמו וברחו אז איך תשובה אשם?
היו חותמים ומסכימים והעסק הזה היה מאחורינו, אחרי השטויות של גיסין שבעקבותם שופר ההסדר עוכר הדין השני קפץ ורוצה גם. כל אחד שופך עוד שמן למדורה כי זה לא הכסף שלו ובסוף האנשים שזה כן שייך להם ישארו בלי כלום. הכל בגלל אנשים חסרי אחריות בחליפות יקרות.
זעם זקן  |  25.04.12